Ολυμπιακός : Απαντώντας στα ερωτήματα μιας ανακοίνωσης

Ολυμπιακός : Απαντώντας στα ερωτήματα μιας ανακοίνωσης

Η «μετάφραση» της ανακοίνωσης των Αγγελόπουλων και ο λόγος που επέλεξαν το συγκεκριμένο timing για να βγουν μπροστά οι ιδιοκτήτες της ερυθρόλευκης ΚΑΕ.

«Είμαστε περήφανοι για ότι έχουμε πετύχει με τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ μας την τελευταία δεκαετία. Δυο τρόπαια, με το μοναδικό επίτευγμα της back2back κατάκτησης της κορυφής της Ευρώπης, πέντε τελικοί και έξι Φάιναλ Φορ. Διακρίσεις που μας κατατάσσουν πλέον, ως την κορυφαία ομάδα της Ευρωλίγκας από το 2009 έως το 2018.

Αυτό το ιστορικό επίτευγμα γίνεται ακόμα πιο ξεχωριστό αν αναλογιστούμε ότι ο προϋπολογισμός της ομάδας του Ολυμπιακού ήταν ο χαμηλότερος μεταξύ των βασικών ανταγωνιστών του. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσοι συνετέλεσαν σ’ αυτό τον άθλο.

Παναγιώτης & Γιώργος Αγγελόπουλος».

Μία ανακοίνωση που έφερε ανησυχία στις τάξεις των οπαδών του Ολυμπιακού. 89 λέξεις που για πολλούς σηματοδότησαν τον τρόπο τινά αποχαιρετισμό των ισχυρών ανδρών της «ερυθρόλευκης» ΚΑΕ μετά από τόσα χρόνια που βρίσκονται στο τιμόνι τους. Βάζοντας στη συνάρτηση την δικαστική διαμάχη των προέδρων του Ολυμπιακού με τον πατέρα τους αλλά και τα δημοσιεύματα που υπήρξαν για καθυστερήσεις πληρωμών, ήταν μοιραίο ο κόσμος των Πειραιωτών να μην μπορεί να ηρεμήσει και να νιώθει ανασφάλεια για το ιδιοκτησιακό καθεστώς στην αγαπημένη του ομάδας.

«Υπάρχει κάποιος λόγος όμως για να μπαίνουν σε αυτήν την διαδικασία»; Όπως βγαίνει από το ρεπορτάζ, οι πρόεδροι των «ερυθρόλευκων» προσπάθησαν με αυτόν τον τρόπο να προχωρήσουν στο προφανές. Όχι ότι φεύγουν, αλλά να υπερτονίσουν πως ο δρόμος που έχουν διαλέξει, συνεχίζει να κατατάσσει τον Ολυμπιακό στην κορυφή των συλλόγων της Ευρωλίγκας, παρά την φετινή αποτυχία και τον αποκλεισμό από την Ζαλγκίρις. Ταυτόχρονα ήταν ένα μήνυμα πως θα προσπαθήσουν με την ίδια ακριβώς λογική να συνεχίσουν να προσφέρουν. Σύμφωνα εξάλλου με το «status quo» που επικρατεί στον Ολυμπιακό, τα όσα έχει επιτύχει η ομάδα του Πειραιά σε αυτήν την 10ετία, της δίνει την άνεση να μπορεί να στηρίζει και την παραπάνω νοοτροπία.

«Το timing όμως δεν ήταν περίεργο;, είναι ένα ακόμα ερώτημα. Η απάντηση; Καθόλου. Όπως και την σεζόν που πέρασε, οι πρόεδροι των «ερυθρόλευκων», αφότου συγχάρηκαν την Ρεάλ Μαδρίτης για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας, θέλησαν να ευχαριστήσουν όσους είναι δίπλα τους σε όλη αυτήν την δύσκολη διαδρομή. Επιπρόσθετα, δεν είναι της ιδιοσυγκρασίας τους να προβούν σε μία κίνηση που θα διατάρασσε τόσο το κλίμα της ομάδας του, όταν αυτή κάνει ότι μπορεί για να ανασυνταχθεί και να παίξει το τελευταίο της χαρτί για τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδος.

Στον Ολυμπιακό, γνωρίζοντας τα λάθη τους και σημειώνοντας τι δεν πήγε καλά την χρονιά που ολοκληρώνεται σε ένα μήνα, προχωρούν ήδη στο σχεδιασμό της επόμενης σεζόν. Χωρίς να φανερώνουν τις κινήσεις τους, αλλά με γνώμονα η ομάδα του Πειραιά, σεβόμενη την οικονομική πολιτική της, να επιστρέψει ακόμα πιο δυνατή στην Ευρωλίγκα. Γιατί στην Α1 είναι στιγμές που νιώθουν όλοι ότι παίζουν μεταξύ συγγενών με φίλων, αφού οι εξέδρες στο ΣΕΦ παραμένουν αδειανές και έχουν κινητικότητα μονάχα σε ντέρμπι ή τελικούς με τον Παναθηναϊκό.

«Μετά από την εκκωφαντική σιωπή όμως αυτό;», είναι και αυτή η δεδομένη απορία, ειδικά έπειτα από όσα έχουν προκύψει στο διάστημα πριν την ανακοίνωσή τους. Ο Ολυμπιακός δεν ασχολήθηκε καν με την καταγγελία της ΚΑΕ Παναθηναϊκός αναφορικά με την ανακοίνωση των «ερυθρόλευκων» για τους διεθνείς διαιτητές που δεν έχουν παροπλιστεί από την ΕΟΚ στην Α1. Γιατί όμως να προβούν σε κάτι τέτοιο, από την ώρα που η ίδια η ομοσπονδία δεν αντέδρασε καθόλου; Εξάλλου, γίνεται εύκολα κατανοητό πως είναι και μία «δικαίωση» για τον Ολυμπιακό ότι στο εν λόγω θέμα απάντησε μόνο ο Παναθηναϊκός.

Όπως και να έχει, το καλοκαίρι αναμένεται να είναι θερμό στον Ολυμπιακό και όχι σχετικά με το ιδιοκτησιακό κομμάτι της ομάδας αλλά αναφορικά με το πώς θα θωρακιστεί από κάθε άποψη για να εμφανιστεί ανταγωνιστική. Αυτό που βγαίνει προς τα έξω μετά την περίεργη Δευτέρα της 21ης Μαΐου είναι ότι οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, θέλησαν να τονίσουν σε όλους, ότι είναι εδώ και δεν αφήνουν την ομάδα του Πειραιά στις τύχες της. Παρότι κάθε χρόνο «ματώνουν» οικονομικά, παρότι κάθε χρόνο προσθέτουν από τον προσωπικό τους λογαριασμό όλο και περισσότερα λεφτά για να καλυφθεί το κενό προκύπτει τον ισολογισμό τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ