Ντάρσι Νέτο, ένα δεκάρι σε παπούτσια δεξιού μπακ

Ντάρσι Νέτο, ένα δεκάρι σε παπούτσια δεξιού μπακ

Ο Βραζιλιάνος που έπαιξε χθες στην Έδεσσα για πρώτη φορά φέτος κλείνει μια σημαντική καριέρα και ετοιμάζεται να φορέσει το κοστούμι του σκάουτ του Άρη στη χώρα του.

Το πρόσωπο του χθεσινού φιλικού στην Έδεσσα ανάμεσα σε Εδεσσαϊκό και Άρη ήταν ο Ντάρσι Νέτο. Ο Βραζιλιάνος που έπαιξε (και σκόραρε) για πρώτη φορά φέτος, στο πρώτο μέρος της συνάντησης. Αν ο Δημήτρης Σπανός δεν του δώσει συμμετοχή σε κάποιο από τα τρία ματς που απέμειναν στη Football League, αυτή ήταν και η τελευταία του εμφάνιση στα γήπεδα.

Αλλά είναι βέβαιο, ότι ο Βραζιλιάνος δεν θα φύγει από τα γήπεδα παίζοντας σε ένα φιλικό που έγινε επειδή η ομάδα του δεν είχε υποχρεώσεις για δυο αγωνιστικές. Η διαδρομή του στο ποδόσφαιρο και η προσφορά του στον Άρη αξίζουν ένα καλύτερο, αντάξιο τους, αντίο.

Γεννημένος το Φεβρουάριο του 1981, ήρθε μετά από σημαντική καριέρα στη χώρα του με ορισμένες από τις καλύτερες ομάδες της Βραζιλίας (Μποταφόγκο, Ιντερνασιονάλ, Σάντος και Φλουμινένσε) στον Άρη το καλοκαίρι του 2007.

Το βιογραφικό του, τον περιέγραφε ως δεξιό μπακ. Ο Νέτο ήταν πολλά περισσότερα στο γήπεδο από αυτό.

Μετρά περισσότερες από 180 συμμετοχές αγώνες με τη φανέλα του Άρη σε όλες τις διοργανώσεις, με 13 σε αγώνες ευρωπαϊκών κυπέλλων.

Ο Νέτο ήταν ένα δεκάρι στα παπούτσια ενός δεξιού μπακ. Μπορούσε να παίξει σε όλη τη δεξιά πλευρά με την ίδια άνεση και να σημαδέψει οποιονδήποτε συμπαίκτη στο τερέν με το δεξί του πόδι.

Ικανός να κινηθεί γρήγορα με τη μπάλα στα πόδια και στον άξονα και να δώσει στην ομάδα του αριθμητική υπεροχή στο κέντρο. Παίκτης με εμπνεύσεις και τεχνική που δε συναντάς εύκολα στα ελληνικά γήπεδα, δεν υπήρξε προπονητής στον Άρη με κορυφαίο τον Έκτορ Κούπερ που δεν του έδειξε εμπιστοσύνη.

Ο Νέτο πάντα ανταπέδιδε, με αποκορύφωμα τις εξαιρετικές εκτελέσεις φάουλ, αλλά και το γκολ πρόκριση στον τελικό του 2010 μέσα στις Ξάνθη, στο τέλος των καθυστερήσεων υπό καταρρακτώδη βροχή…

Η καριέρα του στον Άρη, μετρά δυο φάσεις. Την πρώτη, στην περίοδο της αγωνιστικής ανάτασης, από το 07 ως το 12. Και τη δεύτερη, μετρά την επιστροφή στη χώρα για λογαριασμό της Βέροιας, στα χρόνια της υπομονής, για να βοηθήσει τον Άρη να επανέλθει στο φυσικό του χώρο.

Πέρσι, τη σεζόν που ο Άρης δεν κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τη Superleague, πέτυχε και το τελευταίο –μέχρι σήμερα- επίσημο γκολ με τον Άρη. Με εκτέλεση φάουλ, πως αλλιώς;

Ο Νέτο αγάπησε τον Άρη. Αγάπησε την Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη. Έστησε τη ζωή του στην πόλη, με το γάμο του δέκα μήνες πριν στη Χαλκιδική, παρουσία φίλων και συμπαικτών από το κιτρινόμαυρο περιβάλλον.

Τα επόμενα βήματα, θα τα κάνει στη Θεσσαλονίκη, επιχειρηματικά και στον Άρη από ένα νέο ρόλο, πιθανότατα αυτόν του σκάουτ του συλλόγου στη Βραζιλία και του ανθρώπου που θα είναι ο συνδετικός κρίκος των κίτρινων με τη μεγαλύτερη ίσως ποδοσφαιρική δεξαμενή ανά τον κόσμο.

Με την ελληνοβραζιλιάνα σύζυγο και τον πεθερό του, ετοιμάζουν και σύντομα θα λειτουργήσουν ξενοδοχειακές υποδομές στην περιοχή των ακτών του δήμου Θερμαϊκού. Αλλά θα είναι ενεργός και στα ποδοσφαιρικά. Ενεργός κοντά στην προσπάθεια του Άρη να βρει… νέους Νέτο ή και παιδιά που σε μικρότερη ηλικία ονειρεύονται το άλμα στην επαγγελματική ποδοσφαιρική ζωή της Ευρώπης.

Όπως έλεγε την Πρωτομαγιά σε μια παρέα στην Άθυτο της Χαλκιδικής: «Είμαι έτοιμος για αυτό. Για ότι μου ζητήσει ο Άρης. Έχω την προσωπική γνώση, έχω και τις επαφές για να έρθουν στον Άρη παίκτες που είτε θα είναι ώριμοι ποδοσφαιρικά, είτε θα φτιάξουν μέσα από την ομάδα το όνομά τους και ίσως κάποιος ή κάποιοι να φέρουν και χρήματα αργότερα».

Θα τον βοηθήσουν σ’ αυτό και πολλοί φίλοι με κοινή διαδρομή. Πρώτος και καλύτερος ο Ρονάλντο Γκιάρο. Προπονητής σήμερα, ήταν μόλις πριν από μερικές εβδομάδες φιλοξενούμενος του Νέτο στη Θεσσαλονίκη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ