Και στο τέλος… σκοράρει ο Σλούκας (vids)

Και στο τέλος… σκοράρει ο Σλούκας (vids)

Ο Κώστας Σλούκας το έχει κάνει πολλές φορές, το έκανε και στη Μαδρίτη και απέδειξε γιατί είναι ο πιο «clutch» παίκτης του Ολυμπιακού και ένας από τους κορυφαίους στην Ευρώπη.

Ο Ολυμπιακός «άλωσε» και τη Μαδρίτη μετά τη Βαρκελώνη, έφτασε στο 3-0 στη Euroleague και δείχνει ότι είναι φτιαγμένος για μεγάλα πράγματα και τη φετινή σεζόν. Οι ερυθρόλευκοι πραγματοποίησαν ακόμη μια εμφάνιση πολύ υψηλού επιπέδου και «καθάρισαν» και τη Ρεάλ, με τον Κώστα Σλούκα να κάνει άλλη μια φορά τη διαφορά.

Ο Έλληνας γκαρντ έχει αποδείξει εδώ και χρόνια ότι είναι ένας από τους πιο clutch παίκτες της Euroleague και το έκανε ξανά και στη Μαδρίτη. Ο ηγέτης των νταμπλούχων Ελλάδας μίλησε τρία δευτερόλεπτα πριν το τέλος και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του Πειραιά με ένα πολύ δύσκολο καλάθι μπροστά στον Ταβάρες, δίνοντας ακόμη μια σπουδαία νίκη στον Ολυμπιακό.

Το καλάθι απέναντι στη βασίλισσα δεν είναι το πρώτο του Σλούκα στα τελευταία δευτερόλεπτα, μιας και το έχει κάνει πολλές φορές με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Μόνο πέρσι είχε πολλά clutch σουτ, ενώ τη μερίδα του λέοντος την έχει με αντίπαλο τούρκικες ομάδες.

Συγκεκριμένα, την περσινή σεζόν ο Σλούκας «πλήγωσε» στα τελευταία δευτερόλεπτα τόσο την Εφές, όσο και τη Φενέρμπαχτσε με σουτ, δίνοντας τεράστιες νίκες στον Ολυμπιακό μέσα στο ΣΕΦ, στον δρόμο για το πλεονέκτημα έδρας και το Final Four.

Ο Ολυμπιακός πέρσι στο ΣΕΦ επικράτησε της Εφές με 87-85 για την κανονική διάρκεια της Euroleague. Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι και κρίθηκε με καλάθι του Κώστα Σλούκα στο φινάλε. Ο Έλληνας γκαρντ υπό την ασφυκτική πίεση του Μόερμαν σκόραρε για τρεις και χάρισε τη νίκη στους Ερυθρόλευκους.

Ο Κώστας Σλούκας με τον ίδιο τρόπο είχε «πληγώσει» και τη Φενέρμπαχτσε. Ο ηγέτης των Πειραιωτών σε ακόμη ένα ματς βγήκε μπροστά και με 2” πριν το τέλος νίκησε τον Βέσελι και έγραψε το 67-65 και έδωσε ακόμη μία νίκη στον Ολυμπιακό.

Και αν τα περσινά μεγάλα σουτ είναι σχετικά πρόσφατα για να τα θυμηθεί κανείς, ο Σλούκας το έχει κάνει πολλές φορές και στο παρελθόν. Το ματς με τη Γαλατασαράι στην πρωτη του θητεία στο λιμάνι και στη χρονιά που έγινε το έπος της Κωνσταντινούπολης, όπου ο Ολυμπιακός κατέκτησε την κούπα με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς στον πάγκο του ήταν ένα από αυτά.

Ο «Σλούκι λουκ» έβαλε ένα buzzerbeater που όμοιο του δεν έχουμε ξαναδεί και είχε ξεράνει τους Τούρκους μέσα στην έδρα τους, καθώς είχε σκοράρει με τρίποντο πίσω από το κέντρο και είχε στείλει το παιχνίδι στην παράταση, όπου εντέλει ο Ολυμπιακός επικράτησε.

Οι τούρκικες ομάδες μπορεί να έχουν την τιμητική τους δεχόμενες μεγάλα σουτ στο φινάλε από τον Σλούκα, όμως ο Έλληνας γκαρντ το έχει κάνει συνήθεια εδώ και μια δεκαετία, που αποτελεί έναν από τους καλύτερους γκαρντ στην Ευρώπη.

Με τη φανέλα του Ολυμπιακού έχει χαρίσει μεγάλες και ιστορικές νίκες στην ομάδα, σκοράροντας στα τελευταία δευτερόλεπτα. Έχει φέρει νίκες πολλές, παράλληλα όμως έχει καταφέρει να σκοράρει και πολλά buzzerbeater εν μέσω των αναμετρήσεων.

Όπως αυτά κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ με τη φανέλα της Φενέρ, ή απέναντι στη Βιλερμπάν με τον Ολυμπιακό, αλλά και το πιο πρόσφατο. Το απίθανο buzzerbeater στο ημίχρονο κόντρα στη Γερμανία με τη φανέλα της Εθνικής μας ομάδας στο Eurobasket.

Το buzzerbeater κόντρα στη Γερμανία

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ