«Οι τελικοί δεν είναι για να τους παίζεις, είναι για να τους κερδίζεις» (pics, vids)

«Οι τελικοί δεν είναι για να τους παίζεις, είναι για να τους κερδίζεις» (pics, vids)

Ο Ζοσέ Μουρίνιο χάρισε στη Ρόμα το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας της και απέδειξε πως στους τελικούς παραμένει... Special.

«Ξέρετε, έχω ένα συγκεκριμένο σκεπτικό για τους τελικούς. Προφανώς και δεν μπορούμε να είμαστε σε κάθε τελικό. Αλλά οι τελικοί δεν είναι για να τους παίζεις, είναι για να τους κερδίζεις». Δηλώσεις του Ζοσέ Μουρίνιο μετά από έναν τελικό που είχε δώσει ως προπονητής της Τσέλσι το 2015 απέναντι στην Τότεναμ για το League Cup.

Ήταν μετά από έναν ακόμα τίτλο. Δηλώσεις οι οποίες χαρακτηρίζουν στο 100% τον Πορτογάλο προπονητή. Ο Μουρίνιο κατάφερε χθες το βράδυ να γράψει ιστορία και να οδηγήσει τη Ρόμα στην πρώτη της ευρωπαϊκή κούπα έβερ, κατακτώντας μέσα στα Τίρανα το πρώτο Europa Conference League.

Μπορεί η πορεία του τα τελευταία χρόνια να είναι καθοδική, ωστόσο το βράδυ της 25ης Μαϊου, ο Μουρίνιο απέδειξε πως στους τελικούς παραμένει… Special. Ο 59χρονος έγινε μόλις ο πρώτος προπονητής στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου που έχει κατακτήσει το Champions League, το Europa League και το Europa Conference League.

Η χθεσινή μάχη απέναντι στη Φέγενορντ, ήταν η πέμπτη παρουσία του Μουρίνιο σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης και με τη νίκη του, διεύρυνε το απόλυτο 5/5 που έχει στα μεγάλα «ραντεβού» στις διοργανώσεις της UEFA.

Όλα ξεκίνησαν το 2003, με την Πόρτο. Οι «δράκοι» είχαν να κατακτήσουν ευρωπαϊκό τρόπαιο από το 1987. Ο Μουρίνιο όχι μόνο «έσπασε» την… κατάρα, αλλά κατέκτησε αρχικά το Κύπελλο UEFA το 2003, πριν γράψει τον «μύθο» με το Champions League το 2004.

Η Ίντερ είχε να κατακτήσει ευρωπαϊκό τρόπαιο από το 1998. Ο Πορτογάλος προπονητής ήταν αυτός που έβαλε «τέλος» στα «μαύρα» χρόνια, οδηγώντας τους «νερατζούρι» στην κατάκτηση του Champions League το 2010.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε να κατακτήσει ευρωπαϊκό τίτλο από το 2008 και τον τελικό της Μόσχας με την Τσέλσι. Ο Μουρίνιο ήταν αυτός που έβαλε… τέλος και σε αυτό το σερί, κατακτώντας με τους «κόκκινους διαβόλους» το Europa League τη σεζόν 2016/17. Ο Πορτογάλος μάλιστα είναι και ο τελευταίος προπονητής που έχει οδηγήσει σε τρόπαιο τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ…

Με την κούπα του Europa Conference League, ο Special One έβαλε τέλος και στο μεγάλο σερί της Ρόμα με τα 14 χρόνια χωρίς τίτλο! Ο Πορτογάλος κόουτς έχει ακούσει πολλά τα τελευταία χρόνια. Έχει δει να του… χαλάνε τον «μύθο» που εκείνος έγραψε με σκληρή δουλειά, κυρίως στα 00’s.

Ωστόσο χθες στα Τίρανα έδειξε πόσο Special και clutch παραμένει στους τελικούς. Με 5/5 στα μεγάλα ευρωπαϊκά ραντεβού, κανείς δεν μπορεί να του πει τίποτα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ