Σαν σήμερα: Το μυθικό 73-38 του Ολυμπιακού κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλο (vid)

Σαν σήμερα: Το μυθικό 73-38 του Ολυμπιακού κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλο (vid)

Μια μέρα σαν τη σημερινή πριν από 27 χρόνια ο Ολυμπιακός πέτυχε μία από τις μεγαλύτερες νίκες του επί του Παναθηναϊκού, επικρατώντας με σκορ 73-38 στον 5ο τελικό του πρωταθλήματος.

Η σημερινή μέρα είναι άκρως σημαντική για τον Ολυμπιακό καθώς οι Ερυθρόλευκοι αντιμετωπίζουν τη Μονακό στον ημιτελικό του Final Four στο Κάουνας, με στόχο τη νίκη που θα τους δώσει την ευκαιρία να κατακτήσει το τέταρτο ευρωπαϊκό του.

Παρόλα αυτά η σημερινή μέρα τυχαίνει να είναι και μία από τις μεγαλύτερες στην ιστορία του, κι αυτό γιατί πριν από 27 χρόνια οι Ερυθρόλευκοι είχαν επιβληθεί με το «θρυλικό» 73-38 του Παναθηναϊκού στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για να φτάσουν στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ήταν 19 Μαΐου του 1996 όταν οι Πειραιώτες υποδέχθηκαν τους Πράσινους που πήγαιναν στο Φάληρο με κεκτημένη ταχύτητα καθώς πριν λίγο καιρό είχαν σηκώσει το ευρωπαϊκό στο Παρίσι. Η σειρά των τελικών ήταν στο 2-2 και το παιχνίδι θα έκρινε τον τίτλο.

Οι παίκτες του Γιάννη Ιωαννίδη μπήκαν αποφασισμένοι να μην αφήσουν περιθώρια και το κατάφερα, παίρνοντας από νωρίς ένα καλό προβάδισμα. Όσο περνούσε η ώρα η διαφορά μεγάλωνε για να φτάσουμε στο τελικό 73-38 που έμεινε στην ιστορία λόγω του +35 που έδωσε και τον τίτλο στο φινάλε.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ιωαννίδης): Μπακατσιάς 3, Σιγάλας 10, Μπέρι 10, Νάκιτς 12, Φασούλας 8, Τόμιτς, Τάρλατς 14, Ρίβερς 16.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μάλκοβιτς): Αλβέρτης 10, Σοκ 3, Κούουσμα 2, Οικονόμου 6, Γιαννάκης 6, Βράνκοβιτς 5, Σταυρακόπουλος 4, Πετσάρσκι 2.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ