Charlotte Hornets Season Preview

Charlotte Hornets Season Preview

Ο οργανισμός της Charlotte προσπαθεί να αναβαθμιστεί σε όλα τα επίπεδα με στόχο, την μόνιμη παρουσία του στην postseason του ΝΒΑ. Κάθε αρχή όμως και δύσκολη.

Στο ΝΒΑ υπάρχουν και ομάδες σαν τους Charlotte Hornets, οι οποίες είναι τόσο μονότονες που έχουν καταφέρει να καταντήσουν βαρετές. Καμία φρέσκια ιδέα, ελάχιστες αλλαγές, κανένα πλάνο που θα ταράξει τα λιμνάζοντα νερά στην Buzz City. Κάθε σεζόν ξεκινάει με όνειρα συμμετοχής στα playoff και συνήθως τελειώνει, με τους Hornets να έχουν πάει για μπάνια ήδη από τον Απρίλιο. Είναι ένας φαύλος κύκλος που επαναλαμβάνεται – με μικρά διαλείμματα – εδώ και αρκετά πλέον χρόνια, με την διοίκηση του οργανισμού να μοιάζει ανήμπορη για το οτιδήποτε. Από την πλευρά τους οι οπαδοί δείχνουν να γυρνάνε σιγά σιγά την πλάτη τους στην ομάδα, με τον μέσο όρο των εισιτηρίων να βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση (πέμπτοι από το τέλος πέρσι).

Που τους αφήσαμε

Πάλεψαν με νύχια και με δόντια μέχρι τον Μάρτιο για την είσοδο τους στην postseason, όμως τελικά αρκέστηκαν στην δέκατη θέση. Μέτριοι στην επίθεση (13οι ), ακόμα πιο μέτριοι στην άμυνα (16οι), με ένα από τα χειρότερα efg% της λίγκας, απέτυχαν για άλλη μια φορά να πραγματοποιήσουν τους στόχους τους. Η σεζόν που έρχεται βέβαια είναι κομβικής σημασίας. Το συμβόλαιο του Kemba Walker εκπνέει το επόμενο καλοκαίρι (2019) και ο Michael Jordan πρέπει να βρει κάποιον τρόπο για να τον κρατήσει στη Charlotte. Τέτοιοι παίκτες άλλωστε δεν εμφανίζονται κάθε μέρα.

Ποιοι ήρθαν

Οι μεγαλύτερες αλλαγές για τους Hornets συντελέστηκαν εκτός παρκέ. Ο Mitch Kupchak ήρθε από τους Lakers για να αναλάβει την θέση του νέου GM του οργανισμού, ενώ ο James Borrego άφησε τον πάγκο των Spurs – όπου συνυπήρξε τρία χρόνια με τον Popovich ως βοηθός – αντικαθιστώντας τον Steve Clifford. Την διαδρομή San Antonio – Charlotte έκανε το καλοκαίρι και ο Tony Parker, ο οποίος αναμένεται να δώσει μεγάλες βοήθειες ερχόμενος από τον πάγκο. Στο draft επέλεξαν τον Shai Gilgeous-Alexander στο #11, στέλνοντας τον σχεδόν αμέσως στους Clippers με αντάλλαγμα τον Miles Bridges και δυο μελλοντικά picks πρώτου γύρου. Στον δεύτερο γύρο διάλεξαν τον Devonte Graham (#34) που έκανε ορισμένες εξαιρετικές εμφανίσεις στο φετινό Summer League. Διόλου άσχημα. Επιπλέον μετά από μια τετραετία σε άλλες πολιτείες ο Bismack Biyombo επέστρεψε στην ομάδα που τον ανέδειξε, μέσω μιας τριπλής ανταλλαγής με το Orlando και τους Bulls.

Ποιοι έφυγαν

Οι Hornets ρίσκαραν πέρσι με τον Dwight Howard, ο οποίος φέτος μετακομίζει στην Washington. Το κακό είναι μικρό, καθώς όπου και αν έπαιξε ο συμπαθής Howard οι συμπαίκτες του έχουν να πουν τα χειρότερα για την επίδραση του στα αποδυτήρια. Από την ομάδα αποχώρησαν επίσης οι Michael Carter Williams και Treveon Graham, οι οποίοι ούτως η άλλως έπαιξαν ελάχιστα πέρσι.

Στόχος

O νέος GM, o καινούριος προπονητής και μια σειρά από προσεκτικές αλλαγές στο ρόστερ φέρνουν αναπόφευκτα ένα δυνατό άνεμο αλλαγής στην Buzz City. Οι κακές συνήθειες βέβαια δεν αλλάζουν μέσα σε μια σεζόν. Η κατάληξη του σίριαλ Kemba Walker θα κρίνει πολλά. Σε κάθε περίπτωση, για άλλη μια χρονιά φαντάζει δύσκολο να προλάβουν το τρένο των playoffs.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ