Ελλάδα-Ισπανία 0-2 : Σαν σήμερα η αρχή του ΕΠΟΥΣ! (pic)

Ελλάδα-Ισπανία 0-2 : Σαν σήμερα η αρχή του ΕΠΟΥΣ! (pic)

Συμπληρώνονται απόψε 16 χρόνια από την πρεμιέρα της Εθνικής Ελλάδος στα προκριματικά του Euro 2004, με ένα ξεκίνημα που δεν προμήνυε με τίποτα αυτό που θα ακολουθούσε.

Ήταν 7 Σεπτεμβρίου του 2002 όταν η Εθνική μας ομάδα υπό τις οδηγίες του Ότο Ρεχάγκελ ριχνόταν σε μία ακόμη προκριματική φάση μεγάλης διοργάνωσης με την ελπίδα να κάνει κάτι καλό, κάτι παραπάνω από τις προηγούμενες φορές. Η κλήρωση βέβαια των προκριματικών για το EURO 2004 δεν άφηνε και πολλά περιθώρια για αισιοδοξία, με την Ισπανία και την Ουκρανία να φαντάζουν τα ακλόνητα φαβορί για τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου.

Ειδικά όταν μια μέρα σαν σήμερα πριν από 16 χρόνια η Εθνική μας υποδεχόταν στην πρεμιέρα των προκριματικών την Ισπανία και έχανε με 0-2 κανείς δεν σκεφτόταν ότι αυτή η ομάδα θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι παραπάνω από αυτό τον όμιλο εκτός από μια αξιοπρεπή πορεία. Κανείς εκτός από την ίδια την ομάδα που όχι μόνο το πίστευε, όχι μόνο προκρίθηκε στην συνέχεια και ως πρώτη από τον όμιλο αλλά έγραψε την πιο χρυσή σελίδα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου και αθλητισμού γενικότερα, το καλοκαίρι του 2004 στα γήπεδα της Πορτογαλίας.

Ήταν η εκκίνηση ενός ταξιδιού που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί στο ξεκίνημά του. Και που να ήξεραν οι Ισπανοί ποια ομάδα νικούσαν εκείνη τη μέρα! Την μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης!

Ελλάδα: Νικοπολίδης – Πατσατζόγλου, Φύσσας (72΄ Βρύζας), Νταμπίζας, Δέλλας, Κ. Κωνσταντινίδης (41΄ Καραγκούνης), Ζαγοράκης (46΄ Μπασινάς), Γιαννακόπουλος, Χαριστέας, Τσάρτας, Νικολαΐδης
Ισπανία: Κασίγιας – Σαλγάδο, Μαρτσένα, Ραούλ Μπράβο, Γκαρθία Κάλβο, Ελγκέρα, Χοακίν (61΄ Μεντιέτα), Βαλερόν (87΄ Σέζαρ), Τσάβι (61΄ Μπαράχα), Βιθέντε, Ραούλ
Σκόρερ: 8΄ Ραούλ, 76΄ Βαλερόν
Διαιτητής: Μάρκους Μερκ (Γεμανία)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ