Γιουβέντους – Νάπολι : Αυτό το Scudetto ποιος θα το πάρει;

Γιουβέντους – Νάπολι : Αυτό το Scudetto ποιος θα το πάρει;

Η κεφαλιά του Καλιντού Κουλιμπαλί στο 90' του ντέρμπι ανάμεσα σε Νάπολι και Γιουβέντους, έφερε την ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι στο -1 από τη «Γηραιά Κυρία» και έβαλε «φωτιά» στη μάχη του τίτλου τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε. Το πρόγραμμα «βουνό» των «Μπιανκονέρι» και οι επικίνδυνες έξοδοι των «Παρτενοπέι».

Μέχρι και το 90ό λεπτό του χθεσινού αγώνα της Νάπολι με τη Γιουβέντους όλα έδειχναν πως θα αντιμετωπίζαμε το σύνηθες σενάριο των τελευταίων ετών στην Ιταλία. Οι «παρτενοπέι» θα λύγιζαν από την πίεση και ο τίτλος θα κατέληγε στους «μπιανκονέρι» για έβδομη συνεχόμενη χρονιά.

Η κεφαλιά του Καλιντού Κουλιμπαλί, όμως, έδωσε στη Νάπολι την πιο σημαντική της νίκη μέσα στη σεζόν, μέχρι την επόμενη τουλάχιστον, και έβαλε «φωτιά» στην κορυφή του Καμπιονάτο! Η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι στο -1 (85 έναντι 84 βαθμών) από την χθεσινή της αντίπαλο με τέσσερις αγωνιστικές να απομένουν για το φινάλε και ήδη στην πόλη του ιταλικού Νότου ζουν σε εποχές Ντιέγκο Μαραντόνα!

Οι τιφόζι των «παρτενοπέι» υποδέχθηκαν σαν πρωταθλητές τους παίκτες της ομάδας τους, καθώς ξέρουν ότι μπροστά τους παρουσιάζεται μια «χρυσή» ευκαιρία να πανηγυρίσουν τον πρώτο τους τίτλο μετά την εποχή του Αργεντινού θρύλου. Τότε δηλαδή που η Νάπολι κατέκτησε τα δύο μοναδικά Scudetto της ιστορίας της (1986-87, 1989-90).

Το πρόγραμμα «βουνό» της Γιουβέντους και οι επικίνδυνες έξοδοι της Νάπολι

Βέβαια, τα πάντα βρίσκονται ακόμα στο χέρι της Γιουβέντους, η οποία βρίσκεται στο +1 από τη Νάπολι και έχει δείξει πως έχει την «καρδιά της πρωταθλήτριας» ουκ ολίγες φορές. Ωστόσο το πρόγραμμα των «μπιανκονέρι» είναι αυτό που γεμίζει με προβληματισμούς τους απανταχού φιλάθλους της ομάδας και με ελπίδα εκείνους της Νάπολι.

Κι αυτό γιατί η «Γηραιά Κυρία» μέσα στις τέσσερις αγωνιστικές που απομένουν έχει να παίξει δύο πολύ μεγάλα ντέρμπι (Ίντερ, Ρόμα), αμφότερα εκτός έδρας, ενώ μεσολαβεί και ο τελικός του Κυπέλλου Ιταλίας κόντρα στη Μίλαν!

Ας δούμε αναλυτικά το πρόγραμμα της Γιουβέντους:

28/4: Ίντερ – Γιουβέντους
5/5: Γιουβέντους – Μπολόνια
9/5: Γιουβέντους – Μίλαν (Τελικός Κυπέλλου)
13/5: Ρόμα – Γιουβέντους
20/5: Γιουβέντους – Βερόνα

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι έχει «και το μαχαίρι και το πεπόνι». Αν προχωρήσει χωρίς απώλειες σε όλα της τα παιχνίδι, αρχής γενομένης από το ντέρμπι με την Ίντερ, τότε θα φτάσει στην κατάκτηση του έβδομου συνεχόμενου Scudetto και θα διευρύνει ακόμα περισσότερο το δικό της ρεκόρ. Αν, όμως χάσει βαθμούς έστω και σε ένα παιχνίδι τότε θα δώσει την ευκαιρία στη Νάπολι να την προσπεράσει και να κάνει δικό της τον πολυπόθητο τίτλο.

Η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι έχει σαφώς πιο εύκολο πρόγραμμα από τη «Γηραιά Κυρία», καθώς έχει ξεπεράσει τον «σκόπελο» των ντέρμπι, όμως έχει να δύο ιδιαίτερα επικίνδυνες εξόδους μπροστά της.

Αρχικά, θα πρέπει να ταξιδέψει στη Φλωρεντία και να αντιμετωπίσει την Φιορεντίνα, που θα «καίγεται» για βαθμούς ούτως ώστε να προλάβει το τελευταίο ευρωπαϊκό «εισιτήριο». Δύο εβδομάδες αργότερα θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Σαμπντόρια, η οποία επίσης κυνηγάει την ευρωπαϊκή έξοδο, ενώ έχει μετατρέψει το «Λουίτζι Φεράρις» σε «φρούριο» τη φετινή σεζόν, μετρώντας 11 νίκες, 3 ισοπαλίες και μόλις 3 ήττες!

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Νάπολι:

29/4: Φιορεντίνα – Νάπολι
6/5: Νάπολι – Τορίνο
13/5: Σαμπντόρια – Νάπολι
20/5: Νάπολι – Κροτόνε

Οι «παρτενοπέι» για πρώτη φορά την τελευταία τριετία μπορούν να «μυρίσουν» τον φόβο της Γιουβέντους, η οποία συνήθως καθάριζε το πρωτάθλημα από πολύ πιο νωρίς και απλά έκανε συντήρηση δυνάμεων στην τελική ευθεία.

Πλέον, και οι δύο ομάδες «κουβαλούν» ένα τεράστιο «πρέπει» επάνω τους και μένει να φανεί ποια έχει το σθένος και την ετοιμότητα να κρατήσει αυτό το βάρος και να στεφθεί πρωταθλήτρια.

Θα είναι το «μια απ’ τα ίδια» του ιταλικού Βορρά (Γιουβέντους) ή θα είναι η επιστροφή του ιταλικού Νότου (Νάπολι); Η απάντηση θα δοθεί σε κάτι λιγότερο από ένα μήνα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ