Μπαρτσελόνα : Οι «μπλαουγκράνα» και οι αήττητοι πρωταθλητές (pics, vids)

Μπαρτσελόνα : Οι «μπλαουγκράνα» και οι αήττητοι πρωταθλητές (pics, vids)

Η Μπαρτσελόνα «κλείδωσε» και μαθηματικά τον τίτλο και πλέον στοχεύει στο να τον κατακτήσει αήττητη, και να μπει σ' ένα πολύ κλειστό γκρουπ ομάδων.

Η Μπαρτσελόνα έχει ήδη κατακτήσει και μαθηματικά τον τίτλο στη La Liga και πλέον στοχεύει στο να πετύχει ένα ακόμη ιστορικό ρεκόρ. Να τελειώσει αήττητη τη φετινή σεζόν στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Μόλις επτά ομάδες έχουν καταφέρει να ολοκληρώσουν αήττητες και πρωταθλήτριες μια σεζόν στα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ενώ στην Ισπανία αυτό έχει να συμβεί εδώ και σχεδόν 90 χρόνια!

Διπλά σε ποιων ομάδων τα ονόματα θέλει να βάλει το δικό της η Μπαρτσελόνα και ποια η μεταξύ τους σύγκριση. Ας δούμε…

Πρέστον, 1888-89

22 αγωνιστικές – 18 νίκες, 4 ισοπαλίες – 74 γκολ υπέρ, 15 κατά

Η Πρέστον είναι η πρώτη ομάδα στη Γηραία Ήπειρο που πανηγύρισε ένα αήττητο πρωτάθλημα, κατακτώντας εκείνο της σεζόν 1888-89 με μεγάλη άνεση. Όπως και η Μπαρτσελόνα, κατέκτησε και το Κύπελλο εκείνης της χρονιάς. Το αήττητο της έσπασε μόλις στο δεύτερο παιχνίδι της επόμενης σεζόν.

Αθλέτικ Μπιλμπάο, 1929-30

18 αγωνιστικές – 12 νίκες, 6 ισοπαλίες – 63 γκολ υπέρ, 28 κατά

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο ήταν η πρώτη ομάδα που κατάφερε να κατακτήσει ένα αήττητο πρωτάθλημα στην πρώτη κατηγορία του ισπανικού ποδοσφαίρου. Το ρεκόρ τους δεν μοιάζει τόσο εντυπωσιακό όσο της Πρέστον, αλλά αυτό δεν έχει και τόση σημασία. Το ρεκόρ τους σταμάτησε στην πρώτη αγωνιστική της επόμενης σεζόν, ωστόσο κατέκτησε ξανά το πρωτάθλημα.

Ρεάλ Μαδρίτης, 1931-32

18 αγωνιστικές – 10 νίκες, 8 ισοπαλίες – 37 γκολ υπέρ, 15 κατά

Μόλις δύο χρόνια μετά την Μπιλμπάο, η Ρεάλ Μαδρίτης επανέλαβε το επίτευγμα της. Η «βασίλισσα» είχε δύο περισσότερες ισοπαλίες, ενώ σκόραρε μόλις 37 γκολ. Τερμάτισε τη σεζόν αήττητη, αλλά τα αποτελέσματα της δεν ξεχωρίζουν μετά από τόσα χρόνια. Όπως και η Αθλέτικ, έχασε το πρώτο παιχνίδι της επόμενης σεζόν, ωστόσο κατάφερε να διατηρήσει τα σκήπτρα της.

Μίλαν, 1991-92

34 αγωνιστικές – 22 νίκες, 12 ισοπαλίες – 74 γκολ υπέρ, 21 κατά

Η Μίλαν εκείνης της σεζόν ήταν μια από τις κορυφαίες ομάδες που εμφανίστηκαν στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και κατέκτησε αήττητη το πρωτάθλημα, με προπονητή τον Φάμπιο Καπέλο. Ο Μάρκο Φαν Μπάστεν τελείωσε τη σεζόν ως πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα (25 γκολ), οι Αντσελότι, Γκούλιτ, Ράικαρντ συνέθεταν μια εξαιρετική τριάδα στο κέντρο και ο Φράνκο Μπαρέζι ηγούνταν της άμυνας μαζί με τον νεαρό τότε Πάολο Μαλντίνι. Το αήττητο σερί τους σταμάτησε στα 58 παιχνίδια.

Άρσεναλ, 2003-04

38 αγωνιστικές – 26 νίκες, 12 ισοπαλίες – 73 γκολ υπέρ, 26 κατά

Οι θρυλικοί «Invincibles» του Αρσέν Βενγκέρ έγιναν η πρώτη ομάδα στην μοντέρνα εποχή που κατέκτησε το πρωτάθλημα αήττητη. Ο Αλσατός τεχνικός, μάλιστα, το είχε προβλέψει από την προηγούμενη σεζόν, όπου πολλοί έκαναν πλάκα με την ατάκα του. Αυτός, όμως, γέλασε τελευταίος. Το αήττητο της Άρσεναλ έφτασε τα 49 παιχνίδι, αριθμός ρεκόρ για το αγγλικό ποδόσφαιρο.

Γιουβέντους, 2011-12

38 αγωνιστικές – 23 νίκες, 15 ισοπαλίες – 68 γκολ υπέρ, 20 κατά

Ο πρώτος τίτλος της Γιουβέντους μετά το σκάνδαλο «Calciopoli» κατακτήθηκε χωρίς ήττα, με τη «Γηραιά Κυρία» να κατακτά όλα τα πρωταθλήματα από τότε. Με προπονητή τον Αντόνιο Κόντε η Γιουβέντους έφτασε στα 49 παιχνίδια αήττητη, χωρίς όμως να μπορέσει να σπάσει το ρεκόρ της Μίλαν (58 παιχνίδια).

BONUS: Περούτζια, 1978-79

30 αγωνιστικές – 11 νίκες, 19 ισοπαλίες – 34 γκολ υπέρ, 16 κατά

Η Περούτζια μπορεί να τερμάτισε αήττητη, αλλά είναι η μόνη ομάδα της λίστας που δεν κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Οι πολλές ισοπαλίες απέβησαν καθοριστικές και οι «Grifoni» τερμάτισαν στη δεύτερη θέση, πίσω από τη Μίλαν.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ