«Τούρμπο» για να γράψει τη δική του ιστορία

«Τούρμπο» για να γράψει τη δική του ιστορία

Ο Κώστας Αποστολάκης στο ντεμπούτο του με τον Παναθηναϊκό έδειξε ότι μπορεί να αφήσει εποχή στον Παναθηναϊκό και να τιμήσει το όνομα που κουβαλάει.

Ιούλιος του 2006. Βασικό στάδιο προετοιμασίας στη βόρεια Ιταλία, σε προπονητικό κέντρο που συνηθίζει να χτίζει την ομάδα της η Γιουβέντους. Παίκτες του Παναθηναϊκού, δεν χρειάζεται να αναφερθούν ονόματα, με τεχνικό τον Χανς Μπάκε τότε, δοκίμαζαν να σκοράρουν απευθείας με εκτέλεση κόρνερ από δεξιά. Έστηναν τη μπάλα είτε εξωτερικά στο ημικύκλιο του σημείου είτε πάνω στη γραμμή κι επιχειρούσαν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα.

Με το αριστερό πόδι και με εσωτερικό φάλτσο. Στις πρώτες 4-5 προσπάθειες, αν θυμάμαι καλά, αστόχησαν. Ο Στράτος Αποστολάκης εκείνη την περίοδο ήταν αρχηγός της αποστολής. Διέκρινες μία… αγανάκτηση στο ύφος του. Πήρε τη μπάλα και την έστησε στη γραμμή του κόρνερ κι όχι στην εξωτερική πλευρά. Ένα μέτρο φόρα και εκτέλεση με το δεξί με εξωτερικό φάλτσο. Η μπάλα δεν πρέπει να ανασηκώθηκε από το έδαφος περισσότερο από 30-40 εκατοστά. Με δύναμη και με τρομερά φάλτσα στην πορεία κατέληξε έτσι απλά στα δίχτυα.

Πύραυλος εδάφους… Δεν χρειαζόταν φυσικά να εξιστορήσω αυτό για τους παλιούς που τον έχουν να δει να κάνει τρομερά πράγματα στο γήπεδο. Αυτό το παράδειγμα είναι περισσότερο για όλους όσοι δεν είδαν από κοντά τον Στράτο, το «τούρμπο». Έναν ποδοσφαιριστή που δίχασε τους αιωνίους κι εξαιτίας του έγινε το 100ό ντέρμπι της ιστορίας τους Παρασκευή για να μπορεί η αστυνομία να ελέγξει πιο εύκολα και την κατάσταση.

Αυτό το επίθετο κουβαλάει στην πλάτη του ο Κώστας. Ο γιος του Στράτου βαδίζει πλέον στα χνάρια του πατέρα του. Σε ηλικία 19 ετών (γεννήθηκε στις 28/5/99) έκανε την πρώτη του εμφάνιση με το «τριφύλλι» στο γήπεδο, όπου ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα ο πατέρας του. Στον τόπο καταγωγής του Στράτου. Ο πατέρας του είχε κάνει ντεμπούτο με το «τριφύλλι» πάλι φθινόπωρο. Στις 16/9/90 εκτός έδρας, κόντρα στον Ιωνικό.

Το τρακ του ήταν εμφανές στο πρώτο ημίχρονο. Ο Κώστας έπαιξε δεξί μπακ χαφ. Η φυσική του θέση, αυτή που αγωνιζόταν κυρίως στους Νέους είναι οκτάρι και κατά δεύτερον εξάρι. Ο Δώνης, όμως, τον υπολογίζει για τη δεξιά πλευρά. Δεν είναι και το πιο εύκολο για τον Κώστα να καθιερωθεί φέτος. Θα πρέπει να αφήσει πίσω του τον Γιόχανσον, ο οποίος έως τώρα είναι πρώτος σκόρερ της ομάδας στο πρωτάθλημα και τον Κουλιμπαλί, ο οποίος πρόσφατα κατέγραψε με τον ΠΑΣ Γιάννινα δύο ασίστ. Η σειρά του, ωστόσο, θα έρθει.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο 19χρονος παίκτης κι αφού «ξεμπούκωσε» πήρε όλη τη δεξιά πλευρά. Αμυντικά δεν είχε θέμα με τον Ρότσα, όπως στο πρώτο 45λεπτο. Έκανε όλη την πλευρά δική του. Ή, μάλλον το μισό του γηπέδου προς την περιοχή του Παναιτωλικού. Μονίμως προωθημένος. Ατελείωτα τρεξίματα, γερά πνευμόνια. Και στο 84’ έβγαλε την ασίστ στον Μακέντα. Ο Αποστολάκης έδειχνε μετά το ματς ικανός να βγάλει ένα ακόμα ημίχρονο. Κι ας ήταν το ντεμπούτο του και χωρίς ρυθμό.

Η ανακάλυψη

Ο Κώστας Αποστολάκης, αν και γιος του Στράτου, δεν ακολούθησε την πεπατημένη. Δεν βρέθηκε στην Ακαδημία του Παναθηναϊκού από μικρό παιδί. Βάδιζε στα δικά του χνάρια και ήθελε να… τον ανακαλύψουν κι όχι να πιέσει καταστάσεις. Ετσι, αγωνιζόταν στη Νίκη Αλίμου. Ο παλαίμαχος του Παναθηναϊκού (αντίπαλος του Στράτου τη δεκαετία του ’80) και μέλος της Ακαδημίας επί σειρά ετών Κώστας Ταράσης είδε τον μικρό αγωνιζόμενο το 2014. Τον ξεχώρισε και πρότεινε στον Στράτο να τον πάει στο Κορωπί για να δοκιμαστεί. Αυτό ήταν. Ξεκινούσε η εποχή του υιού Αποστολάκη στο «τριφύλλι».

Ουζουνίδης

Ο Κώστας έφτασε να γίνει βασικός στην ομάδα Νέων. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρακολουθούσε την πορεία των Νέων και κάτι καλό διέκρινε στον Κώστα, ο οποίος στις 13 Ιουνίου 2017 υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό. Στις 6 Μαρτίου, 2018, πριν επτά μήνες σχεδόν, ο Ουζουνίδης αποφάσισε να τον ανεβάσει στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας. Και στο τέλος του πρωταθλήματος τον πήρε και στην αποστολή, αλλά δεν τον χρησιμοποίησε. Ο Αποστολάκης δεν έτυχε να παίξει προπονητή έναν πρώην συμπαίκτη του πατέρα του. Πήρε το χρίσμα με έναν άλλον πρώην συμπαίκτη του Στράτου. Τον Γιώργο Δώνη που έχει στην ομάδα τον γιο του Χρήστο. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις δυστυχώς (διότι είναι άδικο για τα παιδιά) οι συγκρίσεις δεν μπορεί ν’ αποφευχθούν. Αλλά τον Κώστα δεν τον φοβίζουν. Έχει βάλει το τούρμπο και δείχνει έτοιμος να γράψει τη δική του ιστορία στον Παναθηναϊκό

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ