Άρσεναλ – Μάντσεστερ Σίτι: Η απόλυτη κόντρα της διετίας και ο… Πεπ στη θέση του Πεπ (vids)

Άρσεναλ – Μάντσεστερ Σίτι: Η απόλυτη κόντρα της διετίας και ο… Πεπ στη θέση του Πεπ (vids)

Άρσεναλ και Μάντσεστερ Σίτι ή αλλιώς Πεπ εναντίον Αρτέτα. Το ντέρμπι των δύο κορυφαίων ομάδων τα τελευταία δύο χρόνια στην Αγγλία, αποκαλύπτεται σήμερα στο Emirates (18:30)

Η απόλυτη μάχη της Premier League ανάμεσα στις δύο κορυφαίες αγγλικές ομάδες τις τελευταίες σεζόν διεξάγεται απόψε στο Emirates (18:30). Άρσεναλ και Μάντσεστερ Σίτι αναμετριούνται για την 8η αγωνιστική του αγγλικού πρωταθλήματος, με το ενδιαφέρον αλλά και τη σημασία της αναμέτρησης να είναι τεράστια, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε πολύ νωρίς στη σεζόν.

Μόνο βαθμολογικά αν κοιτάξει κανείς τη σημερινή αναμέτρηση, θα καταλάβει ότι αν μια ομάδα καταφέρει να πάρει τους τρεις βαθμούς, θα ανέβει και θα απολαύσει την μοναξιά της κορυφής.

Και μπορεί στο χρονικό σημείο που βρίσκεται η Premier League να μην έχει και τη μεγαλύτερη σημασία, όμως μια νίκη θα αποτελέσει ψυχολογική ένεση για αμφότερες.

Το γόητρο και η περσινή κούρσα

Μια νίκη σε ένα ντέρμπι, είναι μια νίκη σε ένα ντέρμπι. Όπως και να έρθει, όποτε και να έρθει θα αποτελεί πάντα και θέμα γοήτρου, πόσο μάλλον όταν υπάρχει πρόσφατο παρελθόν στο μεταξύ τους ζευγάρι.

Άρσεναλ και Μάντσεστερ Σίτι κάνανε μια εντυπωσιακή κούρσα την περασμένη αγωνιστική περίοδο, η οποία βρήκε εν τέλει τους «πολίτες» νικητές και κατόχους του τίτλου στο φινάλε της σεζόν.

Η Άρσεναλ φάνηκε έτοιμη να διεκδικήσει το πρωτάθλημα και ίσως λίγο πιο κάτω (σε ετοιμότητα) ώστε να φτάσει και στην κατάκτηση του. Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα «οδηγούσε» τον βαθμολογικό πίνακα μέχρι και τα τέλη της περσινής σεζόν, όμως μια ήττα από την Νότιγχαμ Φόρεστ στις 20 Μαΐου ήταν αυτή που επιβεβαίωσε την ανωτερότητα της Σίτι και μαζί την μαθηματική κατάκτηση του τίτλου.

Η Άρσεναλ ήταν αυτή που εντυπωσίασε πέρσι. Ήταν η ομάδα που δεν περίμενε κανείς να φτάσει (σχεδόν) ως το τέλος του δρόμου και όχι μόνο το έκανε. Το έκανε επιθετικό τρόπο, με παίκτες που δεν περίμενε κανείς πως θα μπορέσουν να βγουν μπροστά (Όντεγκααρντ, Σάκα, Μαρτινέλι). Το έκανε δηλαδή… με τον τρόπο της Σίτι.

Με όποιον δάσκαλο καθίσεις…

Και προφανώς το έκανε με τον τρόπο της Σίτι, αν κοιτάξει κανείς τον κύριο που κάθεται στον πάγκο της Άρσεναλ.

Ο Μικέλ Αρτέτα προτού αποφασίσει να κάνει το μεγάλο βήμα ως πρώτος προπονητής στην ομάδα που πέρασε τα καλύτερα ποδοσφαιρικά του χρόνια, έκατσε να μάθει. Και το έκανε με τον ίσως καλύτερο τρόπο.

Ο Ισπανός έκατσε στο πλάι του Πεπ Γκουαρδιόλα για τρεις σεζόν, από τον οποίο έμαθε ότι χρειαζόταν. Πήρε τα στοιχεία που ήθελε, πρόσθεσε τα δικά του και ιδού το αποτέλεσμα.

Εκτός από την ποδοσφαιρική τακτική, η δουλειά του Αρτέτα φαίνεται και στο έξω-αγωνιστικό κομμάτι. Στο ταξίδι του με την Άρσεναλ ήθελε τους Ζιντσένκο και Γκάμπριελ Ζεσούς, δύο παίκτες που θα αποδειχθούν «λίρα εκατό» για τους «κανονιέρηδες». Ταυτόχρονα πήρε τον βασικό στόχο του Πεπ στη φετινή μεταγραφική περίοδο, τον Ντέκλαν Ράις.

Ο νέος είναι ωραίος αλλά ο παλιός είναι… αλλιώς

Ο Αρτέτα έχει καταφέρει να βρει τον τρόπο να πρωταγωνιστεί η Άρσεναλ, αλλά δεν έχει βρει τον τρόπο να επιβληθεί και του πρώην συνεργάτη του.

Στις 10 αναμετρήσεις που έχουν βρεθεί αντιμέτωποι, ο Πεπ Γκουαρντιόλα έχει χτίσει ένα σημαντικό ρεκόρ, καθώς έχει πάρει τη νίκη σε 8 από αυτές, με τον Αρτέτα όμως να πανηγυρίζει το πρώτο τρόπαιο της σεζόν απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι για το Community Shield.

Η Σέντρα στο Emirates είναι προγραμματισμένη για τις 18:30 ώρα Ελλάδος σε ένα ντέρμπι που τραβάει όλα τα βλέμματα πάνω του.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ