Ένας μυθικός αγώνας: Η Ιθάκη του Ατσέρμπι, ο «ατάλαντος» Φρατέζι, η υπόσχεση του Γιαμάλ και οι άπιστοι Θωμάδες

Ένας μυθικός αγώνας: Η Ιθάκη του Ατσέρμπι, ο «ατάλαντος» Φρατέζι, η υπόσχεση του Γιαμάλ και οι άπιστοι Θωμάδες

Το σχόλιο για το Ίντερ - Μπάρτσα που... εκπροσωπεί όλο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη και οι αντιδράσεις του ευρωπαϊκού Τύπου για τη ματσάρα του «Μεάτσα».

«Ευχαριστούμε Ιντερ, ευχαριστούμε Μπαρτσελόνα για το απίστευτο θέαμα και τα δύο φανταστικά ποδοσφαιρικά παιχνίδια. Αυτό που είδαμε ήταν κάτι πολύ ξεχωριστό. Κουράστηκα απλά να το παρακολουθώ. Μόνο ο Θεός γνωρίζει πως αισθάνονται αυτοί οι παίκτες».

Το σχόλιο του Αλαν Σήρερ στο BBC για τον μυθικό αγώνα Ιντερ-Μπαρτσελόνα 4-3 εκπροσωπεί όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο. Δεκατρία γκολ, ανατροπές στις ανατροπές, αγωνία μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και απίθανες αποκρούσεις συνθέτουν τον ωραιότερο ποδοσφαιρικό πίνακα των τελευταίων χρόνων στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Οιωνός κούπας για τους Πειραιώτες στο Άμπου Ντάμπι – Το απίστευτο στατιστικό, ο Παναθηναϊκός και η… Ρεάλ!

Το εντυπωσιακό είναι πως η Μπαρτσελόνα έχει αποκλειστεί και στους δύο ημιτελικούς που το συνολικό σκορ ήταν 7-6. Την πρώτη φορά συνέβη με αντίπαλο τη Ρόμα το 2018, με τον Κώστα Μανωλά να πετυχαίνει το γκολ της πρόκρισης.

Μετά την ολοκλήρωση του συγκλονιστικό 90λεπτου η Ντόιτσε Βέλε ενημέρωσε μεταξύ αστείου και σοβαρού πως έχει γράψει πέντε φορές τον αγώνα.

Μετά το τελευταία σφύριγμα, πρόσθεσε: «Μόλις γίναμε μάρτυρες του υψηλότερου σκορ και πιθανότατα του σπουδαιότερου ημιτελικού όλων των εποχών! Η Ιντερ οδεύει προς τον τελικό. Όχι άλλα λόγια».

Ακόμα και οι οπαδοί της Ιντερ, μετά το γκολ του Ραφίνια στο 87’ που έδωσε προβάδισμα 3-2 στην Μπάρτσα, δεν πίστευαν στη μυθική ανατροπή της ομάδας τους και αποχώρησαν από το Σαν Σίρο πριν ισοφαρίσει ο Ατσέρμπι και στείλει τον ημιτελικό στην παράταση. Στη συνέχεια βέβαια, είδαμε τις γνωστές από το παρελθόν (Remontada), σκηνές να παρακαλούν τους σεκιούριτι να επιστρέψουν στις θέσεις τους. Βάσει των κανονισμών δεν τους επετράπη και δεν μπόρεσαν να δουν τον Φρατέζι να πετυχαίνει το τέταρτο γκολ και σχεδόν να λιποθυμά από την ένταση που έβγαλε στους πανηγυρισμούς. «Φώναξα τόσο δυνατά ώστε κάποια στιγμή έγιναν όλα μαύρα. Είμαι τυχερός που ολοκλήρωσα τον αγώνα», δήλωσε ο άνθρωπος που χάρισε το χρυσό εισιτήριο της πρόκρισης του τελικού στην Ιντερ και μέχρι την τελευταία στιγμή ήταν αμφίβολος λόγω τραυματισμού.

Για το ιστορικό του γκολ είπε πως «είναι πια μέρος της καριέρας μου. Μπορεί να μην έχω εκπληκτικό ταλέντο αλλά πάντοτε είμαι ο τελευταίος που τα παρατάει και πρώτος που πιστεύει. Η αφοσίωσή μου επιβραβεύτηκε. Στο 3-3 συνέχιζα να λέω στον Τουράμ πως θα προκριθούμε. Ηταν ένα απίστευτο παιχνίδι. Αυτή είναι η ομορφιά του ποδοσφαίρου».

Ενας αγώνας γεμάτος ήρωες και αναπάντεχα που θα γραφτούν στην ιστορία του ποδοσφαίρου και θα διδάσκονται στα ποδοσφαιρικά πανεπιστήμια.

Οι Νερατζούρι πήραν το εισιτήριο για τον τελικό έχοντας στο πρώτο παιχνίδι κατοχή μπάλας 28% και στον επαναληπτικό στο Μιλάνο 31%. Ο τερματοφύλακάς τους Ματίας Ζόμερ πραγματοποίησε επτά αποκρούσεις στο Μονζουΐκ και άλλες τόσες στο Σαν Σίρο και αποχώρησε με το βραβείο του MVP. Ιδιαίτερα οι δύο επεμβάσεις του, στα σουτ του Ερικ Γκαρθία και του Λαμίν Γιαμάλ στις καθυστερήσεις διεκδικούν θέση σε μουσείο.

Ο νεαρός άσος των Μπλαουγκράνα πραγματοποίησε 14 επιτυχημένες ντρίμπλες, κάτι που είχε να συμβεί από το 2017 και τον Νεϊμάρ στο παιχνίδι της Μπάρτσα με τη Γιουβέντους. Στο τέλος υποσχέθηκε στους φίλους της ομάδας του πως θα κάνει ό,τι μπορεί για να φέρει σύντομα το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ στη Βαρκελώνη. «Θα επιστρέψουμε, μην έχετε καμία αμφιβολία «culers». Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να φέρουμε αυτή την ομάδα εκεί που της αξίζει, στην κορυφή. Θα κρατήσω την υπόσχεσή μου. Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να πετύχουμε τον στόχο μας», έγραψε στα social media.

Ο Ραφίνια ισοφάρισε επίσης το μυθικό ρεκόρ του Κριστιάνο Ρονάλντο που κατείχε από τη σεζόν 2013/14 έχοντας συμμετοχή σε 21 γκολ στη φετινή σεζόν (13 γκολ και 8 ασίστ). Ο Πορτογάλος είχε πετύχει 17 γκολ και είχε δώσει τέσσερις ασίστ.

Ο Φραντσέσκο Ατσέρμπι που ισοφάρισε στις καθυστερήσεις στέλνοντας το ματς στην παράταση είναι μια ιστορία μόνος του. Δύο φορές νίκησε τον καρκίνο, πάλεψε με την κατάθλιψη και το αλκοόλ, έπιασε πάτο μετά τον θάνατο του πατέρα του, μέχρι τα 22 του έπαιζε σε ομάδες μικρών κατηγοριών για να φτάσει στα 37 του και να πετύχει το πρώτο ευρωπαϊκό γκολ στην καριέρα του! Ο τρόπος που πανηγύρισε το γκολ μοιάζει με γρήγορη ματιά στην πολυτάραχη ζωή του και αποτελεί το καλύτερο πόστερ γι’ αυτόν τον μυθικό ημιτελικό.

Ο εξωπραγματικός Ντένζελ Ντούμφρις είχε συμμετοχή σε πέντε γκολ στα δύο ιστορικά παιχνίδια. Πέτυχε δύο τέρματα στη Βαρκελώνη και μοίρασε συνολικά τρεις ασίστ.

Οι Καταλανοί έχουν πολλά παράπονα από τη διαιτησία του Μαρτσίνιακ ο οποίος φέρει τη φήμη συμπαθεί τη Ρεάλ Μαδρίτης. Πρόκειται για τον ίδιο διαιτητή που είχε ακυρώσει το γκολ του Αλβαρες στη διαδικασία του πέναλτι, όταν γλίστρησε ο Αργεντινός άσος της Ατλέτικο, δίνοντας πλεονέκτημα στη Ρεάλ που τελικά πήρε και την πρόκριση.

Η «Μούντο Ντεπορτίβο» αφιέρωσε ολόκληρο άρθρο στον διαιτητή και το φιλορεαλικό του παρελθόν ενώ η «Σπορτ» σημείωσε πως «ο Μαρτσίνιακ ήταν αποφασισμένος να τελειώσει το όνειρο της Μπάρτσα», ενώ χαρακτήρισε την απόδοσή του «απαράδεκτη».

Ο Χάνσι Φλικ και οι παίκτες του αμφισβήτησαν επίσης την αντικειμενικότητα του Μαρτσίνιακ. «Δεν θέλω να μιλήσω πολύ για τη διαιτησία αλλά κάθε αμφισβητούμενη φάση δινόταν στην άλλη πλευρά», δήλωσε ο Γερμανός. Ο Πέδρι καλεί την UEFA να εξετάσει την περίπτωση του Πολωνού γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που αδικεί την Μπάρτσα. Οι Καταλανοί υπενθυμίζουν πως είχαν πέσει θύματα του ίδιου διαιτητή, στο ίδιο γήπεδο και πριν από τρία χρόνια, ενώ διαμαρτύρονται πως πριν το τρίτο γκολ της Ιντερ έγινε φάουλ στον Ζεράρ Μαρτίν. Αμφισβητούν επίσης το πέναλτι που δόθηκε στον Λαουτάρο Μαρτίνες όταν ο Κουμπαρσί έδιωξε την μπάλα πριν σουτάρει ο Αργεντινός.

Στην ιταλική πλευρά οι χαρακτηρισμοί της Ιντερ περίσσευαν. «Αστρική» και «Μυθική» οι Νερατζούρι χάρισαν μια πρόκριση για γερές καρδιές, όπως έγραψε η «Λα Στάμπα».

Η Ιντερ είναι η ομάδα με το χαμηλότερο μπάτζετ απ’ όσες έφτασαν μέχρι τα προημιτελικά, ενώ στο ρόστερ της υπήρχαν πολλοί παίκτες πάνω από 30 ετών.

πηγή: In.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ