Αείμνηστε Γκέραρντ, ο ΟΦΗ σου ανέβηκε

Αείμνηστε Γκέραρντ, ο ΟΦΗ σου ανέβηκε

Από την Κυριακή (29/04), το Ηράκλειο πανηγυρίζει την άνοδο του ΟΦΗ στα σαλόνια της πρώτης εθνικής κι ο θρυλικός Ευγένιος Γκέραρντ τους παρακολουθεί απ'τη γειτονιά των αγγέλων με καμάρι...

Εσύ που τον πόνεσες περισσότερο από πολλούς, εσύ που άλλαξες την σύγχρονη Ιστορία του, εσύ θα καταλάβεις περισσότερο τη χαρά που «έλουσε» το Ηράκλειο την Κυριακή που μαθηματικά «έκλεισε» η άνοδος στην πρώτη κατηγορία. Μεθυσμένη πολιτεία η Κρήτη σου. Η δεύτερη πατρίδα σου. Αείμνηστε Γκέραρντ, ο ΟΦΗ σου ανέβηκε. Να ήσουν εδώ να πιεις μαζί τους μια ρακή. Στην υγεία τους. Αυτό το ισχνό 1-0 κόντρα στον Απόλλωνα Πόντου στην Καλαμαριά, το γκολ του Ντίνα στο 80′. Αυτό, έβαλε τέλος στη «μαύρη» περιπλάνηση τριών χρόνων. Ο ΟΦΗ σου, στη Superleague.

Έπρεπε να δεις και την υποδοχή που επιφύλαξαν οι φίλαθλοι της ομάδας στην αποστολή, στο αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης τη Δευτέρα (30/04). «Ήρθαν τα κοπέλια μας» θα αναφωνούσες και εσύ μαζί τους. Θα λάτρευες την στάση του προπονητή, του μαέστρου αυτής της κρητικής «ορχήστρας». Του πρωτεργάτη της επιτυχίας «Δεν έχει έρθει ακόμα το φινάλε», είπε, «στόχος η πρώτη θέση, γιατί εκεί πρέπει να είναι ο ΟΦΗ. Η χαρά θα είναι να πάρουμε και το πρωτάθλημα. Χαίρομαι διπλά, που νιώθει περήφανα ο κόσμος για την ομάδα. Ο κόσμος του ΟΦΗ είναι πάντα περήφανος. Θέλει να βλέπει καλό ποδόσφαιρο από την ομάδα του και να κερδίζει». είπε μεταξύ άλλων ο Νίκος Παπαδόπουλος.

Άλλαξαν πολλά από την 2α Γενάρη που «έφυγες». Τα κοπέλια του ΟΦΗ, έμειναν όρθια σε μια χρονιά με πολλά προβλήματα. Έδειξαν χαρακτήρα, κι ο κόσμος το ίδιο. Άπλωσε τα χέρια του κι έγινε ασπίδα – προστασίας. Οι θύελλες ατσαλώνουν τον χαρακτήρα. Το γνώριζες καλά και οι Μελανόλευκοι έδειξαν ότι υπάρχει μέταλλο. Στα τέλη του Δεκέμβρη οι παίκτες είχαν στείλει επιστολή προς τους διοικούντες την ομάδα τονίζοντας πως η υπομονή τους έχει εξαντληθεί. Αγωνιστικά η ομάδα μετρούσε τότε τέσσερις νίκες, τρεις ισοπαλίες και μία ήττα από την Παναχαϊκή που ταρακούνησε τις ελπίδες για άνοδο. Πρέπει να ήταν 23 Δεκέμβρη, λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

«Τηρήσαμε την υπόσχεσή μας στην τεχνική ηγεσία, ως επαγγελματίες, αλλά και ως ποδοσφαιριστές μιας μεγάλης ομάδας, όπως ο ΟΦΗ, να μείνουμε ενωμένοι και να κάνουμε ό,τι καλύτερο για την ομάδα, μέχρι τη διακοπή των Χριστουγέννων. Δεν δημοσιοποιήσαμε τα οικονομικά προβλήματα και τις καθυστερήσεις που υπήρχαν, αλλά και τις υποσχέσεις δίχως αντίκρισμα των μετόχων και της διοίκησης, ότι το ποδοσφαιρικό τμήμα θα καλυφθεί έγκαιρα. Τελικά, η διακοπή ήρθε και οι υποσχέσεις έμειναν στα λόγια.

Η πρόσφατη επιστολή-ανακοίνωση του προπονητή μας και το τελεσίγραφο προς την διοίκηση για την τακτοποίηση των προβλημάτων που υπάρχουν, ανέδειξε το πρόβλημα και μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους. Θέλουμε με την παρούσα επιστολή να ενημερώσουμε το φίλαθλο κόσμο της ομάδας, ότι η υπομονή μας εξαντλήθηκε και πλέον κάθε παίκτης, θα ακολουθήσει το δρόμο του. Κάθε παίκτης, θα πράξει όπως νομίζει ο ίδιος καλύτερα, κοιτάζοντας το συμφέρον του και το καλό της οικογένειάς του», ανέφεραν μεταξύ άλλων.

Εκείνη την περίοδο οι Άγγελος Χαντί, Νίκος Κουσκουνάς, Άλμπερτ Ρούσσος, Δημήτρης Σιώπης, Αρμίτσε Ορτέγκα, Μάριο Μάρτος, Μάριος Όγκμποε, Νίκος Ζιαμπάρης αποχώρησαν από την οικογένεια του ΟΦΗ. Πέρασαν από τότε τέσσερις μήνες και έξι ημέρες… Τόσο χρειάστηκε αυτή η μελανόλευκη αρμάδα να αψηφίσει τις δυσκολίες, να υπερβεί τις συνθήκες και να «κλειδώσει» την άνοδο στην Α’ εθνική κατηγορία, πέντε αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Εκείνη η «θύελλα» στα τέλη του απερχόμενου έτους, με τη διοίκηση, τον κόσμο, το τεχνικό επιτελείο, τους μετόχους και τους παίκτες να είναι σε… εμπόλεμη φάση, ανέδειξε έναν σπουδαίο καπετάνιο. Τον προπονητή της ομάδας Νίκο Παπαδόπουλο. Ο Έλληνας τεχνικός βγήκε μπροστά. Απορρόφησε τους κραδασμούς και μεσολάβησε μεταξύ των διοικούντων και των παικτών που αποφάσισαν να μείνουν. Όσοι παρέμειναν, δέθηκαν περισσότερο. Έγιναν μια γροθιά συνέθλιψαν τον εφιάλτη του υποβιβασμού.

Παράλληλα, η ομάδα του Ηρακλείου ενισχύθηκε στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Οι Τζίλι Βουό, Λεωνίδας Αργυρόπουλος, Ζοσέ Κοέλιο, Θανάσης Ντίνας και Νίκος Βαφέας, επιστρατεύτηκαν για να βοηθήσουν στο δύσκολο έργο του προβιβασμού.

Έκτοτε ακολούθησε η τριάρα κόντρα στη Δόξα Δράμας, η τριάρα κόντρα στον Κισσαμικό, η νίκη επί του Παναιγιάλλειου (2-0), η επικράτηση επί του Απόλλωνα Πόντου (3-1). Νίκες και κόντρα στον Απόλλωνα Λάρισας (1-0) και της ΑΕ Καραϊσκάκης (3-0). Στο μεγαλείο του ΟΦΗ «προσκύνησαν» και οι Αχαρναϊκός (3-0), Βέροια (3-0), Σπάρτη (3-0), Πανσερραϊκός (2-0), Αναγέννηση Καρδίτσας (1-0), Αιγινιακός (3-0), Τρίκαλα (3-0), Καλλιθέα (3-1).

Ηττήθηκε και ο Εργοτέλης, με το εμφατικό 4-2 και η Παναχαϊκή (3-0) και ο Άρης (2-0). Οι Δόξα Δράμας και Κισσαμικός απέσπασαν ισοπαλία (1-1), ενώ ο Παναιγειάλειος συνετρίβη (7-0). Είκοσι και ένας αγώνες, ούτε μία ήττα για τον ΟΦΗ σου.

Μπροστάτης εντός αγωνιστικού χώρου; Ο Δημήτρης Μάνος. Ο 23χρονος επιθετικός από τα Τρίκαλα Ημαθίας, ο πρώτος σκόρερ της Football League (22 τέρματα) δεν σταματάει να «ματώνει» τα αντίπαλα δίχτυα και να γεμίζει με βαθμούς το… σακούλι της μεγάλης σου αγάπης. Απέχει μάλιστα μόλις ένα τέρμα από το να γίνει ο κορυφαίος σκόρερ της Football League την τελευταία δεκαετία (κορυφαία επίδοση εκείνη του Νίκου Σουλτανίδη τη σεζόν 2008/09, 23 γκολ)!

Αυτός, παρέα με τους Στρέζο, Μπολάκη, Κοιλιάρα, Αργυρόπουλο, Κομεσίδη, Ποτουρίδη, Νάστο, Μαχαίρα, Παπαστεριανό, Πουρτουλίδη, Κοέλιο, Βουό, Κουτσιανικούλη, Ντίνα. Αυτοί πέρασαν δια πυρός και σιδήρου για να ανεβάσουν τον ΟΦΗ εκεί που ανήκει. Πιάσε καλή θέση στην κερκίδα του ουρανού αείμνηστε Γκέραρντ, ο ΟΦΗ σου ανέβηκε…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ