United Cup: Το «χρυσό» δίδυμο Τσιτσιπά – Σάκκαρη εκτοξεύει την Ελλάδα! (pics+vids)

United Cup: Το «χρυσό» δίδυμο Τσιτσιπά – Σάκκαρη εκτοξεύει την Ελλάδα! (pics+vids)

Ένα μικρό… Αυστραλιανό Οπεν θα είναι το United Cup του 2024 (29/12 – 7/1), με την Ελλάδα να έχει από τις πιο δυνατές ομάδες– Οι αντίπαλοι, το πρόγραμμα και το format της διοργάνωσης.

Η τενιστική χρονιά ολοκληρώθηκε με την κατάκτηση του Davis Cup από την Ιταλία και το επόμενο διάστημα οι κορυφαίοι τενίστες και οι καλύτερες τενίστριες του κόσμου θα έχουν την ευκαιρία να ξεκουραστούν και να γεμίσουν τις μπαταρίες τους ενόψει της νέας σεζόν.

Στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου θα αρχίσουν τις προπονήσεις για το 2024, με τη νέα σεζόν να ξεκινάει από την Αυστραλία και το United Cup, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 29 Δεκεμβρίου έως 7 Ιανουαρίου, με την Ελλάδα να συμμετέχει για μια ακόμα φορά.

Η γαλανόλευκη θα παραταχθεί με τους Στέφανο Τσιτσιπά, Στέφανο Σακελλαρίδη, Πέτρο Τσιτσιπά, Μαρία Σάκκαρη, Δέσποινα Παπαμιχαήλ και Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, ενώ μετά την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε τοποθετήθηκε στον Β’ όμιλο, που θα διεξαχθεί στο Σίντνεϊ και θα συμμετέχουν επίσης ο Καναδάς και η Χιλή.

Από την ομάδα του Καναδά ξεχωρίζουν ο Φέλιξ Οζιέ Αλιασίμ (Νο. 17) από τους άνδρες και η Λέιλα Φερνάντες (Νο. 43) από τις γυναίκες και από την αντίστοιχης της Χιλής ο Νικολάς Τζάρι (Νο. 19) από τους άνδρες και η Ντανιέλα Σεγκέλ (Νο. 662) από τις γυναίκες.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι παίκτες μειώθηκαν, καθώς πέρσι η κάθε ομάδα είχε στη διάθεσή της 4 παίκτες ΑΤΡ (3 μονά και 1 διπλά) και 4 παίκτριες WTA (3 μονά και 1 διπλά). Φέτος, όμως, κάθε ομάδα θα έχει από 3 παίκτες και 3 παίκτριες (2 μονά και 1 διπλά).

Το format

Οι 18 ομάδες που θα λάβουν μέρος έχουν χωριστεί σε 6 ομίλους των τριών. Εκτός από τον όμιλο της Ελλάδας (B), στο Σίντνεϊ υπάρχουν επίσης άλλοι δύο: Αυτός των Γαλλίας, Ιταλίας, Γερμανίας (D) και ο αντίστοιχος των Κροατίας, Ολλανδίας, Νορβηγίας (F).

Οι άλλοι τρεις όμιλοι θα διεξαχθούν στο Περθ, με τον πρώτο να περιλαμβάνει τις Πολωνία, Ισπανία και Βραζιλία, τον δεύτερο τις ΗΠΑ, Αγγλία και Αυστραλία και τον τρίτο τις Τσεχία, Κίνα και Σερβία. Οι 6 κορυφαίες και τις 2 καλύτερες δεύτερες από κάθε πόλη θα περάσουν στα προημιτελικά. Τα ημιτελικά και ο τελικός θα γίνουν στο Σίντνεϊ.

Το πρόγραμμα της Εθνικής

Η Ελλάδα, που είναι στο Νο.2 του ταμπλό πίσω μόνο από την πανίσχυρη Πολωνία των Ιγκα Σβίατεκ και Χούμπερτ Χουρκάτς, θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στη Χιλή στις 2 Ιανουαρίου (02:30 ξημερώματα ώρα Ελλάδας) και μια μέρα αργότερα θα παίξει με τον Καναδά (09:30 το πρωί ώρα Ελλάδας). Κάθε tie έχει αγώνες μονών και ένα μεικτό διπλό. Στις 4 και 5 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθούν οι προημιτελικοί. Οι τέσσερις καλύτερες ομάδες θα περάσουν στα ημιτελικά και οι δύο εξ αυτών στον μεγάλο τελικό.

Μαζί Τσιτσιπάς και Σάκκαρη

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στα μεικτά διπλά θα δούμε να αγωνίζονται μαζί ο Στέφανος Τσιτσιπάς με τη Μαρία Σάκκαρη, με τα χρυσά παιδιά του ελληνικού τένις να συνεργάζονται για το καλό της Εθνικής ομάδας.

Με μεγάλα ονόματα

Στο United Cup του 2024 θα αγωνιστεί εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο Νόβακ Τζόκοβιτς με τη Σερβία, με τον θρυλικό «Νόλε» να ξεκινάει τη νέα σεζόν από το Περθ.

Από τη διοργάνωση της επόμενης σεζόν ξεχωρίζουν επίσης οι Τέιλορ Φριτζ και Τζέσικα Πεγκούλα (ΗΠΑ), Καρολίν Γκαρσία (Γαλλία), Μαρκέτα Βοντρούσοβα και Γίρι Λεχέτσκα (Τσεχία), Φέλιξ Οζιέ Αλιασίμ (Καναδάς), Κάμερον Νόρι και Ντάνιελ Εβανς (Αγγλίας), Αλεξάντερ Ζβέρεφ και Αντζελίκ Κέρμπερ (Γερμανία), Κάσπερ Ρουντ (Νορβηγία) και Αλεξ Ντε Μινόρ (Αυστραλία).

Μια δυνατή διοργάνωση, στην οποία θα έχουν την ευκαιρία ο Στέφανος Τσιτσιπάς με τη Μαρία Σάκκαρη να βρουν ρυθμό ενόψει του Αυστραλιανού Οπεν, αλλά και οι υπόλοιποι τενίστες της Ελλάδας να τεστάρουν τις δυνάμεις τους απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ