Άλλαξε πρόσωπα και φιλοσοφία, κράτησε το «μέταλλο»

Άλλαξε πρόσωπα και φιλοσοφία, κράτησε το «μέταλλο»

Οι διαφορές και οι ομοιότητες της ΑΕΚ σε σχέση με πέρυσι και τα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ

H AEK δίνει στην Τούμπα το πρώτο μεγάλο παιχνίδι της για την φετινή σεζόν. Ένα ματς που θα αποτελέσει οδηγό για τη συνέχεια, παρότι είναι ξεκάθαρο πως βαθμολογικά, είναι πολύ νωρίς για να κρίνει πράγματα ενόψει φινάλε. Ωστόσο πέρυσι τέτοια παιχνίδια αποδείχθηκαν καθοριστικά για την Ένωση προκειμένου να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου.

Οι Κιτρινόμαυροι αποδείχθηκαν… μανούλες στα ντέρμπι, συγκεντρώνοντας στα ματς με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα, το απόλυτο των νικών! Κάτι που φιλοδοξούν να πετύχουν και φέτος, διατηρώντας το «μέταλλο» που τους χαρακτήριζε πέρυσι ως ομάδα. Διότι σε όλα τα υπόλοιπα, είναι σαφές πως οι Κιτρινόμαυροι έχουν αλλάξει και μάλιστα πολύ.

Στο ρόστερ της ΑΕΚ δεν υπάρχουν πλέον μονάδες όπως ο Αραούχο, ο Χριστοδουλόπουλος και ο Βράνιες. Παίκτες-«κλειδιά» δηλαδή για τα ντέρμπι που λίγο ή πολύ, καθόρισαν κάποιες από αυτές τις μεγάλες νίκες της Ένωσης. Ωστόσο, η ΑΕΚ φιλοδοξεί να αναδείξει νέους πρωταγωνιστές.

Πλέον στο ρόστερ υπάρχουν ο Οικονόμου, ο Πόνσε, ο Γιαννιώτας, που αναμένεται να αγωνιστούν στο ντέρμπι της Τούμπας. Μια και τα περισσότερα από τα υπόλοιπα μεταγραφικά αποκτήματα του καλοκαιριού είναι εκτός (Μπογέ, Αλμπάνης, Άλεφ). Την ίδια στιγμή, η ΑΕΚ έχει αλλάξει εντελώς και την αγωνιστική της φιλοσοφία.

Η Ένωση έχει μετατραπεί σε μια ομάδα που παίζει ποδόσφαιρο κατοχής και κυριαρχίας, δείχνοντας μια διαφορετική ικανότητα στη δημιουργία. Στοιχείο που μένει να δούμε κατά πόσο μπορεί να την βοηθήσει και στα ντέρμπι, εφόσον αποφασίσει να το διατηρήσει στην αγωνιστική της ταυτότητα.

Το βέβαιο είναι πως για την ΑΕΚ, το ματς της Τούμπας αποτελεί κατά κάποιο τρόπο ένα crash test. Μιας και για πρώτη φορά στο φετινό ελληνικό πρωτάθλημα, θα κληθεί να δείξει τις αντοχές και τους κραδασμούς της, ως πρωταθλήτρια. Ως μια ομάδα που δεν παλεύει για να διεκδικήσει πράγματα, αλλά για να υπερασπιστεί τα κεκτημένα της.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ