Άρης : Όταν νικούσε τον ΠΑΟΚ και έπαιρνε την κούπα (pics+vid)

Άρης : Όταν νικούσε τον ΠΑΟΚ και έπαιρνε την κούπα (pics+vid)

Σαν σήμερα, πριν 48 χρόνια, οι κίτρινοι επικράτησαν του Δικεφάλου με 1-0 στο Καυτανζόγλειο και κατέκτησαν το Κύπελλο Ελλάδας.

Η 28η Ιουνίου είναι ιδιαίτερη ημερομηνία για τον Άρη και τη Θεσσαλονίκη. Οι κίτρινοι έγιναν η πρώτη ομάδα της συμπρωτεύουσας που κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας σαν σήμερα το 1970, με νίκη επί του ΠΑΟΚ μπροστά σε 46.695 θεατές (αξεπέραστο ρεκόρ προσέλευσης μεταξύ των δυο αντιπάλων μέχρι και σήμερα), στον πρώτο, μάλιστα, τελικό εκτός Αθήνας.

Οι θύρες του Καυτανζογλείου άνοιξαν σχεδόν τέσσερις ώρες πριν τη σέντρα και αρκετοί φίλαθλοι κατέληξαν να μείνουν έξω από το γήπεδο λόγω έλλειψης χώρου. Τα εισιτήρια κόστιζαν 30 και 50 δραχμές και οι εισπράξεις ανήλθαν στο αστρονομικό για την εποχή ποσό των 1.496.863 δραχμών, ενώ την εμπορικότητα του τελικού υπογραμμίζει το γεγονός πως ήταν ο πρώτος που μεταδόθηκε ζωντανά στην τηλεόραση με περιγραφή του Γιάννη Διακογιάννη.

Το 1-0 που έγραψε ο Μανώλης Κεραμιδάς μόλις στο 8’ με κοντινή προβολή ήταν αρκετό, μετά από ασίστ του Αλέκου Αλεξιάδη, ο οποίος είδε δυο κανονικά του γκολ – το ένα πολύ θεαματικό – να ακυρώνονται από τον διαιτητή Χρήστο Μίχα. Το πέναλτι που δόθηκε στον ΠΑΟΚ, για πολλούς αμφισβητούμενο, ανέλαβε να εκτελέσει ο Γιώργος Κούδας, ωστόσο ο Άγγελος Σπυρίδων κατάφερε να τον εκνευρίσει και η μπάλα κατέληξε απελπιστικά άουτ.

Μετά τη λήξη, ο αρχηγός Νίκος Χρηστίδης σήκωσε το τρόπαιο και γνώρισε μαζί με τους συμπαίκτες του την αποθέωση από την κερκίδα, κάνοντας τον γύρο του θριάμβου και πανηγυρίζοντας ξέφρενα.

Άρης (Μ. Τσίριτς): Χρηστίδης, Πάλλας, Ναλμπάντης, Σπυρίδων, Ραπτόπουλος, Σεμερτζής (60’ Ψηφίδης), Συρόπουλος, Κεραμιδάς, Αλεξιάδης, Μιχαηλίδης, Παπαϊωάννου

ΠΑΟΚ (Γ. Τσάκναντι): Χριστοδούλου (43’ Πίρτσος), Παπαχριστούδης, Φουντουκίδης, Θεοφανίδης, Μακρής (27’ Κοντογιώργος), Δράμαλης, Τερζανίδης, Σαράφης, Παρίδης, Κούδας, Λάζος

Δείτε το βίντεο του τελικού:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ