Μαρσέλο: Ένας μύθος στον Ολυμπιακό (Vids)

Μαρσέλο: Ένας μύθος στον Ολυμπιακό (Vids)

Ο Ολυμπιακός συμφώνησε με τον Μαρσέλο και ενεργοποιεί μια από τις μεγαλύτερες «βόμβες» στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, φέρνοντας τον κορυφαίο αριστερό μπακ του κόσμου την περασμένη δεκαετία.

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε το μεγαλύτερο «μπαμ» του καλοκαιριού, φέρνοντας έναν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές που έχουν έρθει στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Ο λόγος φυσικά για τον Μαρσέλο, τον σπουδαίο Βραζιλιάνο αριστερό μπακ που μέχρι πέρσι αγωνιζόταν στη Ρεάλ Μαδρίτης και έχει κατακτήσει τα πάντα.

Όπως αποκάλυψε η ισπανική εκπομπή «El Chiringuito», ο 34χρονος ήταν τις τελευταίες ώρες σε προχωρημένες συζητήσεις με τους πρωταθλητές Ελλάδας και εντέλει κατέληξαν σε οριστική συμφωνία, σε ένα μυθικό deal.

Διαβάστε επίσης:

Φυσικά πρόκειται για μια «βόμβα» μεγατόνων, όχι απλά για μια μεταγραφή από το πάνω ράφι, αφού μιλάμε για έναν σούπερ σταρ που έχει κατακτήσει αμέτρητους τίτλους, πέντε Champions League, ήταν αρχηγός της κορυφαίας ομάδας του κόσμου και ο καλύτερος παίκτης στη θέση του για περίπου μια δεκαετία.

Ότι και να πει ή να γράψει για την ανεπανάληπτη καριέρα του Μαρσέλο δεν αρκεί για να απαριθμήσει και να καταγράψει όσα έχει καταφέρει στην τεράστια καριέρα του. Ο Βραζιλιάνος σταρ έχει 546 συμμετοχές στη βασίλισσα, 38 γκολ, 103 ασίστ, 5 Champions League, 6 πρωταθλήματα Ισπανίας, 4 Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων, 3 Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ και συνολικά 25 τίτλους. Ήταν βασικός στην εθνική Βραζιλίας από το 2006 και είναι κοινά αποδεκτό ότι εκσυγχρόνισε για τα καλά τη θέση του αριστερού μπακ.

To10.gr με αφορμή την τρομερή συμφωνία του Ολυμπιακού με τον Μαρσέλο παρουσιάζει ή πιο σωστά καταγράφει την απίστευτη πορεία του Βραζιλιάνου που έχει ήδη μπει στο πάνθεον της Ρεάλ, της Βραζιλίας και του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Η φτώχεια, η Φλουμινένσε και ο Ρομπέρτο Κάρλος

Ο Μαρσέλο γεννήθηκε στις φτωχογειτονιές του Ρίο ντε Τζανέιρο και το ποδόσφαιρο ήταν, όπως για τα περισσότερα παιδιά η διέξοδος του. Η οικογένεια του ήταν φτωχή και δεν μπορούσε να του δώσει τη δυνατότητα και τα εφόδια. Ο πατέρας του ήταν πυροσβέστης και η μητέρα του συνταξιούχος δασκάλα, όμως όπως και να είχε ο ίδιος από 9 μόλις χρονών είχε ήδη αποφασίσει ότι θα ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο. Το έχει πει και ο ίδιος σε δηλώσεις του αργότερα.

Από μικρή ηλικία εντάχθηκε στις ακαδημίες της Φλουμινένσε με σκοπό να παίξει επαγγελματικά και να βοηθήσει την οικογένεια του που αντιμετώπιζε δυσκολίες να ορθοποδήσει. Όμως στο ξεκίνημα του λίγο έλειψε να σταματήσει, αφού δεν είχε τη δυνατότητα ούτε εκείνος ούτε οι δικοί του να πληρώσουν το εισιτήριο του λεωφορείου για να πάει στο γήπεδο.

Η «Φλου» ωστόσο αποφάσισε να τον στηρίξει βλέποντας πολλά στοιχεία στο παιχνίδι του και τις ικανότητες του για αυτό και κάλυπτε τα πήγαινε έλα του. Το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα της Φλουμινένσε ήρθε στην ηλικία των 17 ετών και συνδυάστηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, καθώς ο Μαρσέλο σκόραρε στο 15ο λεπτο της αναμέτρησης. Τότε, στις 16 Απριλίου πήραν όλα τον δρόμο τους για τον Βραζιλιάνο, ο οποίος θεωρήθηκε από τα πρώτα του βήματα και τις πρώτες συμμετοχές ο νέος Ρομπέρτο Κάρλος.

Στη Φλουμινένσε έπαιξε μόλις 11 ματς και μέτρησε 3 τέρματα, τα οποία ήταν αρκετά για να δει στον Μαρσέλο η Ρεάλ πράγματι τον νέο Ρομπέρτο Κάρλος. Τα στοιχεία του μάλιστα τόσο τεχνικά όσο και φυσικά ήταν καλύτερα από του συμπατριώτη του και θρύλου της σελεσάο και τον μερένχες. Μέσα σε μόλις λίγους μήνες λοιπόν η Ρεάλ κατέθεσε πρόταση 6.500.000 ευρώ για τον Μαρσέλο και τον έκλεισε, έχοντας τον στη διάθεση της από την 1η Ιανουαρίου του 2007!

Θρύλος στη Ρεάλ και κορυφαίο αριστερό μπακ του κόσμου

Ο Μαρσέλο με το «καλημέρα» στη βασίλισσα αγωνίστηκε και αμέσως φάνηκε ότι στη Ρεάλ θα αφήσει εποχή. Το πρώτο εξάμηνο μπορεί μεν να είχε 6 συμμετοχές, όμως την επόμενη σεζόν κατέγραψε 32 ματς και 3 ασίστ.

Αυτό ήταν και το έναυσμα για να γράψει ιστορία με τους Ισπανούς και να φτάσει από τα επόμενα χρόνια και μετά και μέχρι πέρσι που αποχώρησε από τη Ρεάλ να είναι ο κορυφαίος μπακ του κόσμου και ίσως και ο καλύτερος όλων των εποχών. Βάση τίτλων και επιδραστικότητας στο παιχνίδι θεωρείται δεδομένο ότι είναι ο σπουδαιότερος…

Συνολικά στη Μαδρίτη έμεινε 15 χρόνια και αποτελεί μαζί με όλη τη γενιά αυτή της βασίλισσας ίσως την πιο πετυχημένη φουρνιά στην ιστορία της. Ήταν αναντικατάστατος, δημιούργησε μαζί με τον Κριστιάνο Ρονάλντο πιθανόν την καλύτερη συνεργασία μπακ-εξτρέμ στην ιστορία, ενώ εξέλιξε τη θέση του μπακ, αφού είχε αμέτρητες κούρσες σε κάθε ματς, σκόραρε, πάσαρε, μοίραζε, ντρίμπλαρε και έκανε τα πάντα μέσα στο γήπεδο.

Ο κόσμος της Ρεάλ τον έχει σαν Θεό, είναι ελάχιστοι παίκτες που έχουν αγαπηθεί στο απαιτητικό κοινό των μερένχες όπως εκείνος, ενώ όλοι οι προπονητές που πέρασαν από τη Ρεάλ τα 15 αυτά χρόνια δεν θα τον άλλαζαν για τίποτα και για κανέναν.

Τελευταίος χρονικά ήταν ο Κάρλο Αντσελότι, ο οποίος τον ήθελε στην ομάδα για την επίδραση στα αποδυτήρια αλλά και στο παιχνίδι, αφού έπαιξε σε 18 ματς και είχε δυο ασίστ, ενώ σήκωσε το Champions League και το πρωτάθλημα πριν αποχωρήσει και προκαλέσει κλάμα στον κόσμο, αλλά και στον ίδιο του τον εαυτό, αφού έφυγε από την ομάδα που μεγαλούργησε και έγραψε ιστορία ως ο κορυφαίος μπακ του κόσμου.

Ο Μαρσέλο έφυγε από τη Ρεάλ έχοντας κατακτήσει τα περισσότερα τρόπαια με τη φανέλα της. 25 τον αριθμό. Μόνο η απαρίθμησή τους προκαλεί δέος.

5 Champions League
3 Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ
4 Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων
6 πρωταθλήματα Ισπανίας
2 Κύπελλα Ισπανίας
5 Σούπερ Καπ Ισπανίας

Οι επιτυχίες του είναι τόσες πολλές, όπως και η αποθέωση που γνώρισε. Δεν είναι τυχαίο ότι είναι ο πρώτος ξένος αρχηγός στην ιστορία των «μερένγκες» από το πολύ μακρινό 1904.

Το Νο12 της Ρεάλ αποχώρησε από την αγαπημένη του ομάδα έχοντας κάνει 546 επίσημες συμμετοχές και βρίσκεται στη δεύτερη θέση της λίστας των ξένων παικτών της «Βασίλισσας» με τα περισσότερα παιχνίδια, πίσω μόνο από τον Καρίμ Μπενζεμά.

Πέρα από τη Ρεάλ ο Μαρσέλο εδώ και 16 χρόνια είναι αναντικατάστατος και στην εθνική Βραζιλίας όπως είναι λογικό. Από τις 5 Σεπτεμβρίου του 2006 μέχρι και σήμερα έχει 58 επίσημα ματς και 6 τέρματα, ενώ έχει συμμετάσχει σε δυο Παγκόσμια Κύπελλα το 2014 και το 2018 και ήταν βασικός.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ