ΑΕΚ: Delete σε αυτή τη σεζόν και αναδιοργάνωση για την επόμενη

ΑΕΚ: Delete σε αυτή τη σεζόν και αναδιοργάνωση για την επόμενη

Η κάκιστη από όλες τις απόψεις φετινή σεζόν τελείωσε για την ΑΕΚ που πρέπει ήδη να αρχίσει να σχεδιάζει την επόμενη σε πιο υγιείς βάσεις.

Μία πολύ δύσκολη σεζόν έφτασε στο τέλος της για την ΑΕΚ μετά την ήττα από τον Προμηθέα στην Πάτρα. Η ομάδα του Κούρο Σεγκούρα πάλεψε με όσους παίκτες είχαν απομείνει, αλλά δεν κατάφερε να… επιβιώσει στη σειρά κι έτσι μπήκε ο επίλογος σε μία αγωνιστική περίοδο που όλοι στην Ένωση θα θέλουν φύγει και να μην ξανάρθει.

Πρόωρος αποκλεισμός στο BCL, πορεία μέχρι τα ημιτελικά στο Κύπελλο όπου έπεσε μαχόμενη κόντρα στον Ολυμπιακό και αποκλεισμός από την πρώτη φάση των πλέι οφ στο πρωτάθλημα, αν και στην κανονική περίοδο είχε τερματίσει τέταρτη. Αυτός είναι ο συνολικός απολογισμός της χρονιάς για τους «κιτρινόμαυρους» και σίγουρα δεν μπορεί να τους αφήνει ικανοποιημένους.

Και τι δεν πέρασε…

Δεν γίνεται ωστόσο να μην σταθεί κανείς στα τεράστια και ανυπέρβλητα προβλήματα που είχε να αντιμετωπίσει η ΑΕΚ μέσα στη σεζόν. Από τη μία το θέμα με τα ban που δεν επέτρεπε στην ομάδα να ενισχυθεί με παίκτες που δεν είχαν τα δελτία τους στην Ελλάδα κι από την άλλη τα όσα απίστευτα συνέβησαν με θέματα υγείας. Κορυφαίο όλων φυσικά το τραγικό συμβάν με τον Στέφαν Γέλοβατς που έφυγε από τη ζωή ενώ πριν ξεπεραστεί το σοκ με τον Σέρβο, ήρθε και δεύτερο χτύπημα με τον Μπράιαν Ανγκόλα, για τον οποίο ευτυχώς υπήρξε happy end.

Σε όλα αυτά αν συνυπολογίσει κανείς τα πολλά προβλήματα που δημιούργησε η πανδημία (οι περισσότεροι παίκτες νόσησαν δύο φορές) και την αιφνίδια αλλαγή προπονητή, καταλαβαίνει πως δύσκολα θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερο αποτέλεσμα σε αυτή τη σεζόν όπου το μόνο θετικό ήταν η είσοδος της ομάδας στο νέο της γήπεδο. Μπορεί το κλειστό των Άνω Λιοσίων να θέλει ακόμα δουλίτσα για να γίνει το σπίτι της ΑΕΚ όπως το ονειρεύτηκε ο Μάκης Αγγελόπουλος, ωστόσο η Ένωση έχει πλέον τη δική της έδρα κι αυτό είναι το σημαντικό από πολλές απόψεις. Το θέμα είναι τι γίνεται από εδώ και πέρα, ενόψει της νέας σεζόν…

Υπάρχει βάση για του χρόνου, αλλά…

Καταρχάς η ΑΕΚ και ο Αγγελόπουλος θα πρέπει να βρουν επιτέλους λύση με το ζήτημα των ban. Δεν τιμάει την Ένωση αυτή η κατάσταση και δεν μπορεί να συνεχιστεί και τη νέα σεζόν. Ο διοικητικός ηγέτης της «Βασίλισσας» θέλει να δώσει μία οριστική λύση σε αυτό το πρόβλημα και μένει να δούμε αν θα τα καταφέρει.

Από εκεί και πέρα, όσον αφορά στα αγωνιστικά, το πιθανότερο είναι πως η ΑΕΚ θα ψάξει στην αγορά για νέο προπονητή αφού ο Σεγκούρα ήταν υπηρεσιακή λύση ενώ σε αντίθεση με πέρσι θα έχει έναν κορμό για να στηριχθεί. Ανγκόλα, Φλιώνης, Κόνιαρης, Καρλής και Σαξιώνης έχουν συμβόλαιο και για την επόμενη σεζόν και μπορούν να αποτελέσουν μία βάση. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως παίκτες όπως ο Χάμερ για παράδειγμα, που είχε συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι, δεν υπάρχει πιθανότητα να μείνουν και για του χρόνου.

Γι’ αυτά βέβαια υπάρχει πολύς χρόνος μπροστά αφού ακόμη βρισκόμαστε στον Μάιο, με το προσεχές καλοκαίρι πάντως να δείχνει ιδιαίτερα ενδιαφέρον για την ΑΕΚ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ