Ολυμπιακός: Η βραδιά του Κάνααν, ο συγκινητικός Μιλουτίνοφ και τα μαζεμένα… θρίλερ

Ολυμπιακός: Η βραδιά του Κάνααν, ο συγκινητικός Μιλουτίνοφ και τα μαζεμένα… θρίλερ

Πολλά και διάφορα συνέβησαν στην χθεσινή (9/11) ήττα του Ολυμπιακού από την Μπασκόνια, σε ένα ακόμα... θρίλερ που έμελλε να «στοιχειώσει» του Ερυθρόλευκους.

O Ολυμπιακός έφτασε μια ανάσα από τη νίκη απέναντι στην Μπασκόνια, όμως ηττήθηκε με το τελικό 75-74 χάρη στο νικητήριο καλάθι του Κόντι Μίλερ-ΜακΙντάιρ στα τελευταία δευτερόλεπτα της αναμέτρησης. Έτσι οι Πειραιώτες έπεσαν στο 3-4 και αναζητούν λύσεις για να επιστρέψουν στα συνηθισμένα τους στάνταρ.

Όλα αυτά σε μια ακόμη περίεργη βραδιά για τους Ερυθρόλευκους. Που σχεδόν τίποτα δεν πήγε καλά, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Όπως η εμφάνιση του Κάνααν. Από την άλλη ο Μιλουτίνοφ έκανε τον «ήρωα» και έπαιξε όσο μπόρεσε, ενώ πλέον οι αναμετρήσεις της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα θυμίζουν καλά σκηνοθετημένα… θρίλερ.

Η αδιανόητη εμφάνιση του Κάνααν

Παρά το πολύ καλό ξεκίνημα στο ματς, η δεύτερη περίοδος ήταν τραγική για τον Ολυμπιακό. Οι Βάσκοι έτρεξαν ένα επιμέρους 30-9 και πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα στο +15 (50-35). Τίποτα δεν έμοιαζε να πηγαίνει καλά στο Ερυθρόλευκο στρατόπεδο που αναζητούσε κάποιον να τον πάρει από το… χέρι.

Αυτός ο κάποιος ήταν ο Αϊζάια Κάνααν. Ο Αμερικανός γκαρντ σε ένα από τα περίφημα ξεσπάσματά του κατάφερε να βάλει τους Πειραιώτες ξανά στο παιχνίδι. Ξεπέρασε το ρεκόρ καριέρας του σε πόντους, σημειώνοντας 23 συνολικά (4/6 δίποντα, 5/8 τρίποντα), το οποίο κρατούσε από τις 17 Νοέμβρη 2021 απέναντι στην Αρμάνι ως παίκτης της Ούνικς Καζάν όταν είχε 22.

Το Shot Chart του Κάνααν

Έδωσε την απαραίτητη ώθηση στην επίθεση της ομάδας να ξεκολλήσει, όμως και πάλι δεν έφτανε. Τον λύγισε κι εκείνον η κούραση αφού έπαιξε σε όλο το δεύτερο ημίχρονο χωρίς ανάσα. Κάτι που αποδεικνύεται στο ότι σκόραρε το τελευταίο του καλάθι στα 30″ από την εκκίνηση της τελευταίας περιόδου και στη συνέχεια δοκίμασε μόλις δύο φορές το χέρι του χωρίς αποτέλεσμα.

Ο ήρωας Νίκολα Μιλουτίνοφ

Η κατάσταση με τους τραυματισμούς είναι δύσκολη στον Ολυμπιακό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η εμφάνιση του Νίκολα Μιλουτίνοφ. Ο Σέρβος σέντερ ταλαιπωρείται από τενοντίτιδα στο γόνατο και στην αναμέτρηση της Κωνσταντινούπολης με τη Φενέρμπαχτσε έπαιξε με ένεση για περίπου 20 λεπτά. Κάτι που τον κράτησε εκτός στο ματς με τον ΠΑΟΚ.

Στον χθεσινό αγώνα, πέρασε στο παρκέ στην πρώτη περίοδο στο 7′ παίζοντας μέχρι τη λήξη της, δηλαδή τρία λεπτά. Έχοντας κάνει πάλι ένεση. Από εκεί και πέρα δεν ξαναπάτησε παρκέ όπως ήταν λογικό. Μάλιστα, ο Γιώργος Μπαρτζώκας αποκάλυψε πως ο «Μίλου» πριν τρεις μέρες έσπασε το δάχτυλο του ποδιού του. Και παρόλα αυτά μπόρεσε να αντέξει τρία ολόκληρα λεπτά για να δώσει μερικές ανάσες στον Φαλ, που εν τέλει έβγαλε ουσιαστικά και όλο το παιχνίδι.

Ο Ολυμπιακός και τα μαζεμένα… θρίλερ

Μέχρι στιγμής ο Ολυμπιακός έχει δώσει επτά ματς στη Euroleague. Δύο από αυτά πήγαν στην παράταση (Παναθηναϊκός, Παρτίζαν). Άλλα δύο κρίθηκαν στο τελευταίο σουτ (Φενέρμπαχτσε, Μπασκόνια). Άλλα δύο ήταν ανοιχτά μέχρι τα τελευταία λεπτά (Μπαρτσελόνα, Αρμάνι Μιλάνο) και μόνο ένα ήταν πιο… χαλαρό (Έφες).

Παρατηρείτε ένα μοτίβο εδώ; Οι Ερυθρόλευκοι δεν μπορούν να καθαρίσουν τα ματς και ουσιαστικά πέντε από τα επτά (αφήνουμε εκτός Έφες και Αρμάνι που από το 35′ και μετά ξέφυγε). Είτε κατέληξαν στο έξτρα πεντάλεπτο, είτε βρέθηκε ένας… δήμιος να δώσει ένα βάρβαρο τέλος.

Μοιάζει με ένα «άρρωστο» σενάριο που προσπαθεί (και) η τύχη να… επιβάλλει στους Ερυθρόλευκους. Όλα έχουν πέσει μαζεμένα στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα (τραυματισμοί, κούραση) και τα αποτελέσματα, έτσι όπως μετατρέπονται τα ματς, δεν βοηθούν ώστε οι Πειραιώτες να πατήσουν γερά στα πόδια τους και να δείξουν τι είναι ικανοί να κάνουν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ