Ολυμπιακός : Το πρώτο… test drive σε Ελλάδα και Ευρώπη και ο συναγερμός της περσινής ανάμνησης!

Ολυμπιακός : Το πρώτο… test drive σε Ελλάδα και Ευρώπη και ο συναγερμός της περσινής ανάμνησης!

Γιατί ο Ολυμπιακός ως τις 7 Οκτώβρη μπορεί κάλλιστα να παίζει… μισή σεζόν!

Φυσικά και δεν μπορείς να κατακτήσεις το πρωτάθλημα από τον Σεπτέμβρη και τον Οκτώβρη. Μπορείς όμως εύκολα να το χάσεις στο διάστημα αυτό και όποιος πιθανόν το αμφισβητήσει μάλλον δεν θυμάται τι συνέβη πέρσι τέτοια εποχή στον Ολυμπιακό. Πως οι Ερυθρόλευκοι επιστρέφοντας στην δράση έπειτα από την πρώτη εθνική διακοπή είδαν σε μερικές εβδομάδες να εξελίσσεται για εκείνους ο νόμος του Μέρφι. Εκείνος που επιμένει πως «όταν μπορεί να πάει κάτι στραβά, όλα θα πάνε στραβά».

Υπερβολικό; Όχι. Ένα πρώτης τάξεως καμπανάκι για τον Πέδρο Μαρτίνς και τους ποδοσφαιριστές του οι οποίοι καλούνται ως τις 7 Οκτώβρη (και την επόμενη εθνική διακοπή) να διαχειριστούν ένα πάρα πολύ απαιτητικό πρόγραμμα, εντός και εκτός συνόρων. Πρόγραμμα που δεν είναι δύο… αλλά ένα, καθώς καταλαβαίνει ο καθένας πως μεταφέρεται η κούραση, η διαχείριση των αποτελεσμάτων, η διαφοροποίηση του προπονητικού προγράμματος. Έξι ματς σε 22 ημέρες, δηλαδή χωρίς χρόνο ούτε… για οικογενειακό διπλό. Ματς, αποθεραπεία, αφετηρία για το… επόμενο! Το μόνο καλό σε αυτή την ιστορία; Πως δεν υπάρχουν ταξίδια. Τα πέντε από τα έξι γίνονται εντός Λεκανοπεδίου. Τα τέσσερα στο Καραϊσκάκη. Λεπτομέρεια τώρα που το κουβεντιάζουμε, αλλά να το θυμηθούμε όταν θα έρθει η ώρα να ξαναπιαστούμε με τη συγκεκριμένη συζήτηση.

Τι λέει το πρόγραμμα της ομάδας του Πέδρο Μαρτίνς ως τις 7 Οκτώβρη όταν και υπάρχει το ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός που κλείνει την αυλαία σε αυτή τη δεύτερη ειδική διαδρομή της σεζόν; Αστέρας Τρίπολης (εντός), Πανιώνιος (εκτός), ΠΑΟΚ (εντός), ΑΕΚ (εκτός) για το πρωτάθλημα αλλά και Μπέτις (εντός), Μίλαν (εκτός) για τον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ.

Θα πρέπει λοιπόν οι Πειραιώτες να βρουν τον τρόπο και να κρατήσουν την πρώτη θέση στον βαθμολογικό πίνακα της Σούπερ Λιγκ, όπως συμβαίνει τώρα έπειτα από τις δύο πρώτες (νικηφόρες) αγωνιστικές. Θα πρέπει όμως να δημιουργήσουν προϋποθέσεις πρόκρισης στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ, μέσα από έναν όμιλο που τα ονόματα των βασικών αντιπάλων παραπέμπουν μια διοργάνωση… ψηλότερα. Ας μην επαναλαμβανόμαστε: Μίλαν και Μπέτις είναι γκρουπ που παραπέμπει σε Τσάμπιονς Λιγκ!

Τι συνέβη πέρσι τέτοια εποχή για τον Ολυμπιακό που είχε ξεκινήσει με προσδοκία έχοντας απόλυτη επιτυχία στις αποστολές του Αυγούστου (πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, 2Χ2 στη Σούπερ Λιγκ); Μια μικρή καταστροφή, που έχει την εξήγηση της αλλά που αυτό δεν σημαίνει πως δεν προκάλεσε ζημία που η συνέχεια φάνηκε πως δεν μπορεί να την καλύψει. Δύο βαθμοί κερδισμένοι και δέκα χαμένοι σε τέσσερα διαδοχικά ματς πρωταθλήματος και η εντός έδρας ήττα από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ εκτροχίασαν την ομάδα του Μπέσνικ Χάσι και έστειλαν τον Κοσοβάρο μια ώρα αρχύτερα πίσω… στο Βέλγιο.

Ίσως θυμάστε τον Λισγάρα να επεμβαίνει σαν τερματοφύλακας για να σταματήσει το σουτ του Φορτούνη προς τα δίχτυα στα Πηγάδια, και τον Σεμπά να δέχεται πέναλτι από τρεις διαφορετικούς παίκτες του Ατρομήτου στο Καραϊσκάκη με τους διαιτητές να… κοιτάζουν αλλού! Ήταν η… φροντίδα της Εξυγίανσης αφιερωμένη εξαιρετικά στον Ολυμπιακό. Μέθοδος εκτροχιασμού με προσωπικότητες της διαιτησίας όπως ο Καλογερόπουλος (Ξάνθη εκτός 1-1), ο Κουτσιαύτης (Αστέρα εντός 1-1), ο Σιδηρόπουλος (ΑΕΚ εκτός 2-3) και ο Αρετόπουλος (Ατρόμητος εντός 0-1) να καταθέτουν διαπιστευτήρια!

Δεν νομίζουμε ότι υπάρχει λόγος να υπενθυμίσουμε ότι όλοι αυτοί οι κύριοι είναι ακόμη στις… υπηρεσίες του ποδοσφαίρου και της Εξυγίανσης, ούτε βέβαια ότι ο Ολυμπιακός δεν επιτρέπεται να ξεχάσει όσα συνέβησαν πέρσι τέτοια εποχή. Γιατί η ζημία που προκλήθηκε σε αυτό το διάστημα του στέρησε τις προϋποθέσεις για τη συνέχεια. Και ας το πάλεψε ως τον Γενάρη. Μπορεί οι Πειραιώτες να ανέλαβαν την ευθύνη της περσινής αγωνιστικής αποτυχίας και πάνω σε αυτή την απόφαση να τα άλλαξαν όλα στον Ρέντη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν συνέβησαν… όσα συνέβησαν!

Θα πρέπει λοιπόν να είναι υποψιασμένοι μιας και το πρόγραμμα που έχουν μπροστά είναι πάρα πολύ επικίνδυνο. Πριν από τα ντέρμπι (Αστέρας, Πανιώνιος) αλλά φυσικά και στις διαδοχικές μονομαχίες με τις δύο άλλες διεκδικήτριες ομάδες του πρωταθλήματος.

Την ίδια στιγμή στην Ευρώπη το εντός έδρας ματς με τη Μπέτις που ανοίγει την αυλαία στον όμιλο είναι η πυξίδα των Ερυθρόλευκων στη διοργάνωση. Μια νίκη επί των Ισπανών στο Φάληρο, αυτομάτως ανοίγει μονοπάτι πρόκρισης και δίνει στον Ολυμπιακό το δικαίωμα να πάει στην Ιταλία την 2η αγωνιστική δίχως άγχος για μια υπέρβαση που εάν και εφόσον θα τον κάνει «αφεντικό» σε αυτό το τόσο απαιτητικό γκρουπ. Όλα είναι αυτό το πρώτο ματς. Το σημαντικότερο σε ολόκληρη τη φάση των ομίλων.

TO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

16/9 Super League Ολυμπιακός-Αστέρας

20/9 Europa League Ολυμπιακός-Μπέτις

24/9 Super League Πανιώνιος-Ολυμπιακός

30/9 Super League Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ

4/10 Europa League Μίλαν-Ολυμπιακός

7/10 Super League ΑΕΚ-Ολυμπιακός

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ