Μπακασέτας χαφ; Θα το δείτε

Μπακασέτας χαφ; Θα το δείτε

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης όταν πρέπει και χρειαστεί θα ξαναβάλει τον Τάσο Μπακασέτα δεύτερο χαφ στον άξονα.

Οι λύσεις στον άξονα μέχρι στιγμής είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού για την ΑΕΚ. Σε έξι από τα εννέα παιχνίδια της ξεκίνησαν βασικοί ο Αντρέ Σιμόες με τον Κώστα Γαλανόπουλο, σε δύο έπαιξε ο Πορτογάλος με τον Αλεφ και σε ένα ο Βραζιλιάνος με τον Ελληνα μέσο.

Ο Σιμόες είναι ντεφορμέ τον Σεπτέμβριο, ο Γαλανόπουλος τα δίνει όλα και θέλει στηρίγματα, ενώ ο Αλεφ έχει… δρόμο (τακτικά) να διαβεί.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης δοκιμάζει όμως και άλλα πράγματα στον άξονα. Ο Ούρος Τσόσιτς σε πολλά παιχνίδια έπαιξε (kai) εκεί για να καλύψει τα κενά, αφού Μοράν-Αϊντάρεβιτς είναι ξεκάθαρα εκτός πλάνων και πρέπει να γίνει… θαύμα για να τους «δει» ο Ουζουνίδης (εξαίρεση τα ματς Κυπέλλου).

Εκεί που κάνει την έκπληξη, ανακατεύει την τράπουλα και προσπαθεί να βρει το… ιδανικό είναι με την περίπτωση του Τάσου Μπακασέτα. Με τους Μπογέ-Αλμπάνη εκτός εδώ και 1,5 μήνα, με τον Γιαννιώτα να μην έχει μπει ακόμη στην εξίσωση της 11αδας λόγω ανετοιμότητας, ο Ουζουνίδης έχει μονιμοποιήσει στα άκρα τον Μάνταλο με τον Μπακασέτα.

Ωστόσο, όταν αρχίσουν τα άκρα της ΑΕΚ να γεμίζουν με τις επιστροφές, (συν τους Γκάλο και Λόπες που δοκιμάζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα μπροστά από Μπακάκη και Χουλτ αντίστοιχα), όλα δείχνουν ότι ο Ουζουνίδης θα δοκιμάσει εκ νέου τον Tάσο Μπακασέτα δίπλα στον κόφτη σε ένα φουλ επιθετικό σχήμα. Όπως δηλαδή έκανε μετά το 64’ στην Τούμπα όταν έβγαλε τον Γαλανόπουλο και έβαλε δίπλα στον Σιμόες (και μετά με Τσόσιτς), με τον Μπακασέτα οργανωτικό-επιθετικό χαφ.

Ο 25χρονος Ελληνας επιθετικός μέσος είναι τακτικά συνεπής, ξέρει τι να κάνει με την μπάλα στα πόδια, «βλέπει» γήπεδο, έχει επιστροφές και ο Ουζουνίδης θεωρεί ότι μπορεί σε κάποια ματς ειδικών συνθηκών που η ΑΕΚ θα πρέπει να παίξει πιο επιθετικά να δώσει (ουσιαστικές) λύσεις.

Μέχρι σήμερα μετά 7 συμμετοχές ο Μπακασέτας, όλες ως βασικός (έχει δύο γκολ και ένα ασίστ) και έχει χάσει δύο παιχνίδια στην Ευρώπη λόγω τιμωρίας. Πλέον είναι διαθέσιμος και για τους ομίλους του Champions League και ο Ουζουνίδης θα τον έχει στα πλάνα του για το ματς με την Μπενφίκα την Τρίτη (22:00) στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ