Άνταζ Σποράρ: Ο «killer» της Σλόβαν, το μεγάλο deal στη Σπόρτινγκ και το όνειρο της Λίβερπουλ (pics, vids)

Άνταζ Σποράρ: Ο «killer» της Σλόβαν, το μεγάλο deal στη Σπόρτινγκ και το όνειρο της Λίβερπουλ (pics, vids)

Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του Άνταζ Σποράρ και to10.gr κάνει μια αναδρομή στην καριέρα του. Τα γκολ στη Σλόβαν, η μεγάλη μεταγραφή στη Σπόρτινγκ και το μεγάλο όνειρο της Λίβερπουλ...

Ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού και με τη… βούλα είναι ο Άνταζ Σποράρ.

Με επίσημη ανακοίνωση, το «τριφύλλι» γνωστοποίησε αργά το βράδυ της Τετάρτης την οριστική συμφωνία με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας για την απόκτηση του Σλοβένου επιθετικού ο οποίος αναμένεται στην Ελλάδα για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στους «πράσινους».

To10.gr έβαλε στο… τραπέζι την καριέρα του 28χρονου επιθετικού ο οποίος καλείται να «λύσει» το πρόβλημα στο γκολ που έχει παρουσιάσει ο Παναθηναϊκός…

Το ξεκίνημα στην Λιουμπλιάνας, το άλμα στην Ολίμπια και η «κακή» στάση στη Βασιλεία

Ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής της Ίντερμπλοκ Λιουμπλιάνας. Το 2012, στα 17 του έκανε και το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα στο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας, πριν αποχωρήσει έναν χρόνο αργότερα για χάρη της Ολίμπια.

Στην ίδια ομάδα έγραψε το όνομα του με «χρυσά» γράμματα και ο πατέρας του Σποράρ. Όπως και ο πατέρας του, έτσι και ο Άνταζ, είχε την τύχη να φορέσει το περιβραχιόνιο της Ολίμπια Λιουμπλιάνας με την οποία αγωνίστηκε συνολικά 108 φορές, μετρώντας 50 γκολ και 18 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις.

Το 2016, ο Σποράρ μετακόμισε στην Ελβετία για χάρη της Βασιλείας. Η πρώτη σεζόν δεν εξελίχθηκε καθόλου καλά για τον Σλοβένο, καθώς ένας σοβαρός τραυματισμός τον άφησε εκτός για το μεγαλύτερο διάστημα της αγωνιστικής περιόδου.

Η αναγέννηση στη Σλόβαν και η μεγάλη μεταγραφή στη Σπόρτινγκ

Ο Σλοβένος επιθετικός δεν «άντεξε» για πολύ στη Βασιλεία και το 2018 αποχώρησε, μετακομίζοντας στη Σλοβακία για λογαριασμό της Σλόβαν Μπρατισλάβας… Εκεί έμελλε να δώσει το restart στην καριέρα του και να βρει το νέο του «σπίτι».

Ο Άνταζ Σποράρ μεταμορφώθηκε σε έναν killer. Συνολικά με τη Σλόβαν κατάφερε να σκοράρει 60 γκολ και να δώσει 17 ασίστ σε 78 συμμετοχές που μέτρησε στα τρία χρόνια παρουσίας του στην Μπρατισλάβα.

Παράλληλα, τη σεζόν 2018-19 ισοφάρισε την καλύτερη επίδοση σκοραρίσματος στο πρωτάθλημα της Σλοβακίας, ολοκληρώνοντας τη σεζόν με 29 γκολ! Και τον Γενάρη του 2020, η Σπόρτινγκ τα «έσκασε», δαπανώντας για λογαριασμό του 6 εκατομμύρια ευρώ!

Οι δανεισμοί σε Μπράγκα και Μίντλεσμπρο

Στη Σπόρτινγκ ο Σλοβένος δεν κατάφερε ποτέ να βρει τα πατήματα του. Μόλις έναν χρόνο μετά τη μεταγραφή του στα «λιοντάρια» δόθηκε δανεικός στην Μπράγκα με την οποία σημείωσε μόλις 3 γκολ σε 21 συμμετοχές που είχε στο δεύτερο εξάμηνο της σεζόν 2020-21.

Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς, ο Σποράρ δόθηκε δανεικός στη Μίντλεσμπρο με την οποία σκόραρε 8 φορές σε 37 συμμετοχές που μέτρησε.

Το όνειρο της Λίβερπουλ που λίγο έλειψε να γίνει πραγματικότητα

Ο Άνταζ Σποράρ έχει αποκαλύψει στο παρελθόν πως το παιδικό του όνειρο ήταν να φορέσει τη φανέλα της Λίβερπουλ. Λίγο έλειψε το 2015 το όνειρο του να γίνει πραγματικότητα! Όταν φορούσε ακόμα τη φανέλα της Ολίμπια Λιουμπλιάνας η Λίβερπουλ είχε ρωτήσει για την περίπτωση του.

Οι «κόκκινοι» ωστόσο προχώρησαν τότε στην απόκτηση του Μπεντέκε και ο Σποράρ δεν φόρεσε τη φανέλα της αγαπημένης του ομάδας…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ