Dallas Mavericks Season Preview

Dallas Mavericks Season Preview

Μετά από δύο χρόνια tanking, το τρένο δείχνει επιτέλους να μπαίνει στις ράγες για τους Mavericks. Τουλάχιστον αυτό φαίνεται από τις κινήσεις τους στην φετινή offseason.

Θα σας φανεί περίεργο όμως οι Dallas Mavericks, διαθέτουν το δεύτερο μεγαλύτερο άθροισμα νικών στο ΝΒΑ την τελευταία περίπου 12ετία. Μια ομάδα που εμφανιζόταν πάντοτε σοβαρή, προσηλωμένη, με τον τρίτο μακροβιότερο προπονητή της λίγκας στον πάγκο της (πίσω μόνο από Popovich και Spoelstra), η οποία απέδωσε κατά καιρούς εξαιρετικό μπάσκετ. Μετά το πρωτάθλημα του 2011 βέβαια, τα πράγματα έχουν διαφοροποιηθεί σημαντικά. Ο εκκεντρικός ιδιοκτήτης του οργανισμού Mark Cuban προέβη τα τελευταία χρόνια σε μια σειρά από αμφισβητoύμενες κινήσεις (κυρίως στην free agency) ,με την ελπίδα να διατηρήσει τους Mavericks στο ίδιο υψηλό επίπεδο. Δυστυχώς τα αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα. Καθώς λοιπόν ο Nowitzki μεγάλωνε, έστρεψαν σωστά το βλέμμα τους στην λοταρία του draft και το tanking μετατράπηκε σε μονόδρομο. Όχι όμως για πολύ. Από φέτος το Dallas ξεκινάει την αναρρίχηση του προς την κορυφή του ΝΒΑ.

Που τους αφήσαμε

Η περσινή σεζόν δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να κριθεί αποτυχημένη. Η ομάδα τερμάτισε στην 13η θέση της κανονικής διάρκειας, κάτι που της έδωσε το δικαίωμα να επιλέξει στο νούμερο #5 του περασμένου draft.Αυτός ήταν άλλωστε και ο μεγάλος στόχος. Οι νίκες μπορούν να περιμένουν. Επιπλέον άπαντες παρακολούθησαν με ικανοποίηση τον Dennis Smith Jr να πραγματοποιεί μια τρομερή rookie χρονιά (15,2 pts/3,8 reb/5,2 ast), δείχνοντας έτοιμος να πρωταγωνιστήσει. Άλλωστε ο ίδιος αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες στους οποίους θα στηριχθεί το οικοδόμημα του Dallas το επόμενο διάστημα.

Ποιοι ήρθαν

Το μεγάλο κόλπο στήθηκε την βραδιά του draft με την ανταλλαγή που τους επέτρεψε να διαλέξουν τον Luka Doncic στο νούμερο #3. Για να αποκτήσουν βέβαια τον Σλοβένο guard αναγκάστηκαν να παραχωρήσουν το #5, μαζί με το pick του πρώτου γύρου για το 2019. Το παιδί θαύμα του Ευρωπαικού μπάσκετ μετακομίζει πλέον στην Αμερική με στόχο να δικαιώσει την φήμη που υπάρχει γύρω από το όνομα του. Θα τα καταφέρει; Οι ιθύνοντες των Mavericks πάντως τον πιστεύουν πολύ.

Η δεύτερη σπουδαία κίνηση ήταν η υπογραφή του Deandre Jordan. Αυτή την φορά δεν είχαμε κάποιου είδους σίριαλ – όπως το καλοκαίρι του 2015 όταν ο Jordan αθέτησε την προφορική συμφωνία παραμένοντας στους Clippers –  και ο θηριώδης Center έρχεται στο Texas για να ενισχύσει το ζωγραφιστό της ομάδας. Η αξία του είναι δεδομένη και μένει να φανεί πόσο καλά θα ταιριάξει με τους νέους του συμπαίκτες. Επίσης ανανέωσαν τον Dirk Nowitzki ενώ έφεραν πίσω τον Devin Harris, μετά το σύντομο πέρασμα του τελευταίου από το Denver. Τέλος επέλεξαν στο #33 τον Jalen Brunson, έναν αριστερόχειρα point guard με έφεση στο σκοράρισμα και τον Κώστα Αντετοκούνμπο στο #60, μια κίνηση που μπορεί να πει πολλά ή και τίποτα στο προσεχές μέλλον.

Ποιοι έφυγαν

Τίποτα το αξιοσημείωτο εδώ, καθώς οι αθλητές που αποχώρησαν είχαν μηδαμινή συμμετοχή.

Στόχος

Ο οργανισμός κατόρθωσε να δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο που αποτελείται από εξαιρετικούς βετεράνους και ταλαντούχους νεαρούς παίκτες. Διαθέτει φανατικό κοινό, ενώ στην άκρη του πάγκου βρίσκεται ένας από τους πιο χαρισματικούς προπονητές της λίγκας. Θα παλέψoυν για την συμμετοχή στα playoffs, όμως το επίπεδο της φετινής Δύσης καθιστά κάτι τέτοιο κομματάκι δύσκολο. Σε κάθε περίπτωση θα είναι μια διασκεδαστική χρονιά στο Dallas.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ