Νάτχο, η φυσιογνωμία του Θρύλου!

Νάτχο, η φυσιογνωμία του Θρύλου!

Τον ξέρουμε ήδη καλά. Μας (ξανά)συστήθηκε δίνοντας την πρώτη «παράσταση» με τα ερυθρόλευκα. Η ήρεμη δύναμη του Ολυμπιακού, ο «εγκέφαλος» για όλες τις δουλειές, ένας ακόμη ηγέτης που είναι στον Πειραιά για να οδηγήσει την ομάδα στο μεγάλο πλάνο της επιστροφής.

Δεν περιμέναμε να τον δούμε να σκοράρει στο 92΄απέναντι στον Αστέρα και να προσφέρει την πολύτιμη νίκη στον Ολυμπιακό για να καταλάβουμε για τι παίκτη πρόκειται.

Δεν μας συστήθηκε άλλωστε για πρώτη φορά στις ολιγόλεπτες συμμετοχές που έχει έως τώρα με τον Ολυμπιακό.

Δεν προκάλεσε σε κανένα έκπληξη η ηρεμία στο παιχνίδι του, η γαλήνη με την οποία έστειλε απλά και ωραία την μπάλα στα δίχτυα την ώρα που αυτή «έκαιγε», την ώρα που το ματς στο Καραϊσκάκη χτυπούσε «κόκκινο» με την απειλή της γκέλας να το έχει «σκεπάσει».

Τον ξέρουμε καλά. Τον έχουμε ήδη απολαύσει στα γήπεδα μας, έστω και για λίγο. Τον έχουμε θαυμάσει στην σπουδαία καριέρα του έως τώρα. Τον έλεγαν… Τσάβι όταν φορούσε την φανέλα της Ρούμπιν, όταν τότε, οχτώ χρόνια πριν, η Ρωσική ομάδα τον «έκλεψε» από σπουδαίους ευρωπαϊκούς συλλόγους.

Η ηρεμία στο παιχνίδι του κάνει το ποδόσφαιρο να φαντάζει τόσο απλό, τόσο εύκολο. Ο τρόπος που χειρίζεται την μπάλα, ο τρόπος που μπορεί να καθοδηγήσει όλη την ομάδα του, ο ορισμός του κεντρικού χαφ-εγκέφαλου, του προπονητή μέσα στο γήπεδο.

Είναι σίγουρο πως όσο κυλά η σεζόν τόσο θα μπαίνει για τα καλά στα βασικά πλάνα του Πέδρο Μαρτίνς.

Ήρθε στον Ολυμπιακό άλλωστε, στα 30 του χρόνια πια, για να προσφέρει την εμπειρία και την ποιότητα του που είναι συνυφασμένη με το σύγχρονο ποδόσφαιρο. Είναι στον Ολυμπιακό για στιγμές σαν τις χθεσινές. Για να βρίσκεται την κατάλληλη στιγμή στην κατάλληλη θέση. Ξέρει καλύτερα από τον καθένα πώς να βρει τον τρόπο για την επιτυχία.

Μια επιτυχία που έζησε αλλά «διψά» να συνεχίσει να ζει. Αυτή την φορά με την ερυθρόλευκη ριγωτή.

Για τον Μπίρμπας Νάτχο, περί ου ο λόγος, το χθεσινό βράδυ στο Καραϊσκάκη ήταν απλά ένα μικρό δείγμα της ποιότητας του. Ήταν απλά η αρχή. Ο 30χρονος μέσος άλλωστε προσφέρει με την παρουσία του στους Πειραιώτες πολλά.

Ένας Ολυμπιακός που έχει ξεκινήσει ένα νέο, ωραίο «ταξίδι», έχοντας ανάγκη από φυσιογνωμίες στο ρόστερ του.

Από ποδοσφαιριστές που ξέρουν και μπορούν. Που έχουν το ειδικό βάρος να σηκώσουν την ομάδα όταν τους χρειάζονται.

Μια από τις βασικές φυσιογνωμίες είναι και ο Νάτχο, ο «πολεμιστής» που έμαθε στη ζωή του και την καριέρα του να κερδίζει αυτό που αξίζει μέσα από το πλούσιο ταλέντο του.

Το γκολ με τον Αστέρα έφερε και την δική του «έκρηξη». «Φώναξε» πως είναι εδώ, έτοιμος να δώσει στον Μαρτίνς και την ομάδα αυτά που θέλουν για να πετύχουν στο μεγάλο πλάνο της επιστροφής.

Άριστος στο κομμάτι της τακτικής, εξαιρετικός τεχνίτης, χωρίς να… κουράζει την μπάλα, γρήγορος στην σκέψη και την εκτέλεση. Ηγέτης που έχει ανάγκη ο Ολυμπιακός. Δεν είναι ο μόνος βέβαια στην ομάδα, είναι όμως ένας από αυτούς που μπορούν να κάνουν την διαφορά. Πολύπειρος σε υψηλό επίπεδο, μέσος από το «πάνω ράφι» που δεδομένα θα δώσει πολλά περισσότερα στην συνέχεια.

Ιδανικός στο transition, άμεσος στις μεταβιβάσεις του, «βλέπει γήπεδο» και έχει τις μακρινές μεταβιβάσεις, ένας «γεμάτος» χαφ έτοιμος για όλα.

Ο Μπίρμπας Νάτχο μας ξανασυστήθηκε λοιπόν για τα καλά το βράδυ της Κυριακής. Είναι σίγουρο πως θα μας απασχολεί πλέον πολύ συχνά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ