Όταν η ΑΕΚ… τρόμαξε τους Galacticos μέσα στο «Μπερναμπέου» (Vid)

Όταν η ΑΕΚ… τρόμαξε τους Galacticos μέσα στο «Μπερναμπέου» (Vid)

20 χρόνια συμπληρώνονται από την τρομερή εμφάνιση της ΑΕΚ μέσα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» των Galacticos.

Ήταν 22 Οκτωβρίου του 2002, όταν η ΑΕΚ είχε τη δύσκολη αποστολή να αντιμετωπίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης μέσα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Και όχι οποιαδήποτε Ρεάλ, αλλά εκείνη των… Galacticos.

Ένας αγώνας που έμοιαζε με… άθλο. Με το πρώτο μέρος της αναμέτρησης να βάζει στα σχοινιά την ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Με γκολ του Στιβ ΜακΜάναμαν στο 24ο λεπτό, η Βασίλισσα πήρε κεφάλι στο σκορ και έβαλε από νωρίς στα δύσκολα τους «κιτρινόμαυρους».

Και λίγο πριν άπό την ανάπαυλα, ο Άγγλος εκμεταλλεύτηκε την τρομερή πάσα του Ρονάλντο και έγραψε το 2-0, κάνοντας πιο εύκολο το έργο της Ρεάλ. Η ΑΕΚ χρειαζόταν ένα θαύμα. Μία ανεπανάληπτη παράσταση και μάλιστα μέσα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» των Galacticos.

Οι δύο αλλαγές-έκπληξεις του Ντούσαν Μπάγεβιτς, ήταν και αυτές που άλλαξαν τον ρυθμό του παιχνιδιού. Ο Βόσνιος έριξε στη… μάχη τους Ίβιτς και Μαλαδένη, βγάζοντας εκτός τους Νικολαΐδη και Τσιάρτα!

Η ΑΕΚ άρχισε να πιέζει και να στέλνει το ένα… μήνυμα μετά το άλλο στον Ίκερ Κασίγιας και τους συμπαίκτες του. Και στο 74ο λεπτό βρήκε το γκολ που την έφερε στο -1. Ο Κατσουράνης εκμεταλλεύτηκε την άψογη σέντρα του Σεντένο και με μία τρομερή κεφαλιά έκανε το 2-1, βάζοντας έτσι «φωτιά» στο παιχνίδι.

Ίβιτς και Μαλαδένης συνεργάζονται πανέμορφα κοντά στην περιοχή της Βασίλισσας, ο πρώτος «αδειάζει» τον Ιέρο, δίνει στον Σεντένο και αυτός στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Ίκερ Κασίγιας για το 2-2!

Η ΑΕΚ κράτησε το σκορ, έμεινε όρθια μέσα στο «Μπερναμπέου», τρόμαξε τη Ρεάλ και έφυγε από την Ισπανία με ένα ιστορικό αποτέλεσμα!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ