ΠΑΟΚ : Σαν σήμερα το πρώτο κύπελλο

ΠΑΟΚ : Σαν σήμερα το πρώτο κύπελλο

Η ομάδα του Κούδα, του Σαράφη και των άλλων παιδιών του ΠΑΟΚ κατέκτησαν σαν σήμερα το 1972 το πρώτο του κύπελλο με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό.

Ένα όνειρο δεκαετιών έγινε πραγματικότητα εκείνο το καλοκαιρινό βράδυ του Ιούλη, όταν σαν σήμερα 5/7/1972 ο ΠΑΟΚ σήκωσε στον Αττικό ουρανό το πρώτο κύπελλο ποδοσφαίρου της ιστορίας του.

Μόλις στο τρίτο λεπτό ο Γιώργος Κούδας άνοιξε το σκορ με σουτ «παγώνοντας» την κερκίδα του Παναθηναϊκού και βάζοντας φωτιά σε εκείνη του ΠΑΟΚ. Στο 79′ ο διαιτητής της αναμέτρησης Μίχας ακύρωσε ένα πανέμορφο γκολ που σημείωσε ο Γιάννης Ματζουράκης με ανάποδο ψαλίδι, ως επιθετικό φάουλ.


Το δεύτερο γκολ για το Δικέφαλο ήρθε στο 90′ όταν ο Κούδας με μία αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ διαμόρφωσε το 2-0. Στις καθυστερήσεις ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 2-1 με τον Παπαδημητρίου.

ΠΑΟΚ (Σάνον): Χατζηιωάννου, Γούναρης, Φουντουκίδης, Παπαδόπουλος, Ιωσηφίδης, Τερζανίδης, Κούδας, Μπέλης, Σαράφης (69« Λάζος), Αποστολίδης, Ασλανίδης (76» Ματζουράκης).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πούσκας): Οικονομόπουλος, Καραμανλής (57` Βλάχος), Γονιός, Σούρπης, Αθανασόπουλος, Δημητρίου, Ελευθεράκης, Δομάζος, Γραμμός, Αντωνιάδης, Παπαδημητρίου.

Πήρε «φωτιά» η Θεσσαλονίκη

Την επόμενη ημέρα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» 60.000 φίλοι της ομάδας περίμεναν την αποστολή και το βαρύτιμο τρόπαιο. Όταν έφτασε το αεροπλάνο που μετέφερε την αποστολή του ΠΑΟΚ έγινε χαμός. Ακολούθησε πομπή προς την πόλη. Ο κόσμος είχε βγει στους δρόμους της πόλης και αποθέωνε τους Κυπελλούχους. Η πομπή κατέληξε στα γραφεία του ΠΑΟΚ (Εθνικής Αμύνης) και οι παίκτες με τον προπονητή έκαναν την εμφάνιση τους στον εξώστη με το τρόπαιο στα χέρια μπροστά σε χιλιάδες Λαού.

Δείτε το βίντεο του αγώνα:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ