Όταν κοκκινίζει η Ευρώπη: Οι παρουσίες του Ολυμπιακού στα Final Four (vids)

Όταν κοκκινίζει η Ευρώπη: Οι παρουσίες του Ολυμπιακού στα Final Four (vids)

Ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί για 11η φορά στην ιστορία του σε Final Four της Euroleague και to10.gr θυμάται τι έκαναν οι Ερυθρόλευκοι τις προηγούμενες δέκα φορές που έφτασαν μέχρι αυτή τη φάση της διοργάνωσης.

Το ρολόι έχει σχεδόν μηδενίσει. Η μεγάλη ημέρα για τον Ολυμπιακό, τον Γιώργο Μπαρτζώκα, τους παίκτες του και ολόκληρο τον Πειραιά έχει ήδη φτάσει. Απόψε (19:00), στο Βελιγράδι, στην… κατακόκκινη «Stark Arena» όπου αναμένεται να δώσουν το «παρών» περίπου 10.000 «τρελοί» Ερυθρόλευκοι.

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει απόψε στη Σερβία την Αναντολού Εφές στην «Stark Arena», με στόχο να προκριθεί στον τελικό του Final 4 της Euroleague. Για 11η φορά στην ιστορία τους, οι Ερυθρόλευκοι φτάνουν στο τελικό στάδιο της διοργάνωσης, έχοντας στο μυαλό μόνο το μεγάλο… όνειρο, το οποίο δεν είναι άλλο, πέρα από την κατάκτηση της κούπας.

To10.gr «μάζεψε» όλες τις παρουσίες του Ολυμπιακού σε Final Four της Euroleague και σας τις παρουσιάζει…

Τελ Αβίβ 1994

Η πρώτη φορά για τον Ολυμπιακό, ήταν το 1994 στο Ισραήλ. Παρότι ο Ολυμπιακός κατάφερε να επικρατήσει του «αιώνιου» αντιπάλου του, του Παναθηναϊκού, στον ημιτελικό με 77-72, στον τελικό δεν τα κατάφερε και ηττήθηκε στον τελικό από την Μπανταλόνα με 59-57…

Σαραγόσα 1995

Back to back παρουσίες για τον Ολυμπιακό. Με την κατάληξη να μην αλλάζει… Ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε ξανά τον Παναθηναϊκό στον ημιτελικό και κατάφερε ξανά να τον νικήσει (58-52)! Στον τελικό ωστόσο χρειάστηκε να αναμετρηθεί με την τότε φοβερή και τρομερή Ρεάλ. Η Βασίλισσα ήταν ανώτερη και επικράτησε με 73-61, κατακτώντας την κούπα…

Ρώμη 1997

Η πρώτη Ευρωκούπα! Η ομαδάρα του Ντούσαν Ίβκοβιτς ήταν αυτή που έμελλε να σηκώσει την πρώτη Euroleague για τον Ολυμπιακό. Η Ολίμπια Λιουμπλιάνας δεν ήταν πρόβλημα για τον Ολυμπιακό, καθώς οι Ερυθρόλευκοι επικράτησαν εύκολα στον ημιτελικό με 74-65.

Τα «όργια» του Ρίβερς στον τελικό με την Μπαρτσελόνα, έδωσαν την κούπα στον Ολυμπιακό, διαλύοντας τους «μπλαουγκράνα» με 73-58!

Μόναχο 1999

Το όνειρο του Ολυμπιακού στο Μόναχο τελείωσε νωρίς. Η Ζαλγκίρις ήταν ένα level πιο πάνω και δεν επέτρεψε στους Ερυθρόλευκους να δώσουν συνέχεια στο όνειρο τους, καθώς οι Λιθουανοί επικράτησαν στον ημιτελικό με 87-71. Οι Ερυθρόλευκοι πάντως πήραν την τρίτη θέση, επικρατώντας της Φορτιτούντο Μπολόνια με 74-63 στον μικρό τελικό.

Βερολίνο 2009

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να επιστρέψει σε Final Four μετά από δέκα χρόνια απουσίας. Ωστόσο δεν κατάφερε να συνδυάσει την επιστροφή του και με την κατάκτηση της κούπας. Σε ένα ακόμα ντέρμπι «αιωνίων», ο Παναθηναϊκός ήταν ο νικητής στον ημιτελικό του Βερολίνου, επικρατώντας με 84-82 σε μια μεγάλη ματσάρα.

Οι Πειραιώτες τερμάτισαν τελικά στην 4η θέση, χάνοντας στον μικρό τελικό από την Μπαρτσελόνα με 95-79.

Παρίσι 2010

Back to back εμφανίσεις σε Final Four για τον Ολυμπιακό. Ωστόσο και πάλι, κάτι έλειπε από τους Ερυθρόλευκους. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να προκριθεί στον τελικό της Euroleague στο Παρίσι, επικρατώντας της Παρτίζαν με 83-80.

Στο μεγάλο ραντεβού ωστόσο βρήκε μπροστά του την Μπαρτσελόνα του Ναβάρο. Οι «μπλαουγκράνα» ήταν σε άλλη… διάσταση και νίκησαν με 86-68.

Κωνσταντινούπολη 2012

Το ΕΠΟΣ της Πόλης. Με μπροστάρη τον Βασίλη Σπανούλη, έχοντας από πίσω τον Ντούσαν Ίβκοβιτς που είχε φτιάξει μια μεγάλη ομάδα, ο Ολυμπιακός κατέφερε να επιστρέψει στο… Έβερεστ του ευρωπαϊκού μπάσκετ και να κατακτήσει για δεύτερη φορά στην ιστορία του την Euroleague.

Οι Ερυθρόλευκοι έκαναν «πάρτι» στον ημιτελικό με την Μπαρτσελόνα και «λύγισαν» τους «μπλαουγκράνα», επικρατώντας με 68-64. Στον τελικό βρήκαν την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και παρά το -19, κατάφεραν να κάνουν την ολική ανατροπή με το θρυλικό «πεταχτάρι» του Γιώργου Πρίντεζη στο φινάλε!

Λονδίνο 2013

Από τις back to back παρουσίες, στις back to back κατακτήσεις. Ο Ολυμπιακός κατέκτησε για τρίτη φορά και δεύτερη διαδοχική την Euroleague το 2013. Με τον Βασίλη Σπανούλη και πάλι σε ρόλο ηγέτη, οι Ερυθρόλευκοι έριξαν αρχικά στο καναβάτσο την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον ημιτελικό, επικρατώντας με 69-52. Στον τελικό, ο Ολυμπιακός βρήκε τη Ρεάλ Μαδρίτης και της έριξε… 100αρα, κατακτώντας με τον πιο εμφατικό τρόπο την κούπα!

Μαδρίτη 2015

Δύο χρόνια μετά το έπος του Λονδίνου, ο Ολυμπιακός επέστρεψε και πάλι σε Final Four. Οι Πειραιώτες περνάνε για ακόμη μια φορά το εμπόδιο της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, επικρατώντας στον ημιτελικό με 70-68.

Στο μεγάλο ραντεβού ωστόσο, περίμενε η γηπεδούχος Ρεάλ. Η Βασίλισσα ήθελε το «στέμμα» της μέσα στη Μαδρίτη και τελικά το κατέκτησε, επικρατώντας του Ολυμπιακού στον τελικό με 78-59.

Κωνσταντινούπολη 2017

Όπως και στη Μαδρίτη, έτσι και στην Κωνσταντινούπολη, ο Ολυμπιακός κλήθηκε να τα βάλει με την… έδρα. Στην Κωνσταντινούπολη ήταν η Φενέρμπαχτσε. Πριν τη Φενέρ, ο Ολυμπιακός κάνει το… κλασικό και «πετάει» εκτός την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, επικρατώντας των Ρώσων στον ημιτελικό με 82-78.

Η Φενέρμπαχτσε του Σλούκα και του Ομπράντοβιτς εκμεταλλεύτηκε την έδρα της στον τελικό και τελικά επικράτησε με 80-64.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ