Το όνομά του είναι Ζλάταν, και τα έχει 500!

Το όνομά του είναι Ζλάταν, και τα έχει 500!

Και είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του πλανήτη, τουλάχιστον για τον εαυτό του. Με 500 γκολ στην εντυπωσιακή καριέρα του έχει ένα λόγο να το πιστεύει...

Ο Ζλαταν Ιμπραΐμοβιτς δεν είναι απλά ένας ποδοσφαιριστής. Ο Ζλαταν Ιμπραΐμοβιτς είναι, ο Ζλάταν. Έχει κερδίσει το δικαίωμα να μην χωράει σε διλήμματα τύπου Μέσι- Ρονάλντο. Όχι απαραίτητα γιατί είναι καλύτερος ποδοσφαιριστής. Απλά γιατί είναι ο Ζλάταν!

Η κάθε του ημέρα πρέπει να περιλαμβάνει ένα πεντάλεπτο διαλόγου-μονόλογου με τον εαυτό του, στο οποίο θα παινεύει τον ίδιο για τα καμώματα του. Και καλά κάνει δηλαδή. Δεν είναι πολλοί οι ποδοσφαιριστές που έχουν θητεύσει σε μερικά από τα μεγαλύτερα κλαμπ του πλανήτη και μάλιστα με πρωταγωνιστικό ρόλο.

Δεν είναι πολλοί εκείνοι που ανέτρεψαν ακόμα και τα ιατρικά ανακοινωθέν και ξόρκισαν τους φόβους ενός πρόωρου τέλους της καριέρας τους. (μετά τον σοβαρό τραυματισμό, τον Απρίλη του 2017 στο παιχνίδι ενάντια στην Άντερλεχτ στο πλαίσιο του Europa League)

Δεν είναι πολλοί εκείνοι που έχουν αποκαλέσει έναν εκ των κορυφαίων προπονητών του κόσμου δειλό, στέλνοντας τον παράλληλα μια βόλτα στο διάολο.

Βασικά κάνεις άλλος δεν το έχει κάνει. Μόνο ο Ζλάταν.

Μετά από ένα παιχνίδι με την Βιγιαρεάλ, ξέσπασε στα αποδυτήρια εναντίον του Γκουαρδιόλα, εκτοξεύοντας εναντίον του κι ένα κιβώτιο.

«Δεν είπε τίποτα, το μάζεψε και βγήκε από τα αποδυτήρια». «Ο Γκουαρδιόλα με κοίταζε και έχασα το μυαλό μου. Σκέφτηκα, »να ο εχθρός μου, ξύνει το φαλακρό κεφάλι του!» Του φώναξα: »Δεν έχεις αρ…α!» και στη συνέχεια ακόμα χειρότερα πρόσθεσα: Μπορείς να πας στο διάβολο!’ Το είχα χάσει τελείως, και θα περίμενε κανείς ότι ο Γκουαρδιόλα θα μου απαντούσε κάπως, αλλά είναι ένας δειλός».

Μόλις δύο εν ενέργεια ποδοσφαιριστές έχουν πετύχει 500+ γκολ στην καριέρα τους στα γήπεδα.

Ο Λιονέλ Μεσι και ο Κριστιάνο Ροναλτο

Και ένας τρίτος, ο Ζλάταν

Αλλά είπαμε αυτός δεν είναι ποδοσφαιριστής. Είναι ο Ζλάταν. Γόνος μεταναστών. Μεγάλωσε στο γκέτο των Βαλκάνιων στη Σουηδία. Συγκεκριμένα στο Μάλμε.

Εκεί που έκλεβε, έμπλεκε συνεχώς σε καυγάδες και ξεγελούσε έτσι την φτώχεια που όριζε τη ζωή και το μέλλον του. «Όταν χρειαζόμασταν κάτι, πηγαίναμε στο κατάστημα και το κλέβαμε», είχε εξομολογηθεί σε συνέντευξη Τύπου ενόψει της παρουσίασης της αυτοβιογραφίας του.

Εκεί που άκουγε τους γονείς των συμπαικτών του να απαιτούν από τον προπονητή της Μάλμε να τον διώξει από την ομάδα.

Μέχρι που μάζεψε τα μπογαλάκια του και κίνησε για την Ευρώπη

Άμστερνταμ και Άγιαξ (2001-04). Τορίνο και Γιουβέντους (2004-06),Μιλάνο και Ίντερ (2006-09), Βαρκελώνη και «Μπάρτσα» (2009-11) και ξανά στο Μιλάνο για την Μίλαν (2010-12) αυτή τη φορά, στο Παρίσι και την Παρί Σεν Ζερμέν (2012-16), στο Μάντσεστερ και την Γιουνάιτεντ.

Κάθε πόλη, κάθε ομάδα και πρωτάθλημα. Και με τον «Αίαντα» και στις υπηρεσίες της «Βέκια Σινιόρα», και στους «νεραντζούρι», και με την «μπλαουγκράνα» φανέλα και με τη «ροσονέρα» και ως Παριζιάνος.

Και Europa League στην πρώτη του χρονιά ως Kόκκινος Διάβολος

Στη συνέχεια. Η Ευρώπη ήταν πολύ «μικρή» για να ξεδιπλώσει το ταλέντο του και την μοναδική του ικανότητα να σκοράρει με οποιονδήποτε τρόπο μπορεί να σκεφτεί ανθρώπινος νους.

Και είπε να πεταχτεί μέχρι το L. A

Να καλωσορίσει το MLS στον… Ζλάταν

Να σκοράρει στο ντεμπούτο του (έξι λεπτά μετά την είσοδό του στο γρασίδι με βολέ από τα 35 μέτρα)

Να βάλει το πιο… Ζλάταν 500ο γκολ καριέρας που θα μπορούσε να σκοράρει

Να μην το πανηγυρίσει.

Γιατί εντάξει, ήταν απλά μια μέρα στη δουλειά για εκείνον

Να αυτοανακηρυχθεί «βασιλιάς των γκολ»

Ποιος Μεσι; ή καλύτερα Messi Who?

Να συγχαρεί το Τορόντο που όλοι θα το θυμούνται ως το 500ο του θύμα

Να γυρίσει σπίτι και να πείσει τον εαυτό του ότι είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον πλανήτη…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ