Μουντιάλ 2018 : Γέντινακ, από την Τσάμπιονσιπ στη Ρωσία!

Μουντιάλ 2018 : Γέντινακ, από την Τσάμπιονσιπ στη Ρωσία!

Ο αρχηγός των Αυστραλών, που με χατ τρικ τους έστειλε στο Μουντιάλ, σκοράρει σπάνια. Όπως αγωνίζεται και στην Άστον Βίλα…

Στον…. αστερισμό του Μάϊλ Γέντινακ κινείται το Αυστραλιανό ποδόσφαιρο. Ενός απρόσμενου “ήρωα” που με χατ τρικ λύγισε τις Ονδούρες (3-1) στη ρεβάνς του διηπειρωτικού μπαράζ, στέλνοντας, για 4η διαδοχική φορά, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα από τους Αντίποδες στην τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Μετά το 0-0 στην Κεντρική Αμερική, ο 33χρονος, με την εμφάνιση ….χίπστερ, δεν έμεινε, στα στενά καθήκοντα της ανάσχεσης, που υπαγορεύει η θέση του αμυντικού χαφ. Τίμησε το περιβραχιόνιο του αρχηγού, «βγαίνοντας μπροστά» κι απέδειξε την ηγετική του φυσιογνωμία, υπενθυμίζοντας την έφεση του στο σκοράρισμα σε «στατικές» μπάλες.

Μια εκτέλεση φάουλ κι άλλες δύο πέναλτι και τα «καγκουρό» του Άγγελου Ποστέκογλου έκαναν το μεγάλο….άλμα, από το Σίδνεϊ, ως το…Κρεμλίνο, που θα διεξαχθεί η κλήρωση του Μουντιάλ (01/12)!

Και δεν είναι ο χαφ με το γκολ στο… αίμα του, ερχόμενος από τις πίσω “ζώνες”, αποτελεί σπεσιαλίστα στα “στημένα”. Ειδικότερα στην “εσχάτη των ποινών”, αφού δεν φοβάται τις ευθύνες. Κάθε άλλο…

Μ’ αυτόν, άλλωστε, τον τρόπο έχει πετύχει τα περισσότερα τέρματα της καριέρας του. Πριν το φάουλ (που κατέληξε στα δίχτυα, με τη βοήθεια κόντρας, στον Ένρι Φιγκερόα) ο Γέντινεκ μετρούσε 7 γκολ, όλα από την άσπρη βούλα.

Και προερχόταν από 27 στείρα, από σκοράρισμα, ματς: 24 σε συλλογικό επίπεδο και άλλα 3 με τους “σόκερους”…

Με το εθνόσημο είχε να βρει δίχτυα ακριβώς έναν χρόνο.: Από τις 15 Νοεμβρίου του 2016, σε ένα ματς στην Ταϊλάνδη (2-2). Μην ρωτήσετε πως…

Άλλωστε, η τελευταία φορά που είχε σκοράρει, με το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα, δίχως να πάει στη βούλα, ήταν περίπου 2 χρόνια πριν: Στις 17 Νοέμβρη του 2015, σε μια νίκη, 4-0, στο Μπανγκλαντές..

Δίχως…λογαριασμό στους «χωριάτες»!

Κι όμως, ο πιστός,… στρατιώτης (της Εθνικής Αυστραλίας) Γέντινεκ, που έχει διανθίσει τις 73, διεθνείς, συμμετοχές του με 18 τέρματα, ακόμη δεν έχει κάνει…σεφτέ στην ομάδα του, Άστον Βίλα. Με τους ‘χωριάτες” του Μπέρμιγχαμ έχει αγωνιστεί 36 φορές, στον ενάμιση χρόνο θητείας στην ομάδα της Τσάμπιονσιπ (σ. εντάχθηκε το καλοκαίρι, μετά τον πρώτο υποβιβασμό της από το 1987) με μηδενικό απολογισμό.

Για την ακρίβεια, το τελευταίο του τέρμα, επί αγγλικού εδάφους, ανάγεται στην εποχή που αγωνιζόταν στην Κρίσταλ Πάλας (29/11/14). Τρία χρόνια πριν, περίπου. Τα 10 γκολ του με τους “αετούς” κι η διάθεση γα πρωταγωνισμό είχαν αποτέλεσμα κι εκεί να χρηστεί αρχηγός.

Το πρόσφατο επίτευγμα του με την Εθνική Αυστραλίας αποκτά χαρακτήρα… εποποιίας αναλογιζομένου ότι ο Στιβ Μπρους δεν τον υπολογίζει για βασικό, στην Άστον Βίλα, όπου έχει περάσει μεγάλες περιόδους εξοστρακισμού από την 11αδα Όμως είναι κι ενδεικτικό του ισχυρού χαρακτήρα του, αποτελώντας, ουσιαστικά, αντίλογο σ’ όσους λένε ότι πρέπει στις Εθνικές ν’ αγωνίζονται μόνο “ενδεκαδάτοι” στις ομάδες τους…

Μετά τον τραυματισμό του Τζον Τέρι φαίνεται πως ο πρώην άσος των Αντάλιασπορ (2009-10) και Γκεντσλεμπιρλιγκί (2010-11) θα παίξει σέντερ μπακ στα προσεχή ματς, αφού το έχει ξανακάνει, επιτυχημένα, στο παρελθόν.

Είπαμε, “στρατιώτης”…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ