Κώστας Τσιμίκας, living the dream (pics, vids)

Κώστας Τσιμίκας, living the dream (pics, vids)

Ο Κώστας Τσιμίκας ήταν ο ήρωας της Λίβερπουλ στον τελικό του FA Cup και έγραψε ακόμη μια σελίδα στο απίθανο «παραμύθι» που ζει στο Μέρσεϊσαϊντ!

«Είναι πολύ, πολύ ιδιαίτερο για μένα. Ο Κλοπ με ρώτησε ποιο πέναλτι θέλω και είπα ότι ήθελα το νούμερο 7. Είμαι πολύ πολύ χαρούμενος. Διάλεξα τη σωστή πλευρά και σκόραρα». Τα πρώτα λόγια του Κώστα Τσιμίκα μετά τον θρίαμβο της Λίβερπουλ στο «Γουέμπλεϊ» απέναντι στην Τσέλσι για το τρόπαιο του FA Cup.

Όπως και τον περασμένο Φλεβάρη, έτσι και χθες, η Λίβερπουλ επικράτησε της Τσέλσι στη… ρωσική ρουλέτα και σήκωσε τη δεύτερη κούπα της σεζόν, δίνοντας έτσι παράταση στο όνειρο του quadruple. Πρωταγωνιστής ωστόσο για την ομάδα του Κλοπ χθες ήταν ένα Ελληνόπουλο.

Ο Κώστας Τσιμίκας ήταν αυτός που έκρινε εν τέλει το μεγάλο παιχνίδι στην πρωτεύουσα της Αγγλίας. Ο 25χρονος αριστερός μπακ σκόραρε το νικητήριο πέναλτι και χάρισε στη Λίβερπουλ το 8ο FA Cup της ιστορίας της, μένοντας πλέον πίσω μόνο από την Άρσεναλ (14) και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (12).

Και μάλιστα, για τον Τσιμίκα, αυτή ήταν η πρώτη του εκτέλεση σε επίσημο παιχνίδι, καθώς ποτέ στο παρελθόν δεν είχε κληθεί να στήσει την μπάλα στην άσπρη βούλα. «Ίσως πλέον να εκτελώ πιο συχνά πέναλτι», δήλωσε ο ίδιος μετά τη λήξη του αγώνα, μεταξύ σοβαρού και αστείου!

Ο Έλληνας μπακ εκτέλεσε τον Μεντί, έκανε νόημα με τα αυτιά στους οπαδούς της Τσέλσι που ήταν πίσω από την εστία και έτρεξε προς τους συμπαίκτες του, οι οποίοι τον σήκωσαν στον αέρα! «Ο Δίας, ο Πλάτωνας, ο Σωκράτης και ο Έλληνας Scouser», έγραψε χαρακτηριστικά ο Άντριαν για τον Κώστα Τσιμίκα!

Η σεζόν που διανύει ο Κώστας Τσιμίκας, αλλά κυρίως όσα βιώνει στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου είναι απλώς ονειρικά. Ο «Τσίμι» έχει αγωνιστεί φέτος σε όλες τις διοργανώσεις 26 φορές, έχοντας και έξι ασίστ μέσα στις συμμετοχές του.

Χθες ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, έγινε μόλις ο δεύτερος Έλληνας που κατακτάει το FA Cup, μετά τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο ο οποίος το είχε σηκώσει με την Άρσεναλ. Η διαφορά ωστόσο είναι πως ο «Τσίμι» πλέον μετράει δύο κούπες στο Νησί, καθώς τον Φλεβάρη είχε κατακτήσει το Carabao Cup, το οποίο μέχρι τότε μόνο ένας Έλληνας το είχε κατακτήσει και αυτός ήταν ο Θοδωρής Ζαγοράκης.

Ο Τσιμίκας ζει το δικό του όνειρο στο «Άνφιλντ», παίζει σε μια από τις κορυφαίες ομάδες του πλανήτη και ετοιμάζεται να γράψει την… απόλυτη ιστορία και να κλείσει με τον καλύτερο επίλογο το «παραμύθι» του.

Η δοκιμασία του Champions League είναι το τελικό στάδιο για τη Λίβερπουλ και τον «Τσίμι», καθώς ο 25χρονος έχει την ευκαιρία να γίνει μόλις ο πρώτος Έλληνας ποδοσφαιριστής που σηκώνει την κούπα με τα μεγάλα… αυτιά.

Ο Greek Scouser ζει το δικό του όνειρο στο Μέρσεϊσαϊντ και βλέπει να τον αποθεώνει ολόκληρος ο οργανισμός της Λίβερπουλ! «Living the dream», by Κώστας Τσιμίκας…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ