Πέντε αλήθειες για την «κρίση» Αταμάν στον Παναθηναϊκό (pics)

Πέντε αλήθειες για την «κρίση» Αταμάν στον Παναθηναϊκό (pics)

Ο Παναθηναϊκός περνάει ένα σημείο καμπής στη χρονιά του, με το ματς απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης (3/2, 21.15) να είναι κάτι παραπάνω από κομβικό. Πέντε αλήθειες για την κρίση του Εργκίν Αταμάν στους πράσινους και πώς μπορεί να βγει από αυτήν.

Ο Παναθηναϊκός δεν διάγει και τις καλύτερες μέρες του με την εικόνα της ομάδας να είναι από ανησυχητική έως και προβληματική μέσα στο 2026, με τους πράσινους να χάνουν από τον Άρη Betsson στο «Nick Gallis Hall» και το πρόβλημα αντί να λύνεται να… μεγαλώνει και τον Εργκίν Αταμάν να βρίσκεται σε δύσκολη θέση.

Ο Τούρκος τεχνικός ήταν έξαλλος σε ακόμα ένα ματς και αποβλήθηκε από τους διαιτητές πριν αυτό τελειώσει, με τον Τούρκο προπονητή να δείχνει πως και ο ίδιος αρχίζει να αισθάνεται κάπως πιεσμένος. Η συνέχεια σε Euroleague και Ελλάδα είναι απαιτητική με το ματς απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης να είναι απόλυτα κομβικό.

Διαβάστε επίσης: Χαμός με την κίνηση του Αταμάν – Τι θέλει να αποφύγει ο Τούρκος προπονητής;

Το «10» σας παρουσιάζει πέντε αλήθειες για την «κρίση» που περνάει ο Παναθηναϊκός και ο Εργκίν Αταμάν μέσα στο 2026. Η διαχείριση του ρόστερ, ο… ευσεβής πόθος και η… στενότητα της αγοράς.

1. Η απουσία του Ναν

Ο Παναθηναϊκός χωρίς τον Ναν δείχνει να δυσκολεύεται και είναι άλλη… ομάδα χωρίς αυτόν. Παίρνει ελάχιστα πράγματα από τους υπόλοιπους παίκτες σε προσωπικούς πόντους και πέραν του Σλούκα δεν έχει κάποιον παίκτη που μπορεί να κλείσει τα παιχνίδια με συνέπεια, όπως το κάνει ο Ναν. Δεν μιλάμε φυσικά στο ίδιο επίπεδο, αλλά ούτε καν κοντά σε αυτό. Μαζί με τον Λεσόρ είναι δύο απουσίες που αγωνιστικά πληγώνουν τους «πράσινους». Κι αν με την απουσία του Γάλλου σέντερ έχει συνηθίσει να ζει, η απουσία του σταρ του είναι απόλυτα κομβική.

2. Η στάση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αμέσως μετά το ματς και την ήττα του Παναθηναϊκού από τον Άρη Betsson έθεσε πάντες προ των ευθυνών τους, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά εξελίξεις, μέσω τοποθέτησης στα social media.

Ωστόσο μετά από κάποια ώρα σε νέο του story ανέφερε πως στο τέλος της σεζόν, ο Παναθηναϊκός θα είναι ο Πρωταθλητής Ευρώπης και πάλι. Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ έχει στηρίξει παλιότερα και τον Τούρκο προπονητή και το ρόστερ της ομάδας με την επένδυση που έχει γίνει να είναι μεγάλη, λόγω και του Final Four που φέτος γίνεται στην Αθήνα, με τις προσδοκίες όλων να είναι τεράστιες.

3. Μετά τον Αταμάν… ποιος

Αυτή τη στιγμή αν υποθετικά ο Παναθηναϊκός συνέχιζε, χωρίς τον Εργκίν Αταμάν, οι διαθέσιμοι προπονητές είναι λίγοι και δεν είναι αυτού του επιπέδου. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είναι μία επιλογή, ωστόσο ο Έλληνας τεχνικός σε παλαιότερη κρούση είχε αρνηθεί ευγενικά.

Οι άλλοι προπονητές που είναι ελεύθεροι είναι ο Γκόρντον Χέρμπερτ, ο Αντρέα Τρινκιέρι, ο Ιγκόρ Κοσκόσκοφ και ο Ετόρε Μεσίνα, ο οποίος ωστόσο δεν θέλει να φύγει από την Ιταλία καθώς είναι και πρόεδρος της Αρμάνι.

4. Ο… ευσεβής πόθος

Ο Παναθηναϊκός αν θα πήγαινε σε αλλαγή σελίδας, φυσικά και θα ήθελε να φέρει και πάλι στην Αθήνα τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Ωστόσο δεν ξέρουμε την θέληση του Σέρβου τεχνικού σε περίπτωση που υπάρξει αυτό το ενδεχόμενο. Αυτό που γνωρίζουμε είναι πως o Ομπράντοβιτς δεν θα θελήσει να δουλέψει πουθενά μεσούσης της περιόδου, καθώς δεν είναι κάτι το οποίο συνηθίζει να κάνει στην καριέρα του.

5. Η δυσκολία διαχείρισης της κρίσης

Ο Τούρκος τεχνικός αρκετές φορές στο παρελθόν έχει αναφερθεί σε παίκτες του και στην αδυναμία τους να δώσουν πράγματα στην ομάδα, ωστόσο το τελευταίο χρονικό διάστημα τα παράπονά του είναι συνεχιζόμενα. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχει πει ονομαστικά ποιοι δεν βοήθησαν. Μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και την ήττα στο ΟΑΚΑ για τη Euroleague έδωσε συγχαρητήρια στον Βεζένκοφ, λέγοντας πως η ομάδα του έπαιξε χωρίς τεσσάρια (είχε τους Χουάντσο και Μήτογλου).

Σε ολόκληρη την καριέρα του αυτός είναι ο τρόπος του να αφυπνίζει τους παίκτες του και να τους θίγει τον εγωϊσμό, όμως αυτό δεν φαίνεται να δουλεύει στον Παναθηναϊκό το τελευταίο χρονικό διάστημα και περισσότερο μοιάζει να μπερδεύει τα πράγματα και λιγότερο να τα ξεδιαλύνει.

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης στο ΟΑΚΑ  (3/2, 21.15) και στις 5/2 παίζει με την Παρτιζάν στο Βελιγράδι, καθώς και αυτή η αγωνιστική είναι «διπλή» στη Euroleague. Τέλος οι «πράσινοι» κλείνουν αυτή την τριάδα αγώνων στη Euroleague υποδεχόμενοι την πρωταθλήτρια Ευρώπης Φενέρμπαχτσε στο Κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων στις 13/2 και ώρα 21.15.

Όπως αντιλαμβάνονται άπαντες αυτή η τετράδα είναι απόλυτα κομβική για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος πλέον τρέχει να… προλάβει το τρένο της εξάδας καθώς πλέον βρίσκεται στην 9η θέση με ρεκόρ 14-10, με την Μονακό του Βασίλη Σπανούλη να είναι στην 6η θέση (αυτή τη στιγμή) με ρεκόρ 15-9.

Αναλυτικά τα επόμενα ματς του Παναθηναϊκού στη Euroleague

3/1 Παναθηναϊκός – Ρεάλ Μαδρίτης 21.15

5/2 Παρτιζάν – Παναθηναϊκός 21.30

13/2 Παναθηναϊκός – Φενέρμπαχτσε 21.15

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ