Μαρσέιγ… ώρα μηδέν: Πως η φετινή υπέρβαση κατέληξε σε απειλές, παραιτήσεις και αποτυχία από τον Σεπτέμβριο

Μαρσέιγ… ώρα μηδέν: Πως η φετινή υπέρβαση κατέληξε σε απειλές, παραιτήσεις και αποτυχία από τον Σεπτέμβριο

Τα λεφτά που επενδύθηκαν στην φετινή Μαρσέιγ δεν φάνηκαν ικανά, με τον γαλλικό σύλλογο να μπαίνει σε ένα καθεστώς εσωτερικής κρίσης που κανείς δεν ξέρει που θα τον βγάλει.

Κάθε μέρα και κάτι διαφορετικό στον πλανήτη Μαρσέιγ, εκεί όπου το κάστρο που έδειχνε να φτιάχνεται φέτος, καταρρέει από μέρα σε μέρα και μάλιστα με τον χειρότερο δυνατό τρόπο.

Αφορμή και σίγουρα όχι αιτία, στάθηκε ακόμη ένα στραβοπάτημα, στην Ligue 1, εκεί όπου η ομάδα του Μαρθελίνιο δεν κατάφερε να κερδίσει στο «Βελοντρόμ» την Τουλούζ, με αποτέλεσμα να μείνει στην τέταρτη θέση και να χάσει την ευκαιρία για την πρωτιά.

Το ποτήρι όμως για τους οπαδούς της Μαρσέιγ ξεχείλισε για τα καλά. Δεν πέρασαν αρκετές ώρες από το νέο αρνητικό αποτέλεσμα και υπήρξαν οι πρώτες αντιδράσεις και κινητοποιήσεις.

Πρώτη εξ αυτών ήταν η παραίτηση του Μαρθελίνιο. Ο Ισπανός τεχνικός ανέλαβε το καλοκαίρι τους Μασσαλούς, με στόχο να πρωταγωνιστήσει σε Ευρώπη και Γαλλία, κάτι που δεν έγινε.

Ακολούθησε ο πρόεδρος της ομάδας, Πάμπλο Λονγκόρια, ο οποίος μάλιστα κατήγγειλε πολύ σοβαρά περιστατικά με τους οπαδούς της ομάδας και τις απειλές που δέχθηκε τόσο αυτός, όσο και ο Μαρθελίνιο.

Το χρονικό της καταστροφής

Πως όμως φτάσαμε μέχρι αυτό το σημείο; Το καλοκαίρι η Μαρσέιγ ξόδεψε υπέρογκα ποσά, στηρίχτηκε πάνω στον Ισπανό τεχνικό, τον υποστήριξε και έφτιαξε ένα ρόστερ πολλά υποσχόμενο.

17 εκατομμύρια για τον Εντιαγέ, 13 για τον Σαρ, 13 για τον Λόντι, 8 για τον Κοντογκμπιά, 5 για τον Χαρίτ και πολλούς ακόμη + το βαρύ όνομα του Ομπαμεγιάνγκ που ήρθε ως ελεύθερος. Μια σοβαρή επένδυση, η οποία είχε για αρχή ένα πολύ σοβαρό στόχο. Την είσοδο στους ομίλους του Champions League.

Η ιστορία όμως, γνωστή. Η Μαρσέιγ κληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό, ζευγάρι στο οποίο βάσει ρόστερ ήταν το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση και τα play offs απέναντι στην Μπράγκα.

Το αποτέλεσμα ήταν οι Μασσαλοί να κάνουν ένα από τα χειρότερα τους παιχνίδια στην Λεωφόρο (1-0) και να μην μπορούν να περάσουν την ομάδα του Γιοβάνοβιτς στην έδρα τους (στα πέναλτι). Αποκλεισμός και συνέχεια στο Europa League, δηλαδή ο βασικότερος στόχος κατέληξε στον κάλαθο των αχρήστων.

Το παιχνίδι που το «γυαλί» ράγισε οριστικά

Λίγα μόνο 24ωρα μετά τον αποκλεισμό-σοκ, η Μαρσέιγ προσπάθησε να ανασυγκροτηθεί με αφετηρία το γαλλικό πρωτάθλημα. Όμως δεν υπολογίζανε ένα παλιό γνώριμο του ελληνικού πρωταθλήματος, τον Λάζλο Μπόλονι.

Η ομάδα του Μαρθελίνιο πήγε να παίξει στην έδρα της Μετς την δεύτερη αγωνιστική της Ligue 1. Προηγήθηκε με τον Σογκλό στο 14 και φάνηκε να ελέγχει την αναμέτρηση.

Τα δεδομένα έγιναν ακόμη πιο ευνοϊκά στη συνέχεια, όταν η Μετς έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Λο. Και ενώ κανείς θα περίμενε την απόλυτη κυριαρχία της Μαρσέιγ, αυτή βρήκε τον τρόπο να αυτοκαταστραφεί.

Η Μετς του Ρουμάνου τεχνικού που έπαιζε με παίκτη λιγότερο, μέσα σε διάστημα έξι λεπτών έβαλε δύο γκολ και β΄ρεθηκε να προηγείται με 2-1! Το τελικό σκορ βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με 2-2, κάτι που αποτελούσε ακόμη μια ισχυρή αποτυχία των Μασσαλών.

Μια νίκη επί της Μπρεστ δεν ήταν αρκετή για να καθησυχάσει το πλήθος, καθώς ακολούθησαν οι δύο ισοπαλίες με την Ναντ και την Τουλούζ.

Αποτέλεσμα, η Μαρσέιγ βρίσκεται στην τέταρτη θέση με 9 βαθμούς (2 νίκες-2 ισοπαλίες) και με κυριότερο χαρακτηριστικό ότι δεν πείθει με την παρουσία της στον αγωνιστικό χώρο.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ