Denver Nuggets Season Preview

Denver Nuggets Season Preview

Η παρέα του Jokic έχει φέτος όλα τα εφόδια για να διεκδικήσει την συμμετοχή της στα playoff του ΝΒΑ.

Οι Denver Nuggets είναι αναμφίβολα μια από τις πιο ταλαντούχες και ανερχόμενες ομάδες του ΝΒΑ. Αν όλα κυλήσουν ομαλά, η λογική επιτάσσει πως θα μας απασχολούν συνέχεια στο εγγύς μέλλον. Διαθέτουν μια εξαιρετικά νεανική πεντάδα στελεχωμένη από αθλητές που βρίσκονται αρκετά χρόνια μακριά από το αγωνιστικό τους peak. Στο πρόσωπο του Nikola Jokic έχουν ήδη βρει τον άνθρωπο γύρω από τον οποίο θα χτίσουν το σύνολο που οραματίζονται, φροντίζοντας να τον πλαισιώσουν με παίκτες που μπορούν να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού του. Τους λείπει φυσικά η εμπειρία, όμως αυτή θα έρθει με τον καιρό – σε κάθε περίπτωση οι άνθρωποι του οργανισμού έχουν κάθε λόγο για να χαμογελούν. Η δουλειά που γίνεται το τελευταίο διάστημα στο Denver, είναι πραγματικά πολύ υψηλού επιπέδου.

Που τους αφήσαμε

Μιλώντας για εμπειρία, οι Nuggets έχασαν για δεύτερη συνεχόμενη φορά την είσοδο τους στην postseason για μία μόλις νίκη. Ο τραυματισμός του Millsap – χτύπησε στον καρπό χάνοντας 44 παιχνίδια – τους κόστισε πολύ ειδικά στα μετόπισθεν, με την ομάδα να καλείται φέτος να παρουσιαστεί βελτιωμένη ώστε να μπορέσει επιτέλους να κάνω το παραπάνω βήμα. Ο coach Mike Malone πρέπει να βρει ένα τρόπο να κρύψει τις αμυντικές αδυναμίες του Jokic, καθώς η 23η θέση στο Def Rtg (πόσους πόντους δέχεσαι ανά 100 κατοχές) δεν είναι καθόλου μα καθόλου κολακευτική.

Ποιοι ήρθαν

Ο νούμερο ένα καλοκαιρινός στόχος ήταν η ανανέωση της συνεργασίας τους με τον Nikola Jokic. Το κατάφεραν χωρίς πολλές τυμπανοκρουσίες, με τον Σέρβο γίγαντα να υπογράφει συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας έναντι 148 εκατ. δολαρίων. Στο draft η επιλογή του Michael Porter Jr. στο #14, αποτελεί μια κλασική high risk – high reward κίνηση για το Denver. Πριν τραυματιστεί και χάσει το σύνολο σχεδόν της περσινής σεζόν, οι ειδικοί θεωρούσαν σίγουρο πως θα βρίσκεται στις δύο πρώτες θέσεις, πράγμα που αποτελεί την μεγαλύτερη απόδειξη για το ταλέντο του. Βέβαια το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει στην σπονδυλική στήλη φαίνεται αρκετά σοβαρό. Ο χρόνος θα δείξει.
Επιπλέον απέκτησαν τον Isaiah Thomas, ο οποίος συνεχίζει ακούραστα την αναζήτηση του max συμβολαίου που τόσο πολύ επιθυμεί.

Ποιοι έφυγαν

Η διοίκηση ξεφορτώθηκε με συνοπτικές διαδικασίες τα συμβόλαια των Wilson Chandler, Darrell Arthur και Kenneth Faried, κατορθώνοντας έτσι να μείνει κάτω από το όριο του luxury tax. Τα deals στα οποία βέβαια συμφώνησαν δεν είναι ιδιαίτερα ευνοϊκά για την ομάδα, όμως όπως όλοι μας γνωρίζουμε καμιά φορά δεν μπορείς να τα έχεις όλα.

Στόχος

Λέτε να τριτώσει το κακό; Προσωπικά το βρίσκω δύσκολο. Νομίζω πως οι Nuggets θα καταφέρουν φέτος να εξασφαλίσουν την συμμετοχή τους στα playoffs και έπειτα, αναλόγως πάντα με τον αντίπαλο θα προσπαθήσουν να διεκδικήσουν ότι καλύτερο μπορούν. Άλλωστε τρώγοντας έρχεται και η όρεξη

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ