Ο Καμπιάσο, ο Πατρίτσιο Καμπς και το Μουντιάλ!

Ο Καμπιάσο, ο Πατρίτσιο Καμπς και το Μουντιάλ!

Ο Εστέμπαν Καμπιάσο πηγαίνει στο Μουντιάλ ως μέλος του τεχνικού τιμ της Εθνικής Κολομβίας και θα συναντήσει έναν από τους πλέον αγαπημένους παίκτες των οπαδών του ΠΑΟΚ!

Αποτελεί μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες που πέρασαν ποτέ από την Ελλάδα. Ενας σπουδαίος ποδοσφαιριστής, που έμεινε μόλις για δύο χρόνια στη χώρα μας και τον Ολυμπιακό, αλλά αγάπησε την Ελλάδα, αγόρασε σπίτι στα Νότια Προάστια και γενικώς αποφάσισε ότι μέρος του υπόλοιπου της ζωής του και της οικογένειάς του, θα έχει… γαλανόλευκο χρώμα. Ο λόγος, βεβαίως, για τον Εστέμπαν Καμπιάσο. Ο οποίος τις τελευταίες ώρες αποτελεί ένα από τα κεντρικά πρόσωπα της ειδησεογραφίας γύρω από το προσεχές… Μουντιάλ!

Ο Χοσέ Πέκερμαν με τον Καμπιάσο, το μακρινό 1997.

Οχι, ο Κούτσου δεν αποφάσισε να επιστρέψει στα γήπεδα στα 38 του χρόνια. Τουλάχιστον όχι ως ποδοσφαιριστής. Καθώς είναι δεδομένο ότι θα συνεχίσει να προσφέρει στον χώρο του ποδοσφαίρου, αλλά από τη θέση του προπονητή. Υπενθυμίζουμε, εξάλλου, ότι πήρε το πρώτο του δίπλωμα (UEFA A) πριν από λίγους μήνες και ήδη έχει ξεκινήσει μαθήματα για το UEFA Pro. Ωστε να μπορεί να αναλάβει ο ίδιος πρώτος προπονητής σε κάθε ομάδα, κάθε κατηγορίας, κάθε χώρας.

Πριν από αυτό, ωστόσο, ο Καμπιάσο θα συνεχίσει να μαθαίνει τα μυστικά της θέσης του προπονητή από έναν εκ των κορυφαίων δασκάλων του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, του Χοσέ Πέκερμαν. Καθώς όπως αναφέρουν δημοσιεύματα από την Κολομβία, ο Καμπιάσο αποδέχθηκε την πρόταση του Πέκερμαν και θα ενταχθεί στο προπονητικό επιτελείο των Κολομβιανών, ενόψει της παρουσίας τους στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Με σκοπό η παρουσία του να αποτελέσει έμπνευση για τους παίκτες, αλλά και ο ίδιος να μάθει και να ζήσει από κοντά τις δυσκολίες να καθοδηγείς μία τόσο μεγάλη ποδοσφαιρική δύναμη, στην κορυφαία πρόκληση, όπως είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο Πέκερμαν με τον Καμπιάσο και τον… Γκαλέτι!

Υπενθυμίζουμε ότι ο Καμπιάσο είχε συζητήσει με τον Ολυμπιακό για να αναλάβει πόστο στους Πειραιώτες, ενώ έχει ανοιχτή επίσημη πρόταση και από την Ιντερ, ώστε να αναλάβει τη δεύτερη ομάδα της ή να ενταχθεί στο τεχνικό επιτελείο του Λουτσιάνο Σπαλέτι. Με τον ίδιο να μην αποδέχεται καμία από τις δύο προτάσεις, επιλέγοντας μετά από αρκετούς μήνες να διδαχθεί από τον Πέκερμαν. Τον προπονητή που τον καθόρισε ως παίκτη και ως (ποδοσφαιρική) προσωπικότητα, καθώς τον είχε ποδοσφαιριστή από τα 17 του χρόνια και σε όλες τις εθνικές ομάδες της Αργεντικής, κατακτώντας, μάλιστα, το Μουντιάλ Νέων του 1997!

Βεβαίως, ο Καμπιάσο δεν είναι το μοναδικό πρόσωπο του τεχνικού επιτελείου της εθνικής Κολομβίας με ελληνικό παρελθόν. Καθώς στο τιμ του Πέκερμαν υπάρχει και ένας από τους πιο ποιοτικούς παίκτες που πέρασαν από τη χώρα και ένας από τους αγαπημένους των οπαδών του ΠΑΟΚ, παρότι έμεινε μόλις για μισό χρόνο στην Τούμπα: Ο Πατρίτσιο Καμπς. Ο Αργεντινός είναι εδώ και χρόνο συνεργάτης και ένας από τους βασικούς βοηθούς του Πέκερμαν στην εθνική των «καφετέρος». Εκεί όπου πλέον θα προσφέρει τις υπηρεσίες του και ο Καμπιάσο. Δουλεύοντας, διδασκόμενος σε ένα ποδοσφαιρικό «σχολείο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ