Μπέτις: Η «πράσινη» Πριγκίπισσα της Ανδαλουσίας

Μπέτις: Η «πράσινη» Πριγκίπισσα της Ανδαλουσίας

Το ρόστερ της αντιπάλου του Ολυμπιακού κοστολογείται στα 180 εκατ. ευρώ – Ομάδα με παίκτες παγκοσμίου βεληνεκούς, όπως οι Λο Σέλσο και Γουίλιαμ Καρβάλιο – Ιστορικός σύλλογος με φανατικούς οπαδούς και πάνω από 50.000 διαρκείας στη φετινή σεζόν!

Ο Ολυμπιακός το βράδυ της Πέμπτης θα φορέσει το ευρωπαϊκό του κοστούμι και θα υποδεχθεί στο «Γ. Καραϊσκάκης» την Μπέτις, για την πρώτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League. Οι Ερυθρόλευκοι στη μάχη με την ισπανική ομάδα θα έχουν τη στήριξη και τη συμπαράσταση χιλιάδων οπαδών τους, οι οποίοι θα γεμίσουν το φαληρικό γήπεδο και θα δημιουργήσουν σε ένα ακόμα παιχνίδι φανταστική ατμόσφαιρα.

Πρόκειται για ένα ματς επιπέδου Champions League, με τους Ανδαλουσιάνους να έχουν στο ρόστερ τους ποδοσφαιριστές παγκοσμίου βεληνεκούς, που κοστολογούνται με δεκάδες εκατ. ευρώ. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Λο Σέλσο, ο οποίος έλαβε μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο με τα χρώματα της Αργεντινής. Η Μπέτις τον απέκτησε τις τελευταίες ημέρες των μεταγραφών ως δανεικό από την Παρί, με τη συμφωνία των δύο ομάδων να περιλαμβάνει οψιόν αγοράς ύψους 30 εκατ. ευρώ!

Το ρόστερ της αντιπάλου του Ολυμπιακού κοστολογείται στα 180 εκατ. ευρώ! Ένα ποσό που προκαλεί… ίλιγγο και δείχνει πόσο δύσκολο θα είναι το έργο των Πειραιωτών την ερχόμενη Πέμπτη. Εκτός από τον Λο Σέλσο, ο οποίος αναμφίβολα ξεχωρίζει, υπάρχουν και άλλοι σπουδαίοι παίκτες στο ρόστερ της Μπέτις, όπως οι Γουίλιαμ Καρβάλιο και Μαρκ Μπαρτρά, οι οποίοι κοστολογούνται 20 και 17,5 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Παίκτες με σπουδαία εμπειρία και μεγάλες παραστάσεις σε Σπόρτινγκ Λισαβόνας και Μπαρτσελόνα. Πάνω από τα 10 εκατ. ευρώ κοστολογούνται επίσης οι Λόρεν Μορόν (15 εκατ.), Ζούνιορ Φίρπο (15 εκατ) και Πάου Λόπεζ (10 εκατ.).

Η Μπέτις είναι μία από τις παραδοσιακές δυνάμεις του ισπανικού ποδοσφαίρου και έχει φανατικούς οπαδούς, που την ακολουθούν παντού και πάντα και δημιουργούν εντυπωσιακή ατμόσφαιρα στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν». Η αντίπαλος του Ολυμπιακού φέτος έχει διαθέσει 50.373 διαρκείας, με την πρωταθλήτρια Μπαρτσελόνα να έχει δώσει 85.000. Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει δώσει 61.287 διαρκείας και η Ατλέτικο Μαδρίτης 56.407. Μόνο δηλαδή οι μεγάλες δυνάμεις έχουν περισσότερα διαρκείας από την Μπέτις!

Η… μισητή αντίπαλός της, Σεβίλλη έχει δώσει 41.000, ενώ οι Σοσιεδάδ και Εσπανιόλ έχουν διαθέσει κάτω από 20.000 διαρκείας! Το νούμερο της Μπέτις είναι εξωπραγματικό για τα ελληνικά δεδομένα και δείχνει το μέγεθος της. Πρόκειται για μία σπουδαία ομάδα, με μεγάλη ιστορία και χιλιάδες οπαδούς, που αναμφίβολα ανήκει στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ