Οταν η Μπαρτσελόνα του Πεπ παρέδιδε δωρεάν μαθήματα ποδοσφαίρου στη Γιουνάιτεντ του Φέργκιουσον (vids)

Οταν η Μπαρτσελόνα του Πεπ παρέδιδε δωρεάν μαθήματα ποδοσφαίρου στη Γιουνάιτεντ του Φέργκιουσον (vids)

Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συναντιούνται ξανά, αλλά αυτή τη φορά για τα νοκ άουτ του Europa League. Οι δυο μεγάλες... παραστάσεις των «Μπλαουγκράνα» και ο συνδετικός κρίκος.

Μπαρτσελόνα-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ενα ζευγάρι που κανείς δεν φανταζόταν ότι θα συναντήσει στα νοκ άουτ του Europa League. Η τρίτη θέση των «Μπλαουγκράνα» σε όμιλο με Μπάγερν και Ίντερ, αλλά και η περσινή καθίζηση των «κόκκινων διαβόλων» στην Premier League (6η θέση) οδήγησαν σε αυτό το ιδιαίτερο και ξεχωριστό συναπάντημα.

Δυο υπερδυνάμεις του ποδοσφαίρου με ιστορία και αμέτρητους τίτλους στο υψηλότερο επίπεδο θα παλέψουν για μια θέση στους «16» της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης. Ομολογουμένως, πρόκειται για μια ασυνήθιστη κατάσταση, καθώς Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μας είχαν… κακομάθει με «μάχες» στο Champions League.

Διαβάστε επίσης: Φουλ επίθεση ετοιμάζει για την Τούμπα ο Αλμέιδα

Το συγκεκριμένο ζευγάρι έχει προσφέρει κορυφαίες στιγμές και αξέχαστες συγκινήσεις. Πολλές φορές, που η μοίρα έφερε αντιμέτωπες την Μπάρτσα και τη Γιουνάιτεντ, με τον ποδοσφαιρικό πλανήτη να μη μένει ποτέ με παράπονο.

Φυσικά, από τα μέχρι τώρα… ραντεβού τους, πάντα δύο αγώνες θα ξεχωρίζουν και θα μνημονεύονται: Οι δυο τελικοί των δύο περασμένων δεκαετιών. Οι τελικοί που οι «Μπλαουγκράνα» του Πεπ Γκουαρντιόλα… δίδαξαν ποδόσφαιρο τους «μπέμπηδες» του Σερ Αλεξ Φέργκιουσον.

Μάλιστα και στις δυο μεγάλες συναντήσεις των δυο ομάδων, ένας είναι ο συνδετικός κρίκος σε σχέση με το σήμερα. Ο Τσάβι. Ο νυν προπονητής της Μπαρτσελόνα ήταν κάτι παραπάνω από μπροστάρης και στους δυο θριάμβους των Καταλανών επί της Γιουνάιτεντ.

Η αρχή έγινε στη Ρώμη το 2009. Μπαρτσελόνα και Γιουνάιτεντ έκλεισαν θέση στον τελικό του Champions League, με τους «Μπλαουγκράνα» να επιστρέφουν στο Εβερεστ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Κυρίαρχη η αρμάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα, έβαλε στα δίχτυα τους «κόκκινους διαβόλους» και με γκολ των Ετό, Μέσι, πανηγύρισε την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου.

Δύο χρόνια αργότερα, το ίδιο σενάριο, αλλά σε διαφορετική τοποθεσία. Μπάρτσα και «κόκκινοι διάβολοι» διασταύρωσαν τα ξίφη τους στον τελικό του «Γουέμπλεϊ», με τον Πεπ Γκουαρντιόλα να είναι και πάλι ο νικητής στην… σκακιέρα με τον Σερ Αλεξ. Πέδρο, Μέσι και Βίγια έστειλαν την μπάλα στα δίχτυα του Φαν ντερ Σαρ, με την Μπαρτσελόνα να το σηκώνει μέσα στο Νησί (3-1).

Νέα ήθη και έθιμα για το ζευγάρι Μπαρτσελόνα-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Από τα σαλόνια των τελικών του Champions League, στα… αλώνια των νοκ άουτ του Europa League. Μένει να φανεί ποια θα χαμογελάσει στο τέλος της βραδιάς…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ