Μια πόλη, δυο ομάδες, ένα ντέρμπι!

Μια πόλη, δυο ομάδες, ένα ντέρμπι!

ΠΑΟΚ και Άρης κοντράρονται ξανά μετά από 4,5 χρόνια. Η επιστροφή των κίτρινων και η πρώτη κόντρα για το Κύπελλο μετά από μια δεκαετία! Το τελευταίο ματς μεταξύ των δύο ομάδων για την ίδια διοργάνωση ήταν θρίλερ και κρίθηκε στα πέναλτι. Διαβάστε ποιος έχει προβάδισμα στις νίκες στις 22 αναμετρήσεις για τον θεσμό του Κυπέλλου.

Από την στιγμή που ο Άρης επέστρεψε στην μεγάλη κατηγορία, μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας, το πρώτο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ήταν θέμα συζήτησης πριν καν γίνει η κλήρωση του πρωταθλήματος. Από την μέρα λοιπόν που έγινε και η κλήρωση, όλοι περίμεναν την αναμέτρηση της έβδομης αγωνιστικής για να δουν την πρώτη «μάχη» κίτρινων και δικέφαλου στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Έλα όμως που η πρώτη κόντρα μεταξύ των δύο ομάδων θα γίνει νωρίτερα, καθώς μια άλλη κλήρωση, αυτή για τους ομίλους του Κυπέλλου Ελλάδος έφερε ΠΑΟΚ και Άρη στο ίδιο γκρουπ. Μάλιστα κύριε, που θα έλεγε και ο Ζαμπέτας από το Σίτι.

Και η Θεσσαλονίκη συζητά από το μεσημέρι της Τρίτης για το πρώτο παιχνίδι ΠΑΟΚ – Άρη μετά από 4,5 χρόνια, καθώς δικέφαλος του Βορρά και κίτρινοι θα κοντραριστούν την επόμενη εβδομάδα για την διοργάνωση του Κυπέλλου. Και μιλάμε για μια κόντρα σε περίοδο που και οι δύο ομάδες δείχνουν ότι βρίσκονται σε καλή αγωνιστική κατάσταση.

Αμφότεροι έχουν πετύχει τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς του πρωταθλήματος και τώρα έφτασε η ώρα για να τα…πουν στο Κύπελλο, με το παιχνίδι να γίνεται στην Τούμπα. Όπως προαναφέραμε αυτή θα είναι η πρώτη φορά μετά από 4,5 χρόνια που θα παίξουν ο ΠΑΟΚ με τον Άρη. Κι αυτό λέει πολλά.

Η τελευταία φορά που συναντήθηκαν οι δύο ομάδες ήταν στις 16 Μαρτίου του 2014, όταν οι κίτρινοι υποδέχθηκαν τον ΠΑΟΚ στο Βικελίδης για την 29η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Το παιχνίδι έληξε ισόπαλο 1-1 με τον Τάτο να σκοράρει για λογαριασμό του Άρη στο 23’ και τον δικέφαλο του Βορρά να ισοφαρίζει με αυτογκόλ του Οικονομόπουλου στην λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Ένα ματς με πολύ μεγάλη ένταση και δύο αποβολές καθώς ο Κάτσε αντίκρισε την κόκκινη κάρτα του Κομίνη στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου. Θα πρέπει επίσης να επισημανθεί ότι ο Κομίνης είχε κρατήσει δέκα λεπτά καθυστερήσεις στο πρώτο ημίχρονο, δείγμα και αυτό της έντασης που επικρατούσε.

Με δέκα παίκτες τελείωσε το ματς και ο Άρης λόγω αποβολής του Αγκάνθο, δύο λεπτά πριν από το φινάλε της αναμέτρησης.

Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά πως ήταν ένα παιχνίδι πολύ σημαντικό για τον Άρη, ο οποίος είχε μεγάλη ανάγκη τους βαθμούς. Τελικά οι κίτρινοι δεν κατάφεραν ν’ αποφύγουν τον υποβιβασμό στο φινάλε της αγωνιστικής περιόδου 2013-2014.

Τέσσερα χρόνια κι έξι μήνες μετά από εκείνο το ματς οι δύο ομάδες θα κοντραριστούν και πάλι, σ’ ένα παιχνίδι που δίνει άλλο χρώμα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για ματς που έλειψε από την ποδοσφαιρική επικαιρότητα της χώρας μας.

 

 

Στο Κύπελλο δέκα χρόνια μετά

Αναφερθήκαμε λοιπόν στην τελευταία αναμέτρηση μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Άρη. Ένα παιχνίδι πρωταθλήματος τον Μάρτη του 2014. Πάμε όμως να δούμε την τελευταία φορά που συναντήθηκαν οι δύο ομάδες για το Κύπελλο Ελλάδος, γιατί έχει κι αυτό μεγάλο ενδιαφέρον. Κανείς επίσης δεν πρέπει να ξεχνά ότι το ματς της επόμενης εβδομάδας στην Τούμπα θα είναι για το Κύπελλο και όχι για το πρωτάθλημα.

Η τελευταία φορά λοιπόν που κοντραρίστηκαν οι δύο ομάδες για την διοργάνωση του Κυπέλλου ήταν πριν από περίπου δέκα χρόνια και πιο συγκεκριμένα στις 28 Ιανουαρίου του 2009. Εκείνο το ματς έμελλε να εξελιχθεί σε… θρίλερ καθώς Άρης και ΠΑΟΚ έδωσαν μεγάλη μάχη για το εισιτήριο της πρόκρισης. Στο τέλος χαμογέλασε ο δικέφαλος του Βορρά, καθώς η πρόκριση κρίθηκε στα πέναλτι. Η κανονική διάρκεια του αγώνα και η παράταση έληξαν 0-0 και τα πάντα κρίθηκαν από την άσπρη βούλα, με τον ΠΑΟΚ να επικρατεί 9-8 και να κατακτά την πρόκριση.

Το προβάδισμα του Άρη

Ένα στοιχείο πάντως που δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο, αφορά το προβάδισμα που έχει ο Άρης έναντι του ΠΑΟΚ, στις νίκες στα παιχνίδια του Κυπέλλου. Οι δύο ομάδες έχουν κοντραριστεί 22 φορές στο πλαίσιο της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης και οι κίτρινοι μετρούν οκτώ νίκες. Ο ΠΑΟΚ από την άλλη πλευρά έχει επικρατήσει εφτά φορές ενώ εφτά παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα.

Βέβαια θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο δικέφαλος του Βορρά μετρά περισσότερες προκρίσεις (εφτά) έναντι πέντε του Άρη ενώ θα πρέπει να σταθούμε και στους δύο τελικούς που έχουν βρεθεί αντιμέτωπες οι δύο ομάδες. Ο πρώτος έγινε το 1970 στο Καυτανζόγλειο, με τον Άρη να επικρατεί του ΠΑΟΚ με 1-0. Σκόρερ ο Μανώλης Κεραμιδάς στο όγδοο λεπτό της αναμέτρησης κι αυτό το γκολ έμελλε να χαρίσει το τρόπαιο στους κίτρινους.

 

Ο ΠΑΟΚ πάντως κατάφερε να πάρει την ρεβάνς από τον Άρη αρκετά χρόνια αργότερα και πιο συγκεκριμένα το 2003, με τον τελικό του Κυπέλλου να γίνεται στην Τούμπα. Ο δικέφαλος επικράτησε 1-0 με γκολ του Γεωργιάδη στο 24’ και πήρε την κούπα. Ωστόσο ήταν ένα ματς το οποίο «σημαδεύτηκε» από πολλά επεισόδια στις εξέδρες της Τούμπας.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ