Ολυμπιακός : Η ζωή μετά τον Νικοπολίδη

Ολυμπιακός : Η ζωή μετά τον Νικοπολίδη

To10.gr ανοίγει τον «φάκελο – γκολκίπερ» στον Ολυμπιακό. Ποιοι κλήθηκαν να «φορέσουν τα γάντια» του παλαίμαχου διεθνούς τερματοφύλακα. Αυτός που έκανε την διαφορά, οι λύσεις που πρόσφεραν και οι επιλογές που δεν βοήθησαν την ομάδα του λιμανιού.

Ο Ολυμπιακός προχώρησε στην απόκτηση του Αντώνη Στεργιάκη από την Σλάβια Σόφιας, καταβάλλοντας μάλιστα στους Βούλγαρους σχεδόν 700.000 ευρώ. Οι ερυθρόλευκοι επενδύουν στο ταλέντο του 19χρονου τερματοφύλακα έχοντας κάνει προσεκτικό σκάουτινγκ τον τελευταίο χρόνο. Στο μεγάλο λιμάνι αποφάσισαν να δώσουν το σημαντικό ποσό που προαναφέραμε καθώς έχουν σχηματίσει πολύ καλή άποψη για τον νεαρό τερματοφύλακα.

To10.gr ανοίγει τον «φάκελο – γκολκίπερ» στον Ολυμπιακό μετά την αποχώρηση του Αντώνη Νικοπολίδη. Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας των ερυθρόλευκων αποσύρθηκε από την ενεργό δράση στο φινάλε της σεζόν 2010-2011 κατακτώντας το πρωτάθλημα εκείνης της σεζόν με την ομάδα του λιμανιού κι έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιοι τερματοφύλακες αγωνίστηκαν στους πειραιώτες τα τελευταία χρόνια.

Η αποτυχία με Κοστάντσο

Ο Ολυμπιακός προχώρησε στην απόκτηση του Φράνκο Κοστάντσο το καλοκαίρι του 2011 με τον Αργεντινό να προορίζεται για αντικαταστάτης του Αντώνη Νικοπολίδη. Ήταν μια επιλογή που κάθε άλλο παρά βοήθησε τους ερυθρόλευκους και ο πρώην τερματοφύλακας της Βασιλείας βρέθηκε γρήγορα εκτός πλάνων του Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Κοστάντσο ήταν απογοητευτικός στα πρώτα παιχνίδια της σεζόν και ο Ισπανός τεχνικός είχε αναγκαστεί να αλλάξει γρήγορα τα δεδομένα κάτω απ’ τα δοκάρια της ομάδας του Πειραιά.

Κάρολ και Μέγιερι

Οι ερυθρόλευκοι εμπιστεύτηκαν δύο τερματοφύλακες μετά την απόφαση να αποχωρήσει ο Κοστάντσο. Ο λόγος για τον Ρόι Κάρολ και τον Μπάλαζ Μέγιερι. Από την μία ένας έμπειρος τερματοφύλακας που είχε φορέσει και την φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και από την άλλη ένας νεαρός πορτιέρε που μάθαινε πολλά δίπλα στον Κάρολ. Ο τελευταίος είχε πραγματοποιήσει εντυπωσιακές εμφανίσεις με την φανέλα του ΟΦΗ όταν ήρθε στην Ελλάδα και οι πειραιώτες είχαν προχωρήσει στην απόκτηση του. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η παρουσία του Κάρολ στο μεγάλο λιμάνι έχει θετικό πρόσημο, καθώς βοήθησε τον Ολυμπιακό.

Ο κορυφαίος Ρομπέρτο


 

Δεν χωρά αμφιβολία πως ο τερματοφύλακας που κατάφερε να «φορέσει» τα γάντια του Νικοπολίδη ήταν ο Ρομπέρτο. Ο Ισπανός πορτιέρε έκανε την διαφορά για την ομάδα του λιμανιού και αγαπήθηκε όσο λίγοι από τους οπαδούς του Ολυμπιακού. Ο προπονητής που εισηγήθηκε την απόκτηση του Ρομπέρτο ήταν ο Μίτσελ και δικαιώθηκε απόλυτα. Ο Ρομπέρτο ήταν ο τερματοφύλακας που άφησε εποχή στο μεγάλο λιμάνι.

Ήταν αυτός που ενέπνεε εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες του και το κυριότερο, ήταν «παρών» στα ευρωπαϊκά παιχνίδια του Ολυμπιακού. Ποιος αλήθεια μπορεί να ξεχάσει τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις στα παιχνίδια με Μπενφίκα και Γιουβέντους στο Τσάμπιονς Λιγκ, όταν κράτησε μόνος του τον Ολυμπιακό; Ήταν μια από τις κορυφαίες μεταγραφές που έχουν κάνει τα τελευταία είκοσι χρόνια οι ερυθρόλευκοι.

Δεν εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία ο Καπίνο

Ο Ολυμπιακός αποφάσισε το καλοκαίρι του 2015 να προχωρήσει στην απόκτηση του Στέφανου Καπίνο και ο πρώην τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού φόρεσε τα ερυθρόλευκα. Ο Καπίνο πήρε την φανέλα βασικού την σεζόν 2016-2017 και ξεκίνησε την φετινή σεζόν ως η πρώτη επιλογή των πειραιωτών. Η χρονιά όμως δεν ξεκίνησε καλά για τον νεαρό γκολκίπερ και ο Καπίνο αποχώρησε από τους ερυθρόλευκους.

Δεν «έπιασε» ο Λεάλι

Οι ερυθρόλευκοι είχαν αποφασίσει να δώσουν μια ευκαιρία σε δύο νέα παιδιά την περασμένη αγωνιστική περίοδο και μαζί με τον Καπίνο ήταν και ο Ιταλός Νίκολα Λεάλι τον οποίο οι ερυθρόλευκοι είχαν αποκτήσει από την Γιουβέντους με την μορφή δανεισμού. Ο Ιταλός όμως κάθε άλλο παρά έπεισε με τις εμφανίσεις του και τα πολλά του λάθη στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Μπεσίκτας οδήγησαν τους πειραιώτες στην απόφαση να μην κρατήσουν τον νεαρό τερματοφύλακα.

Η επιλογή του Προτό

Ο Ολυμπιακός προχώρησε στην απόκτηση του Σίλβιο Προτό στο φινάλε του περασμένου καλοκαιριού και ήταν μια επιλογή που αποδείχθηκε χρήσιμη, μετά την απόφαση να μείνει εκτός ομάδας ο Στέφανος Καπίνο. Ο Βέλγος γκολκίπερ ήταν αυτός που αντικατέστησε τον Καπίνο και υπερασπίστηκε τα δοκάρια του Ολυμπιακού την φετινή σεζόν.

Η επιστροφή του Γιαννιώτη και ο Χουτεσιώτης

Τα χρόνια που αναφερθήκαμε ήταν στον Ολυμπιακό και ο Ανδρέας Γιαννιώτης, ο οποίος φέτος αγωνίστηκε στον Ατρόμητο και εντυπωσίασε με την παρουσία του. Ήταν εξαιρετικός και την προηγούμενη σεζόν φορώντας την φανέλα του Πανιωνίου, αλλά φέτος ήταν εντυπωσιακός. Το καλοκαίρι θα γυρίσει στην ομάδα του Πειραιά. Στο μεγάλο λιμάνι είναι και ο Λευτέρης Χουτεσιώτης, ο οποίος έχει δυνατότητες και το έχει δείξει στα λίγα ματς που έχει αγωνιστεί. Ίσως την επόμενη σεζόν να πάρει περισσότερες ευκαιρίες.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ