Βασίλης Μπάρκας: Ta golden gloves της ΑΕΚ «πέρασαν» τα σύνορα

Βασίλης Μπάρκας: Ta golden gloves της ΑΕΚ «πέρασαν» τα σύνορα

Από το Περιστέρι στη Νέα Φιλαδέλφεια και από εκεί… στη βιτρίνα της Ευρώπης ο Βασίλης Μπάρκας.

Η 7η Φεβρουαρίου 2016 έχει σημαδέψει την καριέρα του. Ο Βασίλης Μπάρκας ξεκίνησε βασικός με εντολή του Τραϊανού Δέλλα στην 11αδα του Ατρομήτου. «Θύμα» η ΑΕΚ που έχασε 1-0 και έβλεπε το τότε αήττητο της να «σπάει».

Η ΑΕΚ έφευγε με κάτω το κεφάλι από το Περιστέρι αλλά με το όνομα του 22χρονου τότε Μπάρκα στο μπλοκάκι της. Λίγο καιρό μετά ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός πλησίασαν τον Ατρόμητο για το next best thing των γκολκίπερ στην Ελλάδα. Ο ΠΑΟΚ έδινε 500.000 ευρώ. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης τον είχε βάλει… στο μάτι. Άλλον του πρότειναν να πάρει, τον Μπάρκα ήθελε. Και τον πήρε. Με 600.000 ευρώ στον Ατρόμητο ο Μπάρκας φόρεσε την φανέλα της ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2016.

Μπορεί να ξεκίνησε βασικός ο Γιάννης Ανέστης, αλλά τον Νοέμβριο πήρε γάντια βασικού σαν… έτοιμος από καιρό. Έπαιξε σε όλα του πρωταθλήματος και έχασε του Κυπέλλου και των πλέι οφ. Η επόμενη χρονιά τον βρήκε τραυματία το καλοκαίρι (υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση κατάγματος-εξαρθρήματος αντίχειρα δεξιού χεριού). Έμοιαζε με πισωγύρισμα τότε. Όχι τελικά. Οι 22 συμμετοχές του την περασμένη χρονιά έδειχναν ότι όλοι τον… περίμεναν να γυρίσει πως και πως. Και έτσι έγινε. Τελικά επέστρεψε και πρόλαβε να κάνει 15 συμμετοχές διότι είχε μπει στην εξίσωση ο Τσιντώτας και ο Ανέστης ήταν στον… πάγο λόγω μη ανανέωσης.

Εν τέλει με τον Μπάρκα κάτω από τα δοκάρια η ΑΕΚ σήκωσε το πρωτάθλημα μετά από 24 χρόνια και με αυτόν έκανε παρέλαση στη Νέα Φιλαδέλφεια. Και εκεί ήταν η εκτόξευση του. Φέτος τα ζει όλα… Βασικός με την ΑΕΚ στα προκριματικά του Champions League και βοήθησε για την μεγάλη πρόκριση στους ομίλους. Και εκεί βασικός θα είναι, στην βιτρίνα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Στο πρωτάθλημα ο ίδιος βασικός και… κέρβερος και πλέον σταθερά μέλος και της Εθνικής ομάδας. Με τον Καρνέζη σε άσχημο φεγγάρι εδώ και μήνες, τον Γιαννιώτη ακόμη… άγουρο και τον Πασχαλάκη να έχει χτυπητές αδυναμίες. Έτσι ο Μίκαελ Σκίμπε δεν το πολυσκέφτηκε. Βασικός ο Μπάρκας με Εσθονία και Ουγγαρία. Χθες βράδυ έπιανε ότι μπορούσε. Η τριπλή απόκρουση είναι το κερασάκι, παρότι ήρθε η ήττα. Διότι ο Μπάρκας είχε μπροστά του μια παραπαίουσα ανασταλτική λειτουργία.

Η ΑΕΚ τον Ιούνιο του επέκτεινε το συμβόλαιο μέχρι το 2022. Ιταλική ομάδα πλησίασε για να τον αγοράσει. Για την ΑΕΚ είναι ακόμη νωρίς. Γνωρίζουν άπαντες ότι σε 1-2 χρόνια η τιμή του θα εκτοξευτεί και ο Μπάρκας θα είναι μέσα στους κορυφαίους πορτιέρε της Ευρώπης. Ο ίδιος δεν σκέφτεται ακόμη το… ταξίδι στο εξωτερικό. Θέλει και άλλους τίτλους με την ΑΕΚ, θέλει να μπει ως αρχηγός στην «Αγιά Σοφιά».

Είναι όνειρο και στόχος. Όλα τα άλλα, σίγουρα θα… έρθουν. Μέχρι τότε θα δουλεύει με κάτω το κεφάλι στα Σπάτα. Με τον Τσιντώτα και τον Γιαννίκογλου δίπλα του, υπό τις οδηγίες του ανθρώπου που τους «ανέβασε» ένα κλικ από τότε που τον πήρε η ΑΕΚ. Τον Χρυσόστομο Μιχαηλίδη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ