Ολυμπιακός : Ο «Υπουργός Άμυνας» στηρίζεται και δικαιώνει…

Ολυμπιακός : Ο «Υπουργός Άμυνας» στηρίζεται και δικαιώνει…

Ότι δεν του επέτρεψαν να διεκδικήσει πέρσι, ο Γιάγκος Βούκοβιτς το κερδίζει με την αξία του μέσα από την εμπιστοσύνη που του δείχνει ο Πέδρο Μαρτίνς

Όταν το περσινό καλοκαίρι ο Γιάγκος Βούκοβιτς ερχόταν στον Ολυμπιακό πολλοί πίστευαν πως οι ερυθρόλευκοι θα βρουν στο πρόσωπο του τον «βράχο» που έψαχναν για το κέντρο της άμυνας τους εδώ και χρόνια.

Σε ένα απαιτητικό καλοκαίρι όπου η πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ήταν ο πρώτος βασικός στόχος ο Βούκοβιτς μη έχοντας ακόμη φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο προετοιμασίας έπαιξε στις ρεβάνς με Παρτιζάν και Ριέκα.

Ακολούθησε η πρεμιέρα πρωταθλήματος με την Λάρισα και μετά… τέλος! Ένας τραυματισμός σε φιλικό με την Σερβία τον άφησε εκτός για πάνω από ένα μήνα με τον Μπέσνικ Χάσι να πηγαίνει σε άλλες επιλογές.

Η επιστροφή του Βούκοβιτς από τον τραυματισμό του τον βρήκε με νέο προπονητή, τον Τάκη Λεμονή. Παρότι ο Σέρβος στόπερ ήταν έτοιμος να αγωνιστεί ξανά ο Έλληνας τεχνικός τον αγνόησε θεωρώντας πως δεν μπορεί να δώσει τις λύσεις που χρειαζόταν εναγωνίως ο Ολυμπιακός στο κέντρο της άμυνας του επιμένοντας στις άλλες επιλογές. Η μόνη… ευκαιρία ήταν το ματς κυπέλλου με τον Αχαρναϊκό.

Ο Γενάρης βρήκε τον 30χρονο Σέρβο στόπερ στα… πιτς με το Μουντιάλ να πλησιάζει και τον ίδιο να βλέπει πως χάνει τη θέση του στην εθνική του ομάδα. Παρότι ο ίδιος ήθελε πολύ να παίξει με τα ερυθρόλευκα δεν βρήκε στήριξη ούτε από τον Όσκαρ Γκαρθία με αποτέλεσμα να δοθεί δανεικός στην Βερόνα.

Ένα διάστημα που όχι μόνο πήρε με το… καλημέρα βασικές συμμετοχές αλλά έδειξε πως στον Ολυμπιακό αγνοήθηκε από τους προπονητές του χωρίς κάποια ουσιαστική ποδοσφαιρική λογική.

Το νέο ξεκίνημα από τις αρχές του καλοκαιριού βρήκε τον Γιάγκος Βούκοβιτς αποφασισμένο να παλέψει για την παραμονή του στον Ολυμπιακό. Σε ένα διάστημα που οι Πειραιώτες «σάρωσαν» το ρόστερ τους αλλάζοντας το σε τεράστιο βαθμό ο Βούκοβιτς βρήκε στον Μαρτίνς αυτό που κανείς άλλος προκάτοχος του Πορτογάλου δεν του πρόσφερε. Την ευκαιρία να διεκδικήσει όσα μπορεί με την αξία του και βεβαίως πάνω από όλα την εμπιστοσύνη.

Ο Πορτογάλος τεχνικός από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τον Ολυμπιακός «σάρωσε» το ρόστερ της ομάδας, με τις επιλογές του γύρω από αυτό (το περσινό δηλαδή) να είναι πλέον γνωστές. Για τον Βούκοβιτς έβλεπε πως μπορεί να τον βοηθήσει, κάτι που κατάλαβε για τα καλά μέσα από την προετοιμασία.

Για αυτό και ο Σέρβος στόπερ από νωρίς μέσα στο καλοκαίρι φαινόταν πως θα πάρει τις ευκαιρίες που αναζητούσε. Βασικός και στα τρία έως τώρα επίσημα ματς του Ολυμπιακού ο Βούκοβιτς πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις, με αποκορύφωμα την «αυτοκρατορική» παρουσία που είχε κόντρα στην Μπέρνλι κάνοντας τον Μαρτίνς να χαμογελάει από ικανοποίηση.

Σε μια άκρως απαιτητική και δύσκολη σεζόν, μια χρονιά που ο Ολυμπιακός επιχειρεί κάτι το εντυπωσιακό αλλάζοντας εκ βάθρων την ομάδα του ο Γιάγκος Βούκοβιτς βλέπει με χαρά πως, έστω και με ένα χρόνο καθυστέρηση, βρίσκει στους ερυθρόλευκους την καθιέρωση, έτοιμος να αποδείξει το προσωνύμιο που του «κόλλησαν» οι Τούρκοι κατά την παρουσία του στην Κόνιασπορ, αυτό του «Υπουργού Άμυνας».

Ξέρει πως η συνέχεια θα είναι δύσκολη, ο ανταγωνισμός για μια θέση στην ενδεκάδα μεγάλος όμως πλέον με την εμπιστοσύνη που του δείχνει ο προπονητής μπορεί να είναι πλήρως αφοσιωμένος στη δουλειά του δίνοντας στην άμυνα του Ολυμπιακού στοιχεία που χρειάζεται.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ