Μουντιάλ : Με τρικ οι Πολωνοί επικεφαλής ομίλων!

Μουντιάλ : Με τρικ οι Πολωνοί επικεφαλής ομίλων!

Η στρατηγική των Ανατολικοευρωπαίων, που εκμεταλλεύθηκαν τους κανονισμούς της FIFA, τους έφερε στους «ισχυρούς» της κλήρωσης του Μουντιάλ.

Η πρόκριση του Περού επί της Νέας Ζηλανδίας στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου δεν είχε μόνο ως αποτέλεσμα να βγουν στους δρόμους οι κάτοικοι της Λατινοαμερικάνικης χώρας και να κηρυχθεί εθνική αργία (!), αλλά και την οριστική διαμόρφωση του “παζλ” των 32 ομάδων του Μουντιάλ της Ρωσίας. Καθώς και του διαχωρισμού τους σε γκρουπ δυναμικότητας.

Στο πρώτο εξ’ αυτών, εκείνο των επικεφαλής των ομίλων, απαντάται, πλην της οικοδέσποινας Ρωσίας (εξ οφίτσιο), της (κατόχου του τίτλου) Γερμανίας, της (φιναλίστ) Αργεντινής, της (5ακις κατόχου του τίτλου) Βραζιλίας, της (νικήτριας του Εuro 2016) Πορτογαλίας, της (παραδοσιακής δύναμης) Γαλλίας και του Βελγίου (αναδυόμενη δύναμη τα τελευταία χρόνια) – για πρώτη φορά στα χρονικά – η Πολωνία.

Που ναι μεν πραγματοποίησε εντυπωσιακή προκριματική πορεία, στον 5 ο όμιλο, με 25 πόντους (8ν. -1 ισοπ. – 1 ήττα) τερματίζοντας πρώτη (στο +5 από τους δεύτερους Δανούς), αλλά δεν παύει να ξενίζει ότι άφησε στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας την (κάτοχο του Μουντιάλ του 2010 και των Euro 2008 & 2012) Ισπανία, που είχε περισσότερους πόντους (28) στο δικό της όμιλο (7ο).

Η εξέλιξη αυτή – που ενδέχεται να αποφέρει μια καλύτερη κλήρωση στους Πολωνούς στη διαδικασία της 1 ης Δεκεμβρίου στην Μόσχα – αποτελεί απότοκο όχι μόνο των 16 γκολ (επίδοση – ρεκόρ στα προκριματικά του Μουντιάλ της Ευρωπαϊκής ζώνης) του αστέρα τoυς, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, αλλά και μιας, σωστά δομημένης, στρατηγικής των ιθυνόντων της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας τους.
Η οποία εκμεταλλεύθηκε τα «παραθυράκια» των κανονισμών της FIFA, όταν έγινε γνωστό ότι κατέλαβε την 6 η θέση (σ. τον Οκτώβριο του 2016) στην επίσημη κατάταξη των Εθνικών ομάδων. Οι Πολωνοί παράγοντες αποφάσισαν να μην ξαναπαίξει το αντιπροσωπευτικό τους συγκρότημα φιλικό, μετά από εκείνο, τον Νοέμβρη του 2016, με τους Σλοβάκους (1-1), προκειμένου να μην κινδυνεύσει η επίζηλη θέση.

Το …non show σε φιλικά!

Ο καταρτισμός του ranking της FIFA γίνεται με ένα δαιδαλώδη υπολογισμό των αποτελεσμάτων των Εθνικών ομάδων την τελευταία 4ετία. Ωστόσο η «βαρύτητα» των πόντων εξαρτάται από την σημασία του αγώνα (φιλικό, προκριματικά, τελικές φάσεις διοργανώσεων) αλλά και το πότε έγινε. Έτσι προ 4ετίας αγώνες υπολογίζονται κατά 20%, προ 3ετίας κατά 30%, προ διετίας κατά 50% και 100% της τελευταίας χρονιάς. Γι αυτό το λόγο και το Πολωνικό… non show σε φιλικά, αφού η Παγκόσμια Συνομοσπονδία υποχρεώνει τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα ν’ αγωνίζονται μίνιμουμ 5 φορές, μέσα στη χρονιά, ανεξαρτήτως αν οι αναμετρήσεις είναι επίσημες ή μη.

Τα πολωνικά …κομπιουτεράκια λειτούργησαν, στην εντέλεια, βοηθούμενα, ασφαλώς, από την πορεία της ομάδας του Άνταμ Ναβάλκα στα προκριματικά. Ο εκλέκτορας των «αετών», μετά από ένα χρόνο αναμονής, τέσταρε, τις προάλλες, τους διεθνείς του.

Στις 10 και 13 τρέχοντος, με Ουρουγουάη (0-0) και Μεξικό (ήττα 1-0). Τα αποτελέσματα, όμως, αυτών των φιλικών, ενώ προσμετρώνται στον καταρτισμό της λίστας που θα προκύψει στις 23 Νοέμβρη, μια βδομάδα πριν την κλήρωση, δεν επηρεάζουν τον καταρτισμό των γκρουπ δυναμικότητας της!

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ