Miami Heat Season Preview

Miami Heat Season Preview

Στο ΝΒΑ ο χαμένος δεν τα παίρνει όλα.

«Γλένταγες στους ουρανούς με ζάρια και χαρτιά και ξάφνου στα σκοτάδια μας γκρεμίστηκες με φόρα» τραγουδούσε μια εποχή ο Γιάννης Αγγελάκας. Νομίζω ότι το συγκεκριμένο τραγούδι ταιριάζει γάντι στους Heat – από τους ουρανούς των δύο πρωταθλημάτων και των τεσσάρων συνεχόμενων τελικών, στα σκοτάδια της σημερινής εσωστρέφειας. Σίγουρα η φυγή του καλύτερου παίκτη στον κόσμο δεν καλύπτεται μέσα σε μια σεζόν, την στιγμή μάλιστα που σχεδόν στα καπάκια ο Chris Bosh αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα υγείας που τον ανάγκασαν να σταματήσει το μπάσκετ. Παρόλα αυτά κατά την ταπεινή μου άποψη το στοιχείο που λείπει περισσότερο από όλα στο Miami, είναι αυτό που οι Αμερικάνοι ονομάζουν long view – ο μακροπρόθεσμος δηλαδή σχεδιασμός που θα οδηγήσει το franchise με ασφάλεια στην επόμενη μέρα.

Που τους αφήσαμε

Η χρονιά είχε μια περίεργη συμμετρία για τους Heat. Με ρεκόρ 11-30 μέχρι τα μέσα Γενάρη και 30-11 από τότε μέχρι τον Απρίλη κατάφεραν να προλάβουν το τρένο των playoffs, όπου και αποκλείστηκαν στα πέντε παιχνίδια από τους Sixers. Ήταν δεδομένο ότι κάποια στιγμή το παραγεμισμένο καπέλο του Erik Spoelstra θα στερέψει από λαγούς. Σε ολόκληρη την σεζόν υπήρχε μια έντονη αμφισβήτηση προς το πρόσωπο του Hassan Whiteside – ο θηριώδης Center έχει ρίξει κατακόρυφα τον τελευταίο καιρό την απόδοση του στην άμυνα, ενώ το επιθετικό του ρεπερτόριο παραμένει εξαιρετικά περιορισμένο. Το γεγονός πως ο καλός coach σταμάτησε να τον χρησιμοποιεί στα τελευταία λεπτά κλειστών αγώνων είναι από μόνο του ενδεικτικό. Το διαζύγιο ανάμεσα στις δυο πλευρές φαντάζει πλέον ως το πιο πιθανό σενάριο.

Ποιοι ήρθαν – ποιοι έφυγαν

Οι Heat παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητοι στην φετινή offseason, επενδύοντας ξανά στους ίδιους 13 αθλητές με τους οποίους έκλεισαν την περσινή σεζόν. Ο μοναδικός μπασκετμπολίστας που αποχώρησε είναι ο Luke Babbit – η ικανότητα του να ανοίγει το γήπεδο με το περιφερειακό του σουτ θα λείψει αρκετά στον Spoelstra – ενώ ο Dwyane Wade αποφάσισε να επιστρέψει για έναν τελευταίο χορό στην πόλη που τόσο αγαπήθηκε. Τέλος οι Briante Weber, Yante Maten, Malik Newman, Duncan Robinson, Marcus Lee και Jarnell Stokes θα διεκδικήσουν τις τελευταίες θέσεις του ρόστερ, με τους πρώτους δύο να έχουν σχετικά τις περισσότερες πιθανότητες.

Στόχος

Διαθέτουν ένα ομοιογενές σύνολο, όμως στερούνται το ταλέντο που θα τους επιτρέψει να ανταγωνιστούν τις ανερχόμενες ομάδες της Ανατολής. Θα παίξουν πάλι το αργό και μεθοδικό μπάσκετ που χαρακτηρίζει τον προπονητή τους και με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα τερματίσουν στην οκτάδα. Το μέλλον βέβαια μοιάζει ομιχλώδες. Οι Heat βρίσκονται στο ‘’καθαρτήριο’’ του ΝΒΑ. Καλοί για να συμμετέχουν κάθε χρόνο στα playoffs, όχι όμως αρκετά για να μπορούν να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο. Ίσως το tanking να είναι μια λύση που θα πρέπει να εξετάσουν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ