Τα οφέλη του ΠΑΟ με το απόλυτο

Τα οφέλη του ΠΑΟ με το απόλυτο

Πολλά τα κέρδη για το «τριφύλλι» έπειτα από τις τρεις νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές.

Ο πρώτος στόχος στον Παναθηναϊκό ήταν να εξαλειφθεί το συντομότερο το -6. Αυτό συνέβη. Μαζί ανέβηκε στα ύψη η ψυχολογία και η αυτοπεποίθηση των παικτών του «τριφυλλιού».

Στα τρία παιχνίδια, όμως, που έχουν γίνει μέχρι στιγμής υπάρχουν πολλαπλά οφέλη. Ας δούμε ποια είναι αυτά:

1.Πρωταγωνιστές: Τον Μουνιέ, τον Κουρμπέλη, τον Κάτσε, τον Ινσούα, τον Κουλιμπαλί… Τους πιο έμπειρους παίκτες περίμεναν όλοι στην αρχή της σεζόν να τραβήξουν την ομάδα. Στον Παναθηναϊκό, ωστόσο, προκύπτουν πολλοί πρωταγωνιστές από αγώνα σε αγώνα και αυτό το επισήμανε και ο Δώνης. «Έχουμε πολλές λύσεις-έκπληξη από την αρχή της περιόδου», είπε ο 49χρονος τεχνικός του «τριφυλλιού» μετά το ματς με την ΑΕΛ. Κι όντως αυτό ισχύει.

Ποιος περίμενε τον Μαυρομμάτη; Ποιος περίμενε ότι ο Μπουζούκης θα εξελιχθεί στην αποκάλυψη των «πρασίνων»; Ή, ότι ο Χατζηγιοβάνης ωρίμασε τόσο απότομα με αποτέλεσμα ένα άκρως εκρηκτικό ξεκίνημα; Προσθέστε τον Εμμανουηλίδη, που σημείωσε ένα κρίσιμο γκολ με τη Λαμία, τον Καμπετσή που θα παίξει ρόλο μέσα στη χρονιά.

2. Συναγωνισμός: Πολλοί ίσως να μην το έχουν αντιληφθεί. Αλλά στη Λάρισα ο Παναθηναϊκός έπαιξε πειθαρχημένα και πήρε μία σπουδαία νίκη με τέσσερις παίκτες να ξεκινούν για πρώτη φορά βασικοί. Και με ένα σύστημα που πρώτη φορά έπαιξε η ομάδα από την αρχή μίας αναμέτρησης. Ο Κάτσε έκανε ντεμπούτο. Ο Τζανδάρης είχε μπει αλλαγή με την Ξάνθη, δεν έπαιξε με τη Λαμία και ήταν βασικός κόντρα στους Θεσσαλούς.

Οι Γιόχανσον, Καμπετσής επίσης είχαν μπει αλλαγή στο ημίχρονο με την ομάδα της Φθιώτιδας. Η εικόνα των νεαρών παικτών, πιέζει πολλούς παίκτες να προσπαθήσουν να φτάσουν το 100%. Ο Σουηδός έβλεπε τον Κουλιμπαλί βασικό και περίμενε. Ο Κάτσε πήρε το… μήνυμα στα πρώτα δύο ματς. Ας αναφέρουμε κάποια παραδείγματα. Ετσι, όπως παίζουν οι Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης, μπορεί ο Μουνιέ να τους αφήσει άνετα εκτός; Ο Άλτμαν όταν γυρίσει θα χρειαστεί να δώσει τεράστια μάχη για μία θέση. Σε μία μεγάλη ομάδα ο συναγωνισμός μόνο οφέλη έχει.

3. Κόσμος: Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού ήταν απαισιόδοξοι πριν αρχίσει η σεζόν. Τώρα είναι ενθουσιασμένοι. Το κακό είναι ότι η αγαπημένη τους ομάδα παρά το απόλυτο νικών δεν είναι πρώτη, αλλά λίγο κάτω από τη μέση της βαθμολογίας.

Το σίγουρο, ωστόσο, είναι ότι ο κόσμος πλέον αγαπάει αυτή την ομάδα. Θα τη στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις και η αρχή θα γίνει με τον Λεβαδειακό (όχι ότι με τη Λαμία δεν ήταν ζεστή η ατμόσφαιρα, αλλά τώρα και περισσότερο κόσμο θα έχει και πιο ενθουσιώδη). Όσοι είναι ρεαλιστές, γνωρίζουν ότι θα έρθουν και τα αρνητικά αποτελέσματα. Αλλά το κέρδος είναι πως ο κόσμος κατανόησε, πως αξίζει να βάλει πλάτη σ’ αυτή την ομάδα.

4. Σεβασμός και φόβος: Δύο νίκες μακριά από τη Λεωφόρο είχε πέρσι ο Παναθηναϊκός σε όλο το πρωτάθλημα. Φέτος έχει ήδη δύο σε τρεις αγωνιστικές και μάλιστα κόντρα σε παραδοσιακές δυνάμεις της επαρχίας. Τι έχει πετύχει το «τριφύλλι» με αυτά τα δύο τρίποντα; Να τον σέβονται και να τον φοβούνται πλέον οι αντίπαλοι. Είναι υποχρεωμένος ο Παναθηναϊκός να αρχίσει ξανά να σκορπάει τον τρόμο.

Είχε δοθεί η αίσθηση ότι και οι μικρομεσαίες ομάδες μπορούν να πάρουν αποτέλεσμα κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ακόμα και μέσα στο σπίτι του. Τώρα θα πρέπει να αναθεωρήσουν. Μία μεγάλη ομάδα ορισμένες φορές μπορεί να κερδίσει απλά με τη φανέλα. Και ο Παναθηναϊκός το είχε χάσει αυτό. Οφείλει να το ξαναβρεί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ