Κι όμως ήθελαν να τον διώξουν: Ο MVP του Παναθηναϊκού Γκριγκόνις και ο… τζόκερ Καλαϊτζάκης

Κι όμως ήθελαν να τον διώξουν: Ο MVP του Παναθηναϊκού Γκριγκόνις και ο… τζόκερ Καλαϊτζάκης

Μάριους Γκριγκόνις και Παναγιώτης Καλαϊτζάκης βγάζουν σταθερότητα και προσπαθούν να δείξουν τον δρόμο και στους υπόλοιπους παίκτες του Εργκίν Αταμάν.

Ο Παναθηναϊκός τα… είδε όλα κόντρα στο Περιστέρι για τη 2η αγωνιστική της Basket League, όμως κατάφερε να περάσει από μια δύσκολη έδρα με το ροζ φίλο αγώνα. Οι Πράσινοι είχαν βρεθεί ακόμα και με 19 πόντους πίσω, στην τρίτη περίοδο, όμως όσο περνούσε η ώρα «ροκάνιζαν» τη διαφορά και εν τέλει βρήκαν τον τρόπο να πάρουν τη νίκη μετά από ένα επιθετικό ριμπάουντ του Ματίας Λεσόρ.

Μπορεί ο Γάλλος ήταν εκείνος που χάρισε το θετικό αποτέλεσμα, όμως δύο ήταν οι βασικοί λόγοι που το «τριφύλλι» έφτασε στο comeback από μια τόσο μεγάλη διαφορά. Φυσικά δεν ήταν άλλοι από τους Παναγιώτη Καλαϊτζάκη και Μάριους Γκριγκόνις. Πρόκειται για τους δύο από τους τρεις παίκτες (Μαντζούκας ο άλλος) που… γλίτωσαν από την «σκούπα» της περσινής περιόδου.

Μέχρι στιγμής μοιάζουν να είναι και οι πιο σταθεροί στην απόδοσή τους. Εκείνοι που κρατούν, είτε στην άμυνα, είτε στην επίθεση ένα καλό επίπεδο. Προσπαθώντας να… καλύψουν τους νέους τους συμπαίκτες οι οποίοι και προφανώς προσαρμόζονται ακόμα σε ένα εντελώς νέο περιβάλλον. Πράγμα που το γνωρίζει πολύ καλά και ο Εργκίν Αταμάν, ο οποίος όμως είναι παράλληλα και γνωστός για τις απαιτήσεις που έχει από την ομάδα του καθώς πιστεύει σε αυτή.

Ο… κυνικός Γκριγκόνις που βρήκε ρυθμό

Σύμφωνα με όσα ακούγονταν πριν την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου, ο Μάριους Γκριγκόνις ήταν ίσως ο παίκτης που αναμενόταν να αποχωρήσει σε περίπτωση που γινόταν η απόκτηση ενός ακόμα αθλητή. Ο ίδιος το ήξερε καλά όμως βρέθηκε στην Ελλάδα από τις αρχές Αυγούστου, άφησε πίσω του την περίεργη περσινή χρονιά και έδειξε πανέτοιμος να δουλέψει για να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό.

Οι περιπτώσεις που είχαν οι Πράσινοι στη λίστα τους δεν προχώρησαν, για τον έναν ή τον άλλον λόγο, και έτσι ο Λιθουανός παρέμεινε κάτοικος ΟΑΚΑ. Κάτι που φυσικά εξελίχθηκε άκρως θετικά αφού αποτελεί αυτή την στιγμή τον καλύτερο παίκτη της ομάδας. Η αξία του άλλωστε ήταν δεδομένη από τα χρόνια του στη Ζάλγκιρις, όμως είχε κάτι να αποδείξει.

Φέτος λοιπόν, σε δύο αναμετρήσεις στο πρωτάθλημα με Μαρούσι και Περιστέρι μετρά κατά μέσο όρο 15,5 πόντους (11 στο ένα, 20 στο άλλο), έχοντας παράλληλα 4 ριμπάουντ και 1 ασίστ σε περίπου 22 λεπτά που μένει στο παρκέ, σουτάροντας παράλληλα με 6/12 τρίποντα και 4/4 δίποντα. Από την άλλη πλευρά, στη Euroleague, δεν υστερεί σε τίποτα. Πάλι σε δύο ματς έχει 14 πόντους μ.ο (17 με Ολυμπιακό και 11 με Μπάγερν), ενώ καταγράφει επίσης 2,5 ριμπάουντ σε 14′ συμμετοχής. Επιπλέον σουτάρει με 4/6 δίποντα και 5/12 τρίποντα. Εντυπωσιακή σταθερότητα, χωρίς να εκβιάζει προσπάθειες, ενώ και στην άμυνα είναι σε πάρα πολύ καλό επίπεδο για τα δεδομένα που μας είχε δείξει στο παρελθόν.

Ο σημαντικός Καλαϊτζάκης

Η έτερη περίπτωση είναι αυτή του Παναγιώτη Καλαϊτζάκη. Ο Έλληνας φόργουορντ είναι πάντα έτοιμος να προσφέρει όποτε τον καλεί ο Εργκίν Αταμάν. Έχει αποδεχθεί τον ρόλο του στην ομάδα και δίνει πολλές βοήθειες, έχοντας μετατραπεί σε έναν σημαντικό πόλο, ειδικά μετά τον τραυματισμό που είχε κρατήσει εκτός τον Ιωάννη Παπαπέτρου στο ξεκίνημα.

Ο Τούρκος τεχνικός είναι η αλήθεια πως δεν τον έχει εμπιστευτεί στη Euroleague, βάζοντάς τον μόνο για 26″ στην αναμέτρηση της πρεμιέρας με τον Ολυμπιακό. Στην Basket League όμως τα πράγματα είναι αλλιώς. Στα δύο ματς με το Μαρούσι και το Περιστέρι ήταν κομβικός. Ειδικά στο χθεσινό (14/10) ήταν εκείνος που «κουβαλούσε» σε μια στιγμή την ομάδα του επιθετικά, θυμίζοντας τον καιρό που είχε πρωταγωνιστικό ρόλο με τη Λιετκάμπελις στη Λιθουανία.

Στο πρωτάθλημα λοιπόν μετρά κατά μέσο όρο 12,5 πόντους (9 στο πρώτο και 16 στο δεύτερο), έχοντας παράλληλα και ένα ριμπάουντ ανά ματς σε περίπου 18 λεπτά συμμετοχής. Δεδομένα αποτελεί σημαντικό κομμάτι στην άμυνα, με τον Αταμάν να τον εμπιστεύεται αρκετά για τις ικανότητές του στο πίσω μέρος του παρκέ. Γεγονός που τον βοηθά να έχει και ρυθμό μπροστά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ