Η έναρξη μιας χρυσής εποχής: Σαν σήμερα το ντεμπούτο του Μέσι στην Μπαρτσελόνα (vid)

Η έναρξη μιας χρυσής εποχής: Σαν σήμερα το ντεμπούτο του Μέσι στην Μπαρτσελόνα (vid)

Σαν σήμερα πριν από 18 χρόνια ο Λιονέλ Μέσι πατούσε για πρώτη φορά το χορτάρι με την φανέλα της Μπαρτσελόνα, με τα υπόλοιπα να είναι απλά ιστορία...

Το ημερολόγιο έδειχνε 16 Οκτωβρίου του 2004. Η Μπαρτσελόνα δοκιμαζόταν στην έδρα της Εσπανιόλ στο γειτονικό ντέρμπι της Καταλονίας στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της La Liga.

Ήταν η ημέρα που ένα παιδί 17 ετών θα έμπαινε στον αγωνιστικό χώρο στο 82ο λεπτό, γράφοντας ιστορία μιας και θα γινόταν ο δεύτερος νεότερος ποδοσφαιριστής που έκανε ντεμπούτο στην Μπαρτσελόνα, με Παουλίνο Αλκάνταρα να είναι ο κάτοχος του ρεκόρ.

Διαβάστε επίσης: Ντιέγκο Μαρτίνεθ: Οι πρώτες εκατό μέρες του, στον Ολυμπιακό

Από εκείνη την στιγμή και μετά όλα πήραν τον δρόμο τους με τον Λιονέλ Μέσι να γράφει το όνομα του με χρυσά γράμματα στην ιστορία της Μπαρτσελόνα, βάζοντας παράλληλα το όνομα του μια για πάντα στα βιβλία της ιστορίας του ποδοσφαίρου.

Ο Αργεντίνος μάγος αποχώρησε από το «Καμπ Νοου» στις το καλοκαίρι του 2021, έχοντας προλάβει να σημειώσει με την φανέλα των «μπλαουγκράνα» 672 γκολ σε 778 παιχνίδια, αλλά και να μοιράσει και 303 ασίστ.

Επιπλέον κατέκτησε 35 τρόπαια, ενώ σημείωσε και 48 χατ τρικ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ