Ιστορική ημέρα για τη Σίτι – Αποκαλύφθηκε το άγαλμα του «Aguerooooo» (pics, vids)

Ιστορική ημέρα για τη Σίτι – Αποκαλύφθηκε το άγαλμα του «Aguerooooo» (pics, vids)

Ανήμερα της επετείου του πρώτου πρωταθλήματος μετά από 44 χρόνια, η Μάντσεστερ Σίτι αποκάλυψε το άγαλμα του Σέρχιο Αγκουέρο ο οποίος είχε σκοράρει απέναντι στην ΚΠΡ το «χρυσό» γκολ.

13/5/2012… Η Μάντσεστερ Σίτι υποδέχεται την ΚΠΡ στο «Έτιχαντ», με στόχο τη νίκη που θα της έδινε το πρώτο της πρωτάθλημα μετά από 44 χρόνια.

Παρότι η ομάδα του Μαντσίνι ανοίγει το σκορ, οι φιλοξενούμενοι σκοράρουν δύο φορές και φέρνουν «τούμπα» το ματς, βάζοντας έτσι «φωτιά» στη μάχη της Premier League, καθώς την ίδια στιγμή ο Ρούνεϊ έδινε κεφάλι στη Γιουνάιτεντ απέναντι στη Σάντερλαντ.

Το παιχνίδι φτάνει στις καθυστερήσεις και ο Τζέκο βάζει τους Πολίτες ξανά στο κόλπο, ισοφαρίζοντας με μια κεφαλιά. Η λύτρωση ωστόσο ήρθε από τον Αγκουέρο.

Το χρονόμετρο έγραφε 93:20 όταν η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα από το σουτ του Αργεντινού. Ένα γκολ που μέχρι και σήμερα είναι ότι πιο iconic έχει συμβεί στα χρονικά της Premier League, με το «Agueroooo» του Μάρτιν Τάιλερ και το συνοδεύει όσο πιο αρμονικά γίνεται.

Δέκα χρόνια μετά, στην επέτειο εκείνης της ιστορικής ημέρας, η Μάντσεστερ Σίτι αποκάλυψε το άγαλμα που δημιούργησε για τον μεγαλύτερο ποδοσφαιριστή της ιστορίας της, έξω από το «Έτιχαντ».

Είναι κάτι πολύ όμορφο για μένα, με συγκινεί. Σε αυτά τα δέκα χρόνια κατέκτησα πολλά τρόπαια και βοήθησα τη Σίτι να γίνει μια από τις πιο σημαντικές ομάδες στον κόσμο. Είμαι ευγνώμων στο κλαμπ που έφτιαξε αυτό το άγαλμα αναγνωρίζοντας την καριέρα μου στην ομάδα», ανέφερε ο Αγκουέρο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ