Όταν η Ελλάδα έγινε… Dream Team (vids)

Όταν η Ελλάδα έγινε… Dream Team (vids)

Πέρασαν 12 χρόνια από το ΕΠΟΣ της Σαϊτάμα όπου η Εθνική ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη υπέταξε την περίφημη Dream Team πετυχαίνοντας ίσως την κορυφαία νίκη της ιστορίας της.

Ήταν πρώτη Σεπτεμβρίου του 2006 όταν η Εθνική ομάδα μπάσκετ έκανε το «θαύμα»! Η ανίκητη ομάδα των ΗΠΑ «έπεσε» στο καναβάτσο από την υπέροχη παρέα του Παναγιώτη Γιαννάκη σε ένα παιχνίδι που θα μνημονεύεται για πάντα.

Η «επίσημη αγαπημένη» είχε στεφθεί ήδη Πρωταθλήτρια Ευρώπης την προηγούμενη χρονιά στο Βελιγράδι και πήγαινε με προσδοκίες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ωστόσο αυτό που συνέβη την πρώτη του Σεπτέμβρη, δε θα μπορούσε να το φανταστεί ίσως ούτε ο πιο αισιόδοξος Έλληνας φίλαθλος.

Οι Αμερικανοί ξεκίνησαν δυνατά και φάνηκε ότι θα έχουν τον έλεγχο του παιχνιδιού και θα το οδηγήσουν στον ρυθμό που θέλουν. Η Εθνική μας ομάδα όμως είχε σε εκπληκτική κατάσταση σχεδόν όλους τους παίκτες της με προεξάρχοντες τους Σοφοκλή Σχορτσανίτη, Θοδωρή Παπαλουκά και Δημήτρη Διαμαντίδη και κατάφερε όχι μόνο να γυρίσει το ματς αλλά να ρίξει και 100σταρα στην ομάδα του Μάικ Σιζέφσκι. Για να κερδίσεις μια τέτοια ομάδα εξάλλου θα πρέπει να κάνεις το τέλειο παιχνίδι και εκείνη η ομάδα δεν άγγιξε απλά το τέλειο αλλά το κατόρθωσε.

Το τέλος του παιχνιδιού βρήκε το ταμπλό να δείχνει 101-95 και τους Έλληνες να παραληρούν από την Ιαπωνία μέχρι την Αθήνα και όλη την Ελλάδα. Μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ελληνικού αθλητισμού ήταν γεγονός.

Ελλάδα (Π. Γιαννάκης): Σπανούλης 22 (3), Κακιούζης 15 (1), Σχορτσιανίτης 14, Διαμαντίδης 12 (2), Φώτσης 9, Παπαδόπουλος 8, Ντικούδης 8, Παπαλουκάς 8 (12 ασίστ, 5 ριμπάουντ), Τσαρτσαρής 3 (1), Χατζηβρέττας 2, Βασιλόπουλος

ΗΠΑ (Μ. Σιζέφσκι): Αντονι 27 (3), Ουέιντ 19 (1), Τζέιμς 17, Χάινριχ 12 (4), Χάουαρντ 10, Πολ 3, Μπος 3, Τζόνσον 3 (1), Μπάτιερ 1, Μπραντ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ