Αλμπέρτο Μπρινιόλι: Και πως να μην του κάνει νέο συμβόλαιο… (vids)

Αλμπέρτο Μπρινιόλι: Και πως να μην του κάνει νέο συμβόλαιο… (vids)

Το10.gr αναλύει την πορεία του Αλμπέρτο Μπρινιόλι στον Παναθηναϊκό η οποία του δίνει το νέο συμβόλαιο. Από αναπληρωματικός του Σωκράτη Διούδη στον πιο σημαντικό παίκτη του συλλόγου...

Ποιος να το περίμενε πως ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι, ο Ιταλός τερματοφύλακας που ήρθε τον Σεπτέμβριο του 2021 στον Παναθηναϊκό για να αποτελέσει την αλλαγή του (εξαιρετικού εκείνη την περίοδο), Σωκράτη Διούδη, θα εξελισσόταν στον πιο σημαντικό παίκτη της ομάδας, μόλις δύο χρόνια μετά.

Κοινά αποδεκτό το παραπάνω, άλλωστε το δείχνει με τον πλέον έμπιστο τρόπο και η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, που μέσα στο επόμενο διάστημα ετοιμάζει το νέο του συμβόλαιο με σημαντικά αυξημένες αποδοχές, το οποίο ο 32χρονος Ιταλός αξίζει και με το παραπάνω.

Ο Μπρινιόλι έφτασε στον Παναθηναϊκό τον Σεπτέμβριο του 2021, μετά από δύο χρονιές στην πατρίδα του, με τη φανέλα της Έμπολι. Εκτός από ένα διάστημα 6 μηνών που πέρασε στην Ισπανία και την Λεγανιές, ο Ιταλός έβγαινε πρώτη φορά εκτός της χώρας του για να παίξει ποδόσφαιρο, ενώ αγωνίζεται επαγγελματικά από το 2007!

Στο «τριφύλλι» τον έφερε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο άνθρωπος που είχε υπογράψει με την ομάδα μόλις δύο μήνες πριν και ο άνθρωπος που πλέον τον εμπιστεύεται με «κλειστά τα μάτια» και ξανά, όχι άδικα.

Η παρουσία του Μπρινιόλι δεν φανερώνεται μόνο στα στατιστικά του, τα οποία είναι έτσι και αλλιώς εντυπωσιακά, αλλά και στην γενικότερη εικόνα του μέσα στο γήπεδο. Ο Ιταλός διανύει την τρίτη του χρονιά στην Ελλάδα, έχοντας κάνει συνολικά 78 συμμετοχές, ενώ σε 45 από αυτές έχει κρατήσει το μηδέν στην εστία του.

Στην πρώτη του χρονιά στην Αθήνα μένει στον πάγκο μέχρι και τις 3 Οκτωβρίου, εκεί όπου ο Σέρβος τεχνικός τον βάζει βασικό, όχι σε ένα οποιοδήποτε ματς, αλλά σε ένα «ντέρμπι αιωνίων» με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο. Ο Μπρινιόλι κάνει μια καταπληκτική εμφάνιση και κρατάει την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς τότε στο μηδέν.

Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα άφησε το αρχικό σχήμα ελάχιστες φορές. Συνολικά τη σεζόν 2021/2022 έκανε 29 εμφανίσεις σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, κρατώντας ανέπαφη την εστία του σε 18 από αυτές, ενώ ήταν ο βασικός τερματοφύλακας στον τελικό Κυπέλλου απέναντι στον ΠΑΟΚ, δηλαδή στον πρώτο τίτλο του Παναθηναϊκού μετά από 8 χρόνια (1-0).

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στους τίτλους, επέστρεψε στα προκριματικά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων και επέστρεψε στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Όλα αυτά είχαν κοινό παρανομαστή, τον βασικό και αναντικατάστατο Αλμπέρτο Μπρινιόλι.

Ο Ιταλός κάνει ακόμη μια εξαιρετική σεζόν (2022/2023) με συνολικά 36 εμφανίσεις στις οποίες κρατάει ανέπαφη την εστία του σε 21 αναμετρήσεις! Βοηθάει τον Παναθηναϊκό να ξεκινήσει τη σεζόν με το απίθανο 10/10 στα οποία έχει δεχθεί ένα γκολ από την ΑΕΚ, ένα από τον ΠΑΟΚ και ένα από τον Βόλο!

Ο Παναθηναϊκός δεν καταφέρνει να πάρει το πρωτάθλημα, το οποίο και έχασε στις τελευταίες αγωνιστικές, όμως ο 32χρονος αποτελεί τον μεγαλύτερο και σπουδαιότερο λόγο που έφτασαν οι «πράσινοι» μέχρι εκεί. Μέχρι ένα σημείο δηλαδή που είχαν να φτάσουν πολλά χρόνια.

Αποκορύφωμα του οι εμφανίσεις με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στα Play Offs, αναμετρήσεις δηλαδή που κρατήσανε τον Παναθηναϊκό μόνο πρώτο, αλλά και αυτή απέναντι στον Ολυμπιακό, εκεί όμως όπου το «τριφύλλι» λύγισε, χάνοντας εν τέλει το πρωτάθλημα.

Το καθιερωμένο upgrade του Μπρινιόλι και η ευρωπαϊκή του καταξίωση

Όπως έκανε και πέρσι, κάνει και φέτος. Ο Μπρινιόλι εμφανίστηκε πάλι καλύτερος και πιο έτοιμος από όσο ήταν την περασμένη χρονιά. Ξεκινάει μυθικά τη σεζόν, κρατώντας όρθια την ομάδα του στις ευρωπαϊκες μάχες με την Ντινίπρο, ενώ απέναντι στην Μαρσέιγ στη Γαλλία μπορεί δέχεται 2 γκολ, αλλά κάνει μια εμφάνιση ζωής η οποία χάρισε την ιστορική πρόκριση στον Παναθηναϊκό.

Και φυσικά δεν σταματάει εκεί. Μέχρι στιγμής έχει κάνει σε όλες τις διοργανώσεις 13 εμφανίσεις με 6 clean sheets, ενώ απέδειξε για ακόμη μια φορά την κλάση του σε παιχνίδια όπως αυτό με την ΑΕΚ και κυρίως με την Μακάμπι Χάιφα, όπου κρατάει όρθιο ξανά τον Παναθηναϊκό.
Με την ανανέωση του, ο Παναθηναϊκός κρατάει την ίσως σημαντικότερη μονάδα του, έναν παίκτη που έχει τόση επίδραση όσο λίγοι τα τελευταία χρόνια στο σύλλογο, με το αντίτιμο να είναι ξεκάθαρο αλλά και δίκαιο για τον 32χρονο Ιταλό κίπερ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ