Προμηθέας: Mια… πολεμική μηχανή στον δρόμο του Ολυμπιακού

Προμηθέας: Mια… πολεμική μηχανή στον δρόμο του Ολυμπιακού

Η καλοκουρδισμένη... πολεμική μηχανή του Προμηθέα εντυπωσιάζει στο ξεκίνημα της σεζόν και «απειλεί» τον Ολυμπιακό.

Ο Προμηθέας είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό για την 6η αγωνιστική της Basket League. Μια όχι εύκολη αποστολή για το σύνολο του Ηλία Παπαθεοδώρου. Ο Έλληνας τεχνικός πάντως έχει δημιουργήσει ένα εξαιρετικό σύνολο που κάνει… θραύση σε αυτό το ξεκίνημα.

Είναι χαρακτηριστικό πως στους πρώτους επτά αγώνες που έχουν δώσει οι Πατρινοί σε Ελλάδα και Ευρώπη μετρούν μόλις μία ήττα. Κι αυτή από το Περιστέρι. Κατά τα άλλα έχουν κάνει το 2/2 στο Basketball Champions League, δείχνοντας πως μπορούν να κοιτάξουν στα μάτια οποιονδήποτε αντίπαλο και να φανούν ανταγωνιστικοί.

Ο απίστευτα παραγωγικός Προμηθέας

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου είναι ένας προπονητής που η φιλοσοφία του στηρίζεται στην άμυνα. Φέτος όμως δείχνει πως μπορεί να παρουσιάσει και ένα εξαιρετικό επιθετικά σύνολο. Ο Προμηθέας μετρά μέχρι στιγμής δύο «100άρες», ενώ ξεπέρασε άλλες φορές τους 80 πόντους στο πρωτάθλημα. Παράλληλα μετρά άλλη μία «100άρα» για το BCL απέναντι στην Οπάβα. Αξίζει να σημειωθεί πως με το Περιστέρι περιορίστηκε στους 71 πόντους.

Ένα πολύ δυνατό στοιχείο των Πατρινών είναι το πως ξεκινά τα ματς. Συγκεκριμένα, στα τέσσερα παιχνίδια στα οποία έφτασε στη νίκη, η ομάδα σημείωσε από 48 μέχρι 63 πόντους πρώτου ημιχρόνου. Γεγονός που βάζει πίεση στον αντίπαλο και τον φέρνει σε δύσκολή θέση ενόψει του δεύτερου μισού.

Οι εκπληκτικοί Χέιλ και Ετσενίκε

Ο Προμηθέας έχει χτίσει ένα πολύ δυνατό σύνολο με καλούς Έλληνες και ιδιαίτερα ποιοτικούς ξένους. Δύο από αυτούς είναι ο Χάντερ Χέιλ και ο Χάιμε Ετσενίκε. Οι εν λόγω παίκτες έχουν κάνει εντυπωσιακό ξεκίνημα και είναι δύο βασικοί πυλώνες στα πλάνα του Παπαθεοδώρου.

Ο πρώτος αγωνίζεται στις θέσεις των γκαρντ έχοντας μεγάλη ικανότητα στο ένας με έναν και καλό διάβασμα του γηπέδου και μετρά κατά μέσο όρο στο πρωτάθλημα 20 πόντους. Παράλληλα δίνει 4,8 ασίστ και κατεβάζει 4,8 ριμπάουντ. Είναι εξαιρετικός σουτέρ με 51% στο τρίποντο (19/37) και 40% στο δίποντο (13/32). Παράλληλα το ράνκινγκ του έχει φτάσει συνολικά τις 112 μονάδες.

Το άλλο… λαβράκι είναι ο Χάιμε Ετσενίκε. Ο Κολομβιανός σέντερ εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις του και κυριαρχεί στα καλάθια. Είναι τρομερός αμυντικός με ικανότητα για παιχνίδι πάνω στο στεφάνι, ενώ επιθετικά έχει δυνατά σκριν και ορισμένες καλές τοποθετήσεις που του επιτρέπουν να τελειώνει φάσεις ύστερα από πάσα. Φέτος μετρά 15,6 πόντους με 68% στο δίποντο (30/44) στο πρωτάθλημα, ενώ έχει και 8 ριμπάουντ ανά ματς. Μάλιστα, είναι πρώτος στον αμυντικό συντελεστή κλεψιμάτων/κοψιμάτων με 14 (4 κλεψίματα + 10 κοψίματα).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ