Σαββίδης VS Μελισσανίδη: Οι φίλοι που έγιναν εχθροί

Σαββίδης VS Μελισσανίδη: Οι φίλοι που έγιναν εχθροί

Από τις αγκαλιές και την συμμαχία περάσαμε στον πόλεμο. Το10.gr σας παρουσιάζει την ιστορία των Σαββίδη-Μελισσανίδη που από φίλοι έγιναν εχθροί. Τι καταλογίζουν οι «ασπρόμαυροι» στον εχθρό του Νότου.

Σαν σήμερα πριν από τρία χρόνια (23 Σεπτεμβρίου 2015) ο Ιβάν Σαββίδης υποδέχθηκε, μετά από πρόσκληση τον Δημήτρη Μελισσανίδη στην σουίτα του για να δουν μαζί το παιχνίδι των δύο Δικεφάλων. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε την ΑΕΚ με ανατροπή 2-1, όμως οι κιτρινόμαυροι είχαν παράπονα από την διαιτησία του Σιδηρόπουλου για πέναλτι που δεν καταλόγισε σε μαρκάρισμα που είχε γίνει στον Σιμόες.

Τότε, ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ είχε ουσιαστικά αποδεχθεί πως ο μη καταλογισμός πέναλτι από τον διαιτητή Σιδηρόπουλο ήταν ένα ανθρώπινο λάθος, με βάση και την οπτική επαφή που είχε ο διαιτητής με μια ομολογουμένως δύσκολη φάση.

Ο Ιβάν Σαββίδης, από εκείνη την ημέρα μέχρι και τον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό συνέχισε να έχει επαφές με τον Μελισσανίδη, αλλά και τον Αλαφούζο προκειμένου να πάρουν στα χέρια τους τον έλεγχο της ΕΠΟ. Ο ημιτελικός με τον Ολυμπιακό και τα όσα έγιναν στην Τούμπα με την διαιτησία του Μήτσιου, αντί να τους ενώσει τους δίχασε. Τα πρώτα σύννεφα στις σχέσεις των δύο Πόντιων φίλων άρχισαν δειλά-δειλά να φαίνονται.

Με αφορμή τον πρώτο ημιτελικό με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα, ο Ιβάν Σαββίδης αποφάσισε να αποσύρει τον ΠΑΟΚ από τον επαναληπτικό του κύπελλο περιμένοντας ταυτόχρονα την συμπαράσταση της ΑΕΚ. Αυτή δεν ήρθε πότε. Η Ένωση με απόφαση Μελισσανίδη, κατέβηκε ν’ αγωνιστεί στον τελικό του ΟΑΚΑ και να το κατακτήσει.

Τη επόμενη χρονιά, οι δύο Δικέφαλοι βρέθηκαν αντιμέτωποι στον τελικό του Βόλου. Οι ισχυροί άνδρες των δυο ΠΑΕ συνέφαγαν πριν από την έναρξή του, αλλά στο τέλος… «φαγώθηκαν». Από την μια τα επεισόδια και από την άλλη η διαιτησία του Κομίνη είχε ως αποτέλεσμα η κόντρα να μεγαλώσει. Το κλίμα έγινε ψυχρό με την κατάσταση να χειροτερεύει περισσότερο την περσινή χρονιά.

Ο διαιτητής του τελικού του κυπέλλου του 2017, Κομίνης ρίχνει στην χαριστική βολή. Στις 11 Μαρτίου στο γήπεδο της Τούμπας, κι αφού είχαν προηγηθεί τα γεγονότα με τον Ολυμπιακό, παιζόταν ένα ολόκληρο πρωτάθλημα ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ. Το γκολ του Βαρέλα ενώ στην αρχή μέτρησε από τον ρέφερι της αναμέτρησης στην συνέχεια ακυρώθηκε με την δικαιολογία ότι ο Μαουρίσιο που ήταν οφσαιντ είχε συμμετοχή στο τέρμα.

Η Τούμπα πήρε φωτιά. Ο Ιβάν Σαββίδης μπούκαρε στον αγωνιστικό χώρο και το παιχνίδι διεκόπη. Στις 22 Απριλίου, ο Μελισσανίδης, λίγες ημέρες πριν την οριστική απόφαση για την τύχη του αγώνα της 11ης Μαρτίου δήλωνε: «Γιατί να ανησυχήσω; θα τρελαθούμε τελείως; Ούτε στους Μάο – Μάο». Οι δύο ομάδες τράβηξαν τον δρόμο της δικαιοσύνης με την ΑΕΚ να κερδίζει την υπόθεση στα χαρτιά, αλλά και το πρωτάθλημα.

Οι δύο ομάδες τράβηξαν τον δρόμο της δικαιοσύνης με την ΑΕΚ να κερδίζει την υπόθεση στα χαρτιά, αλλά και το πρωτάθλημα. Στην Τούμπα δεν ήθελαν να ακούνε για ΑΕΚ και Μελισσανίδη. Οι δύο Πόντιοι επιχειρηματίες από φίλοι έγιναν εχθροί. Η κόντρα τους συνεχίστηκε και στον περσινό τελικό. Ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το κύπελλο με τους ποδοσφαιριστές να φοράνε μπλουζάκι που έγραφε για νταμπλ, αλλά και μάσκες που απεικονίζονταν το πρόσωπο του Ιβάν Σαββίδη.

Ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ, την επόμενη της κατάκτησης του κυπέλλου Ελλάδος τον περασμένο Μάιο δήλωσε πως «ποτέ δεν ένιωσα τόσο προδομένος από κάποιον που εμπιστευόμουν». Κανείς δε χρειάστηκε να κάνει την «μετάφραση» αναφορικά με τον αποδέκτη της ατάκας…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ